Mój ogród na fotografii -część 5
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Patrzyłam dziś na hortensje od Ciebie i jedna ewidentnie żyje i ma się dobrze. Druga też źle nie wygląda. Niedługo dostaną kopczyk. Powinno być OK 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eluniu!...
...od czasu do czasu tak...ale teraz czeka nas okres dłuższego odpoczynku.../ od ogrodu/...chyba ,ze nie będzie zimy.
Dorotko!
...zapowiadał się dzisiaj pogodny dzień...ale coś wisi w powietrzu
Muszę jeszcze zdążyć posadzić cebule.
Aniu!/ sweety/...cieszę się ,że hortensje dają oznaki życia...zobaczymy wiosną jak się spiszą...Pozdrawiam serdecznie!

Dorotko!

Aniu!/ sweety/...cieszę się ,że hortensje dają oznaki życia...zobaczymy wiosną jak się spiszą...Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu.Czy cebule już posadzone, bo od czwartku widzę u Ciebie nocne przymrozki. 

- bwoj54
Jurku!...
...mam nadzieję,ze zdążę posadzić przed przymrozkami. Dzisiaj zapowiada się pogodny dzień...ze słoneczkiem
Pozdrawiam zatem słonecznie, cieplutko!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Fajnie masz Bogusiu, słonko Ci się uśmiecha, u nas mgła, mgła i jeszcze mgła i wilgoć okrutna, aż mi się z domu wychodzić nie chce, ale Tobie miłego dnia życzę 

- bwoj54
Dla wszystkich moich cudownych, wspaniałych gości...kolaże z letnimi jeszcze... kwitnieniami.Oby takie widoki cieszyły jeszcze długo...

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja już nic nie sadzę.Dzisiaj tylko okrywam.
Mam nadzieję, ze Młodzi wzięli czapki.Dzisiaj temperatura ok 5 st C.Skalne Miasto czynne cały rok, niestety bez przejażdzki łódką.
Czy to jest podróż poślubna.?
Ja też przyłączam sie do "Klubu wielbicieli kolaży Bogusi"
Mam nadzieję, ze Młodzi wzięli czapki.Dzisiaj temperatura ok 5 st C.Skalne Miasto czynne cały rok, niestety bez przejażdzki łódką.
Czy to jest podróż poślubna.?
Ja też przyłączam sie do "Klubu wielbicieli kolaży Bogusi"

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Świetne te portrety roślin
Cudne kolorki w Twoim ogrodzie, wokół domu. Pięknie !!!

- bwoj54
Jurku! Młoda żona zadbała o odpowiedni strój w Teplickie Skały...i resztę... Młodzi wrócili szczęśliwi...była to trzecia podróż poślubna...Międzyzdroje / tydzień po weselu/...Karpacz i okolice ....październik... no i Skalne Mesto...A rodzice...przygotowują wymarzone gniazdko...czegóż chcieć więcej...?
A moje kolaże?...cieszę się ,że widzisz w nich? ...urok...? Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Żonkę!
Mariolciu!...miło,że jesteś i dostrzegasz urok w moim ...obejściu!
A moje kolaże?...cieszę się ,że widzisz w nich? ...urok...? Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Żonkę!
Mariolciu!...miło,że jesteś i dostrzegasz urok w moim ...obejściu!

- bwoj54

-- 16 lis 2013, o 22:02 --
Kochani...dla Was...w podziękowaniu za to,że jesteście ze mną,...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
No tak , wierni wytrwali
Ja wypadłem ostatnio z tego kręgu
Witam po ''latach''
Bardzo urokliwe kolarze.
Teraz można już tylko powspominać.Na działce szaro i ponuro. Jeszcze na niektórych roślinach pojedyncze kwiatki.
Pozostało tylko zabezpieczyć co delikatne. Nawlokłem kory i stroisza sosnowego, mam aż w nadmiarze. Nie będę żałował , nie wiadoma jak zima będzie. Szkoda by było z trudem zdobytych roślinek.
Rano siąpił deszczyk , teraz nieco jaśniej , może póżniej słońce pojawi się.

Witam po ''latach''

Pozostało tylko zabezpieczyć co delikatne. Nawlokłem kory i stroisza sosnowego, mam aż w nadmiarze. Nie będę żałował , nie wiadoma jak zima będzie. Szkoda by było z trudem zdobytych roślinek.

Rano siąpił deszczyk , teraz nieco jaśniej , może póżniej słońce pojawi się.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
nie mogę być innymsemper pisze:Ja też przyłączam sie do "Klubu wielbicieli kolaży Bogusi"

aż mi się oczy zaświeciły i gębusia uśmiechnęła na te piękne obrazki ...

-
- 500p
- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Bogusiu aż mi
mocniej zabiło na widok dalii,jeżówek.
Piękne kolaże kwitnących kwiatów .
U mnie po lekkim przymrozku słoneczko świeci .Pozdrawiam świątecznie.

Piękne kolaże kwitnących kwiatów .
U mnie po lekkim przymrozku słoneczko świeci .Pozdrawiam świątecznie.
Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Bogusiu u mnie piękna słoneczna niedziela, aż chce się żyć. Ogród uporządkowany więc również zachęca do spacerów
Pozdrawiam Cię serdecznie
masz tyle wspaniałych roślin 

Pozdrawiam Cię serdecznie

- bwoj54
Tadziu!
. ..absolutnie jesteś w kręgu moich forumowych przyjaciół.Oczywiście pisząc wierni...wytrwali ...miałam na myśli wszystkich,którzy bywają w moim wirtualnym ogrodzie ,bez względu na częstotliwość odwiedzin , nie są znudzeni mną i moimi fotkami
Miło mi ,że nie zapomniałeś do mnie drogi....zawsze będziesz mile widziany.Wiem jak to jest, bo sama nie "wyrabiam na zakrętach"
Pracowałam zawodowo ...miałam /serio!/ więcej czasu, bo nie byłam tak zaangażowana ogrodowo. Ja też otulam roślinki na zimę solidnie...no właśnie ...a wcześniej nigdy tego nie robiłam . U mnie dzisiaj pogoda nieciekawa...przygnębiająca . Oglądam energetyzujące fotki...i w ten sposób niweluję częściowo dopadającego "doła". Miłego niedzielnego popołudnia
Andrzeju!...miło mi...bardzo miło. Cieszę się,że mogę wnieść trochę pozytywnej energii i uśmiechu/ za sprawą fotek/ na te pochmurne dni. Miłego niedzielnego wieczoru
Majeczko!...oby jak najszybciej minął ten szaro-bury okres. Z utęsknieniem będziemy czekali na takie widoczki w realu.
Pozdrawiam cieplutko!
Marysiu!...a u mnie ponuro, szaro . Wyjątkowo źle dzisiaj się czuję...Myślę,że gdyby to był roboczy dzień to zajęłabym się jeszcze ogrodem...i wszystko byłoby ok .Porównując roślinki innych Forumowiczów , wydaje mi się ,ze moje takie typowe...
Pierwszy rok na FO wyzwolił u mnie niepohamowane chciejstwa...w moim kajecie brakuje już stron. Powoli schodzę na ziemię...zweryfikowałam je i określiłam się...czego ja naprawdę chcę. Stawiam na hortensje, lilie, liliowce,chryzantemy, jeżówki, trawy i trochę róż.Oczywiście nie pozbędę się tych wszystkich , które znalazły lokum w moim ogrodzie. Nie zabraknie wiosennych cebulowych...tych chcę mieć multum... i trochę jednorocznych cynie, astry, gazanie, szałwie, lobelie, pelargonie...Prawda,ze skromne są te moje "chciejstwa". Ach zapomniałam jeszcze o powojnikach, tawułach, kosaćcach i irysach. Pozdrawiam i życzę miłego niedzielnego wieczoru.

Miło mi ,że nie zapomniałeś do mnie drogi....zawsze będziesz mile widziany.Wiem jak to jest, bo sama nie "wyrabiam na zakrętach"
Pracowałam zawodowo ...miałam /serio!/ więcej czasu, bo nie byłam tak zaangażowana ogrodowo. Ja też otulam roślinki na zimę solidnie...no właśnie ...a wcześniej nigdy tego nie robiłam . U mnie dzisiaj pogoda nieciekawa...przygnębiająca . Oglądam energetyzujące fotki...i w ten sposób niweluję częściowo dopadającego "doła". Miłego niedzielnego popołudnia

Andrzeju!...miło mi...bardzo miło. Cieszę się,że mogę wnieść trochę pozytywnej energii i uśmiechu/ za sprawą fotek/ na te pochmurne dni. Miłego niedzielnego wieczoru

Majeczko!...oby jak najszybciej minął ten szaro-bury okres. Z utęsknieniem będziemy czekali na takie widoczki w realu.
Pozdrawiam cieplutko!

Marysiu!...a u mnie ponuro, szaro . Wyjątkowo źle dzisiaj się czuję...Myślę,że gdyby to był roboczy dzień to zajęłabym się jeszcze ogrodem...i wszystko byłoby ok .Porównując roślinki innych Forumowiczów , wydaje mi się ,ze moje takie typowe...
Pierwszy rok na FO wyzwolił u mnie niepohamowane chciejstwa...w moim kajecie brakuje już stron. Powoli schodzę na ziemię...zweryfikowałam je i określiłam się...czego ja naprawdę chcę. Stawiam na hortensje, lilie, liliowce,chryzantemy, jeżówki, trawy i trochę róż.Oczywiście nie pozbędę się tych wszystkich , które znalazły lokum w moim ogrodzie. Nie zabraknie wiosennych cebulowych...tych chcę mieć multum... i trochę jednorocznych cynie, astry, gazanie, szałwie, lobelie, pelargonie...Prawda,ze skromne są te moje "chciejstwa". Ach zapomniałam jeszcze o powojnikach, tawułach, kosaćcach i irysach. Pozdrawiam i życzę miłego niedzielnego wieczoru.