Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ganesh
200p
200p
Od: 25 kwie 2012, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

Fox to ja:)

Mogłam dopisać nicka na kopercie :oops:
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
fox1961
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2013, o 10:49

Post »

Ganesh później się zorientowałam, że to chodzi o Ciebie i wysłałam wiadomość :) .

-- 13 lut 2014, o 20:18 --

Mam pytanie do ekspertów od pomidorów koktajlowych. Kupiłam pomidorka Vilmę, czy mogę posadzić kilka w doniczce czy musi być tylko jeden. Na zdjęciach z opakowań mam wrażenie, że jest tam kilka sadzonek :shock: . Może się mylę?.
pa-ni
100p
100p
Od: 27 sty 2014, o 09:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja na opakowaniu maskotki też mam kilka krzaczków pomidorów , muszą przyciągać uwagę , żeby szybko być u Ciebie , nie żałuję , super pomidorek :heja
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pomidor Vilma jest krzaczasty i samokończący, raczej jeden na doniczkę bo się wzajemnie zaduszą.
Awatar użytkownika
tomate
200p
200p
Od: 27 kwie 2012, o 19:29

Post »

Absolutnie, Comcia ma rację. Zawsze miałam pojedyńczo wo doniczkach, no a w zeszłym roku do 80 cm skrzynki dałam 4 i to było za dużo. I najlepiej dać im patyczki, bo kładą się pod ciężarem owoców. :)
Pozdrawiam
Ewa
fox1961
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dzięki za odpowiedź. tak też myślałam, że raczej po jednym trzeba je posadzić. Wolałam jednak mieć pewność, bo takich mikrusów ;:oj jeszcze nie miałam :) .
monberka
500p
500p
Od: 2 kwie 2013, o 08:40

Post »

A posiałaś już, czy czekasz do marca?
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

krynka pisze:Pelasiu- Złoty Deszcz jest smaczny, słodki,ma mało kwasku , sporo galaretki,ale nie pęka nawet po obfitych opadach.
Co do uprawy,to traktowałam go jak inne moje pomidory,a więc 2 garści kurzeńca i trochę kompostu pod nogi ,potem już nie nawoziłam. Ten ze zdjecia rósł na lekkiej ziemi,więc podlewałam w sezonie jak było sucho. W innym miejscu ,gdzie ziemia gliniasta, dostał mniej papu na starcie, i prawie nie był podlewany,bo rósł daleko od domu i węże nie starczały,też był plenny.
..A ja bym prosiła o słowo jak wysoki rośnie bo nie znalazłam , może przeoczyłam . Z miejscem trzeba kombinować a nóż jak nie wysoki to wyląduje w wielkiej donicy jaki nie to wyprowadzimy paprykę na jego korzyść .
fox1961
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Nie siałam. Zrobię to między 10-20 marca. Myślę,że to będzie dobry termin. :wink:
mati917533
50p
50p
Od: 14 lut 2014, o 17:25

Pomidorki koktajlowe :)

Post »

Witam Państwa, zacznę o przedstawienia się. Nazywam się Mateusz, jestem z Żyrardowa ( okolice Warszawy ), od dawna interesuję się ogrodnictwem. W szkole była to teoria ( lekcje przyrody i biologii ), teraz jest własna działka, piękny balkonik i praktyka :wink: Zarejestrowałem się na tym forum, gdyż wydaje mi się najlepsze spośród wszystkich, o tej tematyce :wink: Fajni ludzie, ciekawe wątki a przede wszystkim porady i pomoc innym użytkownikom.
- Od dłuższego czasu zainteresował mnie temat pomidorków koktajlowych ( tych malutkich ), chciałbym zacząć je hodować lecz zupełnie nie wiem od czego się zabrać, nie wiem gdzie kupić ziarenka, kiedy zasiać ?, gdzie ?, w jakiej ilości ?.
Jeśli chodzi o pomidorki to na wakacje chciałbym mieć na balkonie ( w domu ) kilka krzaczków w doniczkach :)
Bardzo proszę o pomoc od początku do końca ... :wit
Pozdrawiam mati917533
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc :)
Awatar użytkownika
krynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2014, o 19:27

Post »

Tija -a to mi zadałaś trudne pytanie :twisted: Nie umiem Ci konkretnie odpowiedzieć,bo ja do tej pory miałam 3 odmiany pomidorków koktajlowych i wszystkie puszczałam na żywioł . Zostawiałam im dużo miejsca,około 1 m średnicy i rosły sobie jak chciały :lol: .Czasem tylko oberwałam nadmiar liści ,jak było za dużo i to wszystko. W ubiegłym roku 3 krzaczki Zlotego deszczu dostały krótki palik ,ale przywiązane były do niego tylko 2 pędy z największymi gronami,szybko przerosły palik ,wiec je ogłowiłam,reszta pędów rosła płożąc się nad ziemią ( wyściłókowanej trawą ). Myślę,że wysokość krzaka zależy w dużej mierze od sposobu prowadzenia-jeśli będziesz go prowadzić na 2 pędy ,z pewnością urośnie wysoki-myślę,że ponad 1 m.

Kiedyś eksperymentowałam z moim koktajlowym twardym n/n ,zostawiłam mu 2 pędy i okazało się,ze owoce przestały być koktajlowe-były wielkości jajek ;:oj
Pozdrawiam serdecznie- Ela
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13

Re: Pomidorki koktajlowe :)

Post »

mati917533 pisze: Bardzo proszę o pomoc od początku do końca ... :wit
Witaj mati917533 .Najpierw od początku do końca przeczytaj wątek pomidorowo-koktajlowy i jeżeli czegoś nie będziesz rozumiał na pewno znajdzie się kilka dobrych dusz które Ci pomogą i poprowadzą. Musisz posiąść minimum wiedzy teoretycznej o uprawie pomidorków aby wiedzieć o co ew. zapytać.Życzę Ci dorodnych ,malutkich pomidorków. ;:333
Awatar użytkownika
Marmarelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2013, o 10:19
Kontakt:

Post »

A najlepiej wszystkie 3 części, najlepszy podręcznik w internecie ;:306
Awatar użytkownika
termic88
500p
500p
Od: 18 paź 2011, o 02:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Tutaj co nieco u prawie pomidora Podstawy - siew, pikowanie, temperatury ;D Ja właśnie studiuję, w wolnej chwili 8-)
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Awatar użytkownika
sachel
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 14:10

Post »

Marmarelka pisze:A najlepiej wszystkie 3 części, najlepszy podręcznik w internecie ;:306
nie ma się co śmiać, ja wszystkie 3 części przeglądnąłem, a ile zapamiętałem wyjdzie w praniu :lol:

a najważniejsze jest to ze forumowicz to guru zwłaszcza w nawożeniu, taki forumowy magik chemik, który jest zawsze chętny do pomocy mimo ze "szukajka" czasami parzy :lol: ;:180
termic88 pisze::wit Tutaj co nieco u prawie pomidora Podstawy - siew, pikowanie, temperatury ;D Ja właśnie studiuję, w wolnej chwili 8-)
podziękował, tez się zabieram za lekturę, a później może jeszcze coś znajdę ciekawego i jak zawsze jeszcze godzinkę i jeszcze godzinkę i zapewne słonce mnie powita :lol:

edit:
ooo. wlasnie zauwazylem ze termic88 - Tarnów. witam :wit
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”