Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)
Miłej podróży Dorotko 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Zdradzisz ile tych sadzonek malin posadziłaś?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jestem w domciu....
A tu niespodzianka od Eluśki !!!!! koperciocha nasionek
Zaczynam dzień podesłanym przez Grażynkę walcem....ja , tak kulturalnie
A teraz sobie poprawię Van Halen....http://www.youtube.com/watch?v=wlq0lYB3iSM
Kochani ,pewnie i u was pogoda była wspaniała...no ja nie moge sie nazachwycac po prostu :...niesmaowicie tej jesieni !!!!
Na wsi pieknie, u mojej mamy w iglakach i krzewach wróble chyba z całej wsi....dra sie tak głosno ,ze z daleka je słychac...niesamowite ptaszki
Maliny posadzone, ładnie to wyglada ...a sadzonki normalnie jeszcze z owocami i ...kwiatami ...nie - do - wiary
Teraz juz przycięte
Posadziłam co nieco bylinek u mamy i zurawki od Tadzia
Wilczomlecza mirtowatego przytachałam do domciu
i mamcine stokrotki i pieć sadzonek malinek 
Stanowczo muszę dowieżc na wichure pęcherznic, traw,nutkaja,jodłe kalifornijską i Bluesa....i róż
Grażynko...musiałam zobaczyc tego gościa no.....ja ci ca to dałam kawał wariata z rana....ale lubie tak sie budzic
Pat....mysle ze jak całkiem suche toto to bedzie ok.Byłabym ci wdzieczna , w tamtym roku siałam w wiele miejsc...wyszły jakies niedobitki 2 , które nawet nie zdazyły zakwitnać, teraz sie przyłożę
Renia Dzięki, podróż do i i powrót z były super , jak i cały pobyt
Widzisz co ta natura wyprawia ,jest cudnie
Julek...dzięki , juz jestem z powrotem...ja tak szybciorkiem byłam, myk myk
Monia jestem juz i z kawusia czekam
Helenko posadziłysmy 5 albo 6....
Chyba 5 rzędów po ok 160 sadzonek
Takie poletko ,ciesze sie ze juz załatwione 

A tu niespodzianka od Eluśki !!!!! koperciocha nasionek

Zaczynam dzień podesłanym przez Grażynkę walcem....ja , tak kulturalnie

A teraz sobie poprawię Van Halen....http://www.youtube.com/watch?v=wlq0lYB3iSM

Kochani ,pewnie i u was pogoda była wspaniała...no ja nie moge sie nazachwycac po prostu :...niesmaowicie tej jesieni !!!!
Na wsi pieknie, u mojej mamy w iglakach i krzewach wróble chyba z całej wsi....dra sie tak głosno ,ze z daleka je słychac...niesamowite ptaszki

Maliny posadzone, ładnie to wyglada ...a sadzonki normalnie jeszcze z owocami i ...kwiatami ...nie - do - wiary

Posadziłam co nieco bylinek u mamy i zurawki od Tadzia

Stanowczo muszę dowieżc na wichure pęcherznic, traw,nutkaja,jodłe kalifornijską i Bluesa....i róż

Grażynko...musiałam zobaczyc tego gościa no.....ja ci ca to dałam kawał wariata z rana....ale lubie tak sie budzic

Pat....mysle ze jak całkiem suche toto to bedzie ok.Byłabym ci wdzieczna , w tamtym roku siałam w wiele miejsc...wyszły jakies niedobitki 2 , które nawet nie zdazyły zakwitnać, teraz sie przyłożę

Renia Dzięki, podróż do i i powrót z były super , jak i cały pobyt

Julek...dzięki , juz jestem z powrotem...ja tak szybciorkiem byłam, myk myk

Monia jestem juz i z kawusia czekam

Helenko posadziłysmy 5 albo 6....

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, wróciła dostawczyni najlepszej kawy w internecie
Nieźle się urobiłaś tym sadzeniem, co? A kto to przyszłego lata będzie zbierać i przetwarzać?
Werbenę zerwałam i w tygodniu rozparceluję nasionka i zobaczę, czy je w ogóle ma, bo jakoś dziwnie te kwiatostany wyglądają...

-
Pat...no jak to kto będzie zrywał...no ja
,i kto tam zechce...moje dziecka mogą sobie wpadać zarobić na wakacje
Takie pożyteczne wakacje
To jest drugie malinowe pole....dopiero na drugi sezon będzie co zbierać...oby tylko sie ładnie przyjeły
Narobię sie deczko narobiłam...ale ja to lubię bardzo...ja chyba jestem wsiowy człowiek....
Mała mi pomagała , wiesz...chyba jeden rzad z nia cały posadziłam..miałysmy nawet wymyśloną rymowankę...dołek,malinka i depcze dziewczynka ...
Kawusia podana
Dzięki z góry za werbenkę 
okejos...zostawiam Wam jeden z moich ulubionych utworów wszech czasów i zmykam po swieżutkie bułeczki
Miłego wstawania
http://www.youtube.com/watch?v=0_RyIXkf5-A

Kawusia podana

okejos...zostawiam Wam jeden z moich ulubionych utworów wszech czasów i zmykam po swieżutkie bułeczki

http://www.youtube.com/watch?v=0_RyIXkf5-A
Dorotko, jakże miło czytać takie optymistyczne wpisy! Cieszę się razem z Tobą, że masz taki dobry czas i że tak fajnie spędziłaś ostatnie dni. Jesień w obecnym wydaniu i przy tak sprzyjającej aurze po prostu uskrzydla i nie mamy czasu na jakieś marazmy, melancholie i apatie. I świetnie, oby tak jeszcze długo!
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko widzę, ze bardzo pracowicie, ale i niesamowicie przyjemnie spędziłaś czas u mamy
..... jesień mamy bajeczną w tym roku..... mam nadzieję, ze takie piękne dni jeszcze będą trwały ..... przynajmniej do połowy listopada

-
Aguś taaaak ,ja czas mam wspaniały i niech trwa
Wies jest fantastyczna ,ta harówka dała mi takiego kopa ,ze sama nie przypuszczałam
Teraz moge troche gór poprzenosić...z jedna musze sie juz wziąć za bary...i to solidnie .Znajomy mi choruje na raka i własnie gadałam z nim , jest zle ...wiec dobrze ,że zebrałam trochę sił ....
Agnes tak czas był pracowity..ale porobiłabym jeszcze aby tylko dalej taka jesień była
Pewnie u ciebie tak samo ślicznie
Jak dla mnie ...może tak byc do świat 

Agnes tak czas był pracowity..ale porobiłabym jeszcze aby tylko dalej taka jesień była

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Cześć moja droga ,pięknie dziś było i cieplutko tylko halny wieje aż łeba urywa 

Dorotko
Czytam , że miło i pracowicie spędziłaś czas . Sama muszę zaopatrzyć się w chodź kilka krzaczków wczesnych malin bo mam tylko późne i jak mróz wcześnie ściśnie to za specjalnie nie posmakuję tak jak w tym roku
Szczerze mówiąc to trudno mi doradzić w sprawie siania naparstnic
zazwyczaj robię wysiewy do doniczek zimą albo same się wysiewają i akuratnie dzisiaj przesadzałam kilkanaście olbrzymich kęp siewek . Możesz zaryzykować i wysiać część nasionek , w razie jak nic z tego nie wyjdzie resztę wysiejesz wiosną .
Powodzenia

Czytam , że miło i pracowicie spędziłaś czas . Sama muszę zaopatrzyć się w chodź kilka krzaczków wczesnych malin bo mam tylko późne i jak mróz wcześnie ściśnie to za specjalnie nie posmakuję tak jak w tym roku

Powodzenia

-
Effcia u mnie tez przepięknisty dzionek
Tylko fakt...wieje i to niezle...ale ciiii nie marudzimy, jest git
Eluśka maliny w razie co u mnie w ilosci hurtowej
Wczesne tez mamuśka ma...kurcze szkoda,ze nie mówiłas to bym ci kopneła sadzonek -chcesz wiosną
ja teraz sadziłam te jesienne ,ale one są juz od połowy sierpnia...do mrozów
Myslisz coby wysiac trochę naparstnicy
...chyba juz za pózno nie..
.ta zółta mnie korci , i to bardzo 

Eluśka maliny w razie co u mnie w ilosci hurtowej

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko to jest cudne! przypomniało mi się klapa rąsia goździkMała mi pomagała , wiesz...chyba jeden rzad z nia cały posadziłam..miałysmy nawet wymyśloną rymowankę...dołek,malinka i depcze dziewczynka ...
pracowitą masz jesień, ale w lecie będzie widoczny efekt tej harówki!

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie znów sie wysiało mnóstwo naparstnic i trzeba będzie wiosną ostro wytępić ,ale na razie niech sobie rosną 

-
Marysiu...ja wiem ,że nasze rymy powalają na kolana..
ale my my lubimy nasze przyśpiewki i wymowanki....hm...trzeba by je może spisać dla potomności
Tak...jak przyjmą się malinki...będzie to na prawdę nasze poletko
Jadziu ...absolutnie nie wyrywaj
Te twoje siewki juz beda kwitły w nastepnym sezonie
Jakie masz kolorki 

Jadziu ...absolutnie nie wyrywaj

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Doti , malinowe rymowanki
Twojej ''produkcji''
Ja też posadziłem dzisiaj trochę malinek. To znaczy , żółte Poranna Rosa już tyle co miało być. Dosadziłem sporo jesiennych czerwonych i tych ''normalnych'' , owocujących na początku lipca.
Naparstnice czasami tak gęsto wysiewają się ,że póżniej w zagęszczeniu są marne i cienko kwitną. Od 3 lat wycinam kwiatostany po przekwitnięciu , ale nadal mam sporo sadzonek.
Przed godziną jeszcze wiało , teraz już cicho. Jakieś symboliczny deszczyk na juto zapowiadali , lepiej by nic nie padało.

Ja też posadziłem dzisiaj trochę malinek. To znaczy , żółte Poranna Rosa już tyle co miało być. Dosadziłem sporo jesiennych czerwonych i tych ''normalnych'' , owocujących na początku lipca.
Naparstnice czasami tak gęsto wysiewają się ,że póżniej w zagęszczeniu są marne i cienko kwitną. Od 3 lat wycinam kwiatostany po przekwitnięciu , ale nadal mam sporo sadzonek.
Przed godziną jeszcze wiało , teraz już cicho. Jakieś symboliczny deszczyk na juto zapowiadali , lepiej by nic nie padało.