Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Post »

Miłej podróży Dorotko ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Zdradzisz ile tych sadzonek malin posadziłaś?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jestem w domciu.... ;:138
A tu niespodzianka od Eluśki !!!!! koperciocha nasionek ;:97
Zaczynam dzień podesłanym przez Grażynkę walcem....ja , tak kulturalnie ;:oj
A teraz sobie poprawię Van Halen....http://www.youtube.com/watch?v=wlq0lYB3iSM ;:172
Kochani ,pewnie i u was pogoda była wspaniała...no ja nie moge sie nazachwycac po prostu :...niesmaowicie tej jesieni !!!!
Na wsi pieknie, u mojej mamy w iglakach i krzewach wróble chyba z całej wsi....dra sie tak głosno ,ze z daleka je słychac...niesamowite ptaszki ;:173
Maliny posadzone, ładnie to wyglada ...a sadzonki normalnie jeszcze z owocami i ...kwiatami ...nie - do - wiary ;:oj Teraz juz przycięte ;:108
Posadziłam co nieco bylinek u mamy i zurawki od Tadzia ;:196 Wilczomlecza mirtowatego przytachałam do domciu :uszy i mamcine stokrotki i pieć sadzonek malinek :)
Stanowczo muszę dowieżc na wichure pęcherznic, traw,nutkaja,jodłe kalifornijską i Bluesa....i róż ;:108

Grażynko...musiałam zobaczyc tego gościa no.....ja ci ca to dałam kawał wariata z rana....ale lubie tak sie budzic ;:172
Pat....mysle ze jak całkiem suche toto to bedzie ok.Byłabym ci wdzieczna , w tamtym roku siałam w wiele miejsc...wyszły jakies niedobitki 2 , które nawet nie zdazyły zakwitnać, teraz sie przyłożę ;:108
Renia Dzięki, podróż do i i powrót z były super , jak i cały pobyt ;:4 Widzisz co ta natura wyprawia ,jest cudnie ;:oj
Julek...dzięki , juz jestem z powrotem...ja tak szybciorkiem byłam, myk myk :uszy
Monia jestem juz i z kawusia czekam ;:304
Helenko posadziłysmy 5 albo 6.... ;:24 Chyba 5 rzędów po ok 160 sadzonek ;:108 Takie poletko ,ciesze sie ze juz załatwione :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, wróciła dostawczyni najlepszej kawy w internecie :heja Nieźle się urobiłaś tym sadzeniem, co? A kto to przyszłego lata będzie zbierać i przetwarzać? ;:224 Werbenę zerwałam i w tygodniu rozparceluję nasionka i zobaczę, czy je w ogóle ma, bo jakoś dziwnie te kwiatostany wyglądają...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat...no jak to kto będzie zrywał...no ja ;:172 ,i kto tam zechce...moje dziecka mogą sobie wpadać zarobić na wakacje :uszy Takie pożyteczne wakacje :uszy To jest drugie malinowe pole....dopiero na drugi sezon będzie co zbierać...oby tylko sie ładnie przyjeły :uszy Narobię sie deczko narobiłam...ale ja to lubię bardzo...ja chyba jestem wsiowy człowiek.... :uszy Mała mi pomagała , wiesz...chyba jeden rzad z nia cały posadziłam..miałysmy nawet wymyśloną rymowankę...dołek,malinka i depcze dziewczynka ... ;:306
Kawusia podana ;:17 Dzięki z góry za werbenkę ;:196

okejos...zostawiam Wam jeden z moich ulubionych utworów wszech czasów i zmykam po swieżutkie bułeczki ;:130 Miłego wstawania ;:196

http://www.youtube.com/watch?v=0_RyIXkf5-A
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, jakże miło czytać takie optymistyczne wpisy! Cieszę się razem z Tobą, że masz taki dobry czas i że tak fajnie spędziłaś ostatnie dni. Jesień w obecnym wydaniu i przy tak sprzyjającej aurze po prostu uskrzydla i nie mamy czasu na jakieś marazmy, melancholie i apatie. I świetnie, oby tak jeszcze długo!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko widzę, ze bardzo pracowicie, ale i niesamowicie przyjemnie spędziłaś czas u mamy :D ..... jesień mamy bajeczną w tym roku..... mam nadzieję, ze takie piękne dni jeszcze będą trwały ..... przynajmniej do połowy listopada 8-) :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś taaaak ,ja czas mam wspaniały i niech trwa ;:138 Wies jest fantastyczna ,ta harówka dała mi takiego kopa ,ze sama nie przypuszczałam ;:306 Teraz moge troche gór poprzenosić...z jedna musze sie juz wziąć za bary...i to solidnie .Znajomy mi choruje na raka i własnie gadałam z nim , jest zle ...wiec dobrze ,że zebrałam trochę sił .... ;:4
Agnes tak czas był pracowity..ale porobiłabym jeszcze aby tylko dalej taka jesień była ;:108 Pewnie u ciebie tak samo ślicznie ;:3 Jak dla mnie ...może tak byc do świat ;:303
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć moja droga ,pięknie dziś było i cieplutko tylko halny wieje aż łeba urywa ;:oj
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko :wit
Czytam , że miło i pracowicie spędziłaś czas . Sama muszę zaopatrzyć się w chodź kilka krzaczków wczesnych malin bo mam tylko późne i jak mróz wcześnie ściśnie to za specjalnie nie posmakuję tak jak w tym roku :( Szczerze mówiąc to trudno mi doradzić w sprawie siania naparstnic :oops: zazwyczaj robię wysiewy do doniczek zimą albo same się wysiewają i akuratnie dzisiaj przesadzałam kilkanaście olbrzymich kęp siewek . Możesz zaryzykować i wysiać część nasionek , w razie jak nic z tego nie wyjdzie resztę wysiejesz wiosną .
Powodzenia ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Effcia u mnie tez przepięknisty dzionek ;:3 Tylko fakt...wieje i to niezle...ale ciiii nie marudzimy, jest git ;:333
Eluśka maliny w razie co u mnie w ilosci hurtowej ;:306 Wczesne tez mamuśka ma...kurcze szkoda,ze nie mówiłas to bym ci kopneła sadzonek -chcesz wiosną :?: ja teraz sadziłam te jesienne ,ale one są juz od połowy sierpnia...do mrozów ;:108 Myslisz coby wysiac trochę naparstnicy :wink: ...chyba juz za pózno nie.. :roll: .ta zółta mnie korci , i to bardzo ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mała mi pomagała , wiesz...chyba jeden rzad z nia cały posadziłam..miałysmy nawet wymyśloną rymowankę...dołek,malinka i depcze dziewczynka ...
Dorotko to jest cudne! przypomniało mi się klapa rąsia goździk
pracowitą masz jesień, ale w lecie będzie widoczny efekt tej harówki! ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie znów sie wysiało mnóstwo naparstnic i trzeba będzie wiosną ostro wytępić ,ale na razie niech sobie rosną :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu...ja wiem ,że nasze rymy powalają na kolana.. ;:306 ale my my lubimy nasze przyśpiewki i wymowanki....hm...trzeba by je może spisać dla potomności :roll: Tak...jak przyjmą się malinki...będzie to na prawdę nasze poletko ;:173
Jadziu ...absolutnie nie wyrywaj ;:303 Te twoje siewki juz beda kwitły w nastepnym sezonie ;:oj Jakie masz kolorki ;:65
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Doti , malinowe rymowanki :D :D Twojej ''produkcji'' :?:
Ja też posadziłem dzisiaj trochę malinek. To znaczy , żółte Poranna Rosa już tyle co miało być. Dosadziłem sporo jesiennych czerwonych i tych ''normalnych'' , owocujących na początku lipca.
Naparstnice czasami tak gęsto wysiewają się ,że póżniej w zagęszczeniu są marne i cienko kwitną. Od 3 lat wycinam kwiatostany po przekwitnięciu , ale nadal mam sporo sadzonek.
Przed godziną jeszcze wiało , teraz już cicho. Jakieś symboliczny deszczyk na juto zapowiadali , lepiej by nic nie padało.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”