Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Kapie z dachu, słońce świeci, gęsi (kilka sztuk) już przyleciały...spokojnie Renatko, to dopiero połowa lutego... :;230 Tak sobie tłumaczę...
Idę na spacer po ogrodzie, a później pozałatwiać kilka spraw, bo się nazbierało.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu kochana wiem, wszystkim się chętnie dzielisz, ale myślę, że skoro jest kapryśny, a u nas zimy bezśnieżne, to będę miała z nim kłopot, ja wiesz wszystko chętnie przyjmuję i rozmnażam, ale chyba po operacji coś się odmieniło, zrobiłam się rozsądniejsza, a może jedna mnie naprawili bardziej niż chciałam ;:306
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu wspaniale wygląda ta ścieżka, gdzie wznoszą się piękne ostróżki i naparstnice ;:138
Pączki i roślinne i smażone ;:167 Pozdrawiam ze słonecznego Beskidu.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Maska pisze: Na tego zmiętolca czekałam trochę, bo to bylinowy i dostałam go od Irminki. Dwa lata tylko rozetki, a w trzecim ;:173 ;:63
To życzę tego trzeciego ;:333
Jak to trzy lata? Ja posiałam w zeszłym roku i żądam od niego kwiatków już w tym!!!
Ale i tak wysieję znów w tym roku bo te z poprzedniego strasznie marniutkie były i nie wiem czy zimę przetrzymają.

Pozdrawiam słonecznie, cieplutko i wiosennie ;:114

Bo to już wiosna, prawda?
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu nie jest to dużo mróz więc chyba powinno być dobrze, rośliny jeszcze się nie rozhartowały :D
Miłego bo słoneczny to jest ;:168

Spokojnie Renatko ;:168 dzisiaj powiedzieli, że nie dajmy się zwieźć ...zima jeszcze się nie skończyła ;:306

Iwonko o rany żeby Cię tylko z zielonej choroby nie wyleczyli ;:oj bo tego chyba nie chcielibyśmy ;:185
Zobaczymy czy mój Stefanek przezimuje, bo póki co jest nakryty kartonem i śniegiem :;230

Krysiu ta część ogrodu długi czas była trawnikiem z ogniskiem, bo niby dla wnuków żeby sobie mogli pograć w piłkę. Moje wnuki leniwce i nigdy w piłkę nie grali ale ziemia nie wyeksploatowana, więc jak skopałam i posadziłam rośliny to takie co powinny mieć 1,5 m mają 2,5 m ;:306. Już tęsknię za takim widokiem Obrazek

Małgosiu dostałam kłącza maków latem i posadziłam od razu ale adoptowały się tak długo, być może dlatego, że u mnie ziemia ciężka, a ja jej nie rozluźniłam. I bardzo się ucieszyłam że w końcu pojawiły się kwiaty. Miałam takie wieloletnie maki to zamiast się rozrastać...znikały ;:oj , a marzyłam o rabacie makowo chabrowej i chabry szaleją a maki ;:185 Teraz posieje im te jednoroczne i będzie ślicznie ;:333

Parę widoczków z ogrodu na dzisiaj ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kiedyś go szukałam ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego popołudnia ;:138
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu jak tam Twoje wysiane karczochy. Swoje wysiałam dwa dni temu i zobaczę, co z nich wyrośnie. Zostało mi jeszcze nasionek, więc mogę się podzielić, wszystkiego nie wysiałam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu jeszcze żaden nie wyszedł, a moje chyba posiałam w niedzielę. Jednak jeszcze się nie denerwuję ;:185
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nie mam dzielżanu żółtego ,ale sobie już zapisałam do zamówienia ,byłam w sklepie ogrodniczym po ziemię do siania,ale jeszcze nic nie sieję ,za parę dni dopiero zaczynam ,były nasiona karczocha ,nie kupiłam ,bo mówiłaś ,że wysiejesz dla mnie też ,może Ci wzejdą ,jeżeli będziesz miała mało,to napisz ,wtedy kupię ,może mi wyjdą ;:306 mówię Ci jaka jestem udana z tymi siewami :;230 rzeczywiście tak wygląda na zdjęciu,że Twój dzielżan jaśniejszy,a mój bardziej czerwony,chyba ,że zdjęcie tak przekłamuje,pozdrawiam i spokojnego popołudnia i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Piękne widoczki nam zaserwowałaś ;:138 ;:138
Śliczne dzielżany ;:333 Nad dzielżanami to świecznica ??? nie masz przypadkiem nasionek ?
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;:168
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu-śnieg do morza-u mnie ani śladu,wracając z pracy widziałam krokusy,piękne,żółciutkie.A dziś w B przyjrzałam się kwiatowym nasionkom,penie coś kupię.A amforę,zobaczyłam u ciebie pierwszy raz,szczerze mówiąc z lucerną mi się skojarzyła :;230
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

To będziemy cierpliwie czekać na młode siewki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu już pisałyśmy o żółtym dzielżanie ;:108 może w tym roku rozrośnie się oddolnie, bo ta wiecha to na jednym patyczku, ale pamiętam jak pisałyśmy to ktoś napisał że u niego tak samo rośnie. Spróbuję go przyciąć na wiosnę :wink: Będę też musiałam ten brązowy przyciąć, bo rośnie na 2 m i się pokłada. Jak rok temu przycięłam połowę, żeby zobaczyć jak to jest to obydwa (przycięty i nie przycinany) tak samo wybujały i kwitły w jednym czas ;:204 Karczochy posiane i nigdy nie było problemu więc myślę że i tym razem. Jak coś to u nas są nasiona i będę jeszcze raz siać :roll: Dzielżany może uda się porównać w sezonie :D Miłego wieczoru ;:196 ;:196

Tereniu niestety nie zbierałam nasion świecznicy :wink: dostałam ją od Marysi mar i bardzo ładnie się rozrasta ;:333 Widziałam że szukasz nasiona Ipomopsis r. ja sobie kupiłam na Al. i jak coś wyrośnie to będę za rok nasiona :D
Trzymaj się cieplutko ;:196

Kasiu bo rośliny mają podobne listeczki, tylko amorfa to krzew a obie należą do bobowatych :D Co masz zamiar siać jednoroczne czy byliny? Krokusy? u mnie wszystko pod śniegiem i to taką zmarzniętą skorupą :uszy

Asiu Droga ile my się jeszcze naczekamy :;230 to dopiero początki :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja znów buszowałam dziś w ogrodniczym i kolejne nasionka przytargałam ;:224 Uzależnieni tak mają!
Znalazłaś u siebie nasionka Dalii Kołnierzykowej? Jak nie, to już nie szukaj, bo mam dla Ciebie!

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu nie mam kołnierzykowej, zmienną miałam i jak pisałam przechodzę na dalie siane, bo chyba są mnie kłopotliwe. Dziękuję ;:196 ale mnie wystarczy trochę parę nasionek ;:196 Oj tym razem chyba ja będę miała pół salonu, bo jakbyś widziała ile ja mam nasion :D ale część wysieję w tunelu w kwietniu :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, muszę zapytać bo mam dylemat. Śniegu już nie ma, więc poszłam obejrzeć co słychać na rabatach. I nie widzę jeżówek. :( Jak one po zimie wybijają? Mam je pierwszy rok.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”