Od sadzonki do sukcesu.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od sadzonki do sukcesu.
Alinko ale masz piękne roślinki
z przyjemnością je oglądam.

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to nie jest jakaś maranta? Chociaż ja to się nie znam za bardzoAliWas pisze:

Tą srebrną doniczkę kupiłaś świetną, prawie jak z tego magazynu!
I jakoś mi wcześniej umknęło porównanie, a smużyna widać ładnie się przyjęła i jeszcze trochę, a będzie gąszcz

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczny kącik kwiatowy, Zmieniłaś już w nim coś?
I piękna doniczka dla ripsalisa
I piękna doniczka dla ripsalisa

Pięknie twoje epiphylla kwitną.
Nowa osłonka super, ja też lubię jak rhipsalisy zwisają z donicy:).
Nowa osłonka super, ja też lubię jak rhipsalisy zwisają z donicy:).

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Alinko,wyjątkowo piękna prezentacja super zdrowo wyglądających roślinek na zbiorowym zdjęciu
Cissus gigant niesamowity
Pozdrówka

Cissus gigant niesamowity

Pozdrówka

- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Agatko (pomidorzanka) ? też trochę boję się tego zagęszczającego gąszczu....
a przecież już tyle razy zarzekałam się, że już nic, koniec, basta, ani jednej roślinki więcej.....
tak...tak... gadanie.... dziś pokażę kolejne moje nowości.....
Aniu (anym), kanapl, Natalko (Blueberry), Krzysiu (Krzysia), Renatko (Renata1962), Patrycjo (Filigranowa27), Arku (Arkadius121) ? cieszę się kochani, że jesteście ze mną i dziękuję Wam ślicznie za przemiłe komentarze
Miruś (Mirabela) ? ciągle jeszcze chodzę, podziwiam i cieszę się kwiatuszkami od Ciebie. Bardzo ładnie się wkomponowały w wystrój mojego domku. Buziaki
Elu (elcia1974) ? jak tam Twoje poszukiwania doniczek? Udało się kupić takie jakie chciałaś?
Dorotko (Malachitek) ? możliwe, że to Maranta ale też nie mam pewności. Widziałam tą roślinkę w wielu wątkach ale jak się chce, to właśnie wtedy znaleźć nie można....

Justynko (justus27) ? a jakże.... zmiany już są... może nie ładniej ale gęściej zrobiła się na pewno....

.... i specjalnie dla Ciebie moje liczne pączusie fiołkowe ? juz nie mogę się doczekać ich rozwinięcia

A to już mój ciągle kwitnący NN :

Teraz czas na najzwyklejszą ze zwykłych Trzykrotek ? zielonobiała. U mnie od małych szczepek

A to Fikus Ginseng od Kasi (labka1)- sadzoneczka miała już korzonek, więc myślę, że się ładnie przyjmie...

Dziękuję Kasiu
A teraz.... pamiętacie jak cieszyłam się z 2-centymetrowej Smużynki, która ładnie się przyjęła i zaczęła się pięknie rozkrzewiać....

.... to teraz zobaczcie co sprezentowała mi właścicielka kwiaciarni:

Teram to mam chyba ze trzysta 2-centymetrowych szczepek ....
Przesadziłam ją do nowej(starej) doniczki i poczekałam aż sie trochę podniesie...
A teraz parę zdjęć kwiatków od Agatki (pomidorzanki), które wymoczyły sobie już nóżki i wypuściły korzonki. Teraz dostały swoje nowe domki:

Dziękuję Agatko
A tego kwiatka dostałam od kogoś na wiosnę. Nie znam jego nazwy i niestety od wiosny nie drgnął ani na milimetr. Jedyne co zrobił to zbladł....

A teraz małe Anturium
Tak wyglądało 21-03-2013...

.... a teraz wygląda tak:

Na koniec Maślak ziarnisty, który urósł sobie na moim trawniku pod sosenką ...

.... i moje winogrona - samodzielnie wyhodowane. Są słodkie, mięsiste i soczyste.... mniam...mówię wam pycha....

Dobrej nocki życzę 

Aniu (anym), kanapl, Natalko (Blueberry), Krzysiu (Krzysia), Renatko (Renata1962), Patrycjo (Filigranowa27), Arku (Arkadius121) ? cieszę się kochani, że jesteście ze mną i dziękuję Wam ślicznie za przemiłe komentarze

Miruś (Mirabela) ? ciągle jeszcze chodzę, podziwiam i cieszę się kwiatuszkami od Ciebie. Bardzo ładnie się wkomponowały w wystrój mojego domku. Buziaki

Elu (elcia1974) ? jak tam Twoje poszukiwania doniczek? Udało się kupić takie jakie chciałaś?
Dorotko (Malachitek) ? możliwe, że to Maranta ale też nie mam pewności. Widziałam tą roślinkę w wielu wątkach ale jak się chce, to właśnie wtedy znaleźć nie można....

Justynko (justus27) ? a jakże.... zmiany już są... może nie ładniej ale gęściej zrobiła się na pewno....

.... i specjalnie dla Ciebie moje liczne pączusie fiołkowe ? juz nie mogę się doczekać ich rozwinięcia

A to już mój ciągle kwitnący NN :

Teraz czas na najzwyklejszą ze zwykłych Trzykrotek ? zielonobiała. U mnie od małych szczepek

A to Fikus Ginseng od Kasi (labka1)- sadzoneczka miała już korzonek, więc myślę, że się ładnie przyjmie...

Dziękuję Kasiu

A teraz.... pamiętacie jak cieszyłam się z 2-centymetrowej Smużynki, która ładnie się przyjęła i zaczęła się pięknie rozkrzewiać....

.... to teraz zobaczcie co sprezentowała mi właścicielka kwiaciarni:

Teram to mam chyba ze trzysta 2-centymetrowych szczepek ....

Przesadziłam ją do nowej(starej) doniczki i poczekałam aż sie trochę podniesie...

A teraz parę zdjęć kwiatków od Agatki (pomidorzanki), które wymoczyły sobie już nóżki i wypuściły korzonki. Teraz dostały swoje nowe domki:

Dziękuję Agatko

A tego kwiatka dostałam od kogoś na wiosnę. Nie znam jego nazwy i niestety od wiosny nie drgnął ani na milimetr. Jedyne co zrobił to zbladł....

A teraz małe Anturium
Tak wyglądało 21-03-2013...

.... a teraz wygląda tak:

Na koniec Maślak ziarnisty, który urósł sobie na moim trawniku pod sosenką ...

.... i moje winogrona - samodzielnie wyhodowane. Są słodkie, mięsiste i soczyste.... mniam...mówię wam pycha....

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Dżungla rozrasta się we wszystkich kierunkach
Winogrona słodkie? To muszę przyznać wyczyn - wszystkie jakich dotąd próbowałam z rodzaju takich hodowanych na własną rękę były okropnie kwaśne 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- AliWas
- 500p
Natalko, z trzech kupionych winorośli dwa wyrzuciłam, bo owoce ich były okropne. Ta jedna, która została jest typowo deserowa i ma przepyszne owoce. Nawet niedojrzale już smakują. Teraz robię sadzonki dla znajomych ;)
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
- olgierdyna
- 200p
- Od: 26 sie 2013, o 10:31
Piękne nowe nabytki - całkiem spore
Bardzo podoba mi się fiołeczek albinos i NN. I oczywiście doniczki super - masz chyba jedne z piękniejszych na tym forum 

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie też widziałam tą roślinkę w którymś wątku i tam była opisana jako calathea - ale jaka konkretnie nie wiem
No aleee jaka smużyna! Świetny prezent nie ma co!
I winogron też gratuluję, wszak z nimi nie zawsze jest łatwo, wiem, że lubią je zżerać choroby, więc tym bardziej super, że masz tak fajne owoce
A kwitnący fiołek jaką ma uroczą doniczkę!

No aleee jaka smużyna! Świetny prezent nie ma co!
I winogron też gratuluję, wszak z nimi nie zawsze jest łatwo, wiem, że lubią je zżerać choroby, więc tym bardziej super, że masz tak fajne owoce

A kwitnący fiołek jaką ma uroczą doniczkę!
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Nie dziwi mnie że znajomi też chcą
Owoce które pokazałaś na zdjęciach są nawet większe niż przeciętne, bardziej przypominają ten "sklepowy" winogron. Poza tym piszesz, że to odmiana deserowa, a niektóre znane mi osoby hodujące winorośl miały odmianę taką na wino - dlatego była tak niesamowicie kwaśna
Ale fakt, do wina i nalewki nadawała się dobrze
Smużyna jest świetna
Chociaż nie wydaje mi się, żebym ją kiedykolwiek widziała na żywo, chyba mało popularna jest.

Smużyna jest świetna

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zagęszczony kącik zielonych - extra
Widać, że się Cieszysz z pączków na fiołeczkach. Udało się - teraz czekać kwiatuszków - pewnie na dniach się otworzą.
A takich maślaków - nie zazdroszczę. Też - mam.

Widać, że się Cieszysz z pączków na fiołeczkach. Udało się - teraz czekać kwiatuszków - pewnie na dniach się otworzą.
A takich maślaków - nie zazdroszczę. Też - mam.
- Anulka0207
- 100p
- Od: 9 sie 2013, o 22:36
Alinko,wielkie wielkie Dzięki
Cissus juz u mnie na szafie,caly i zdrowy,rewelacyjny, zeby tylko az tak bardzo go nie "za-echać"

- AliWas
- 500p
Aniu, bardzo się cieszę, że tak szybko doszła paczuszka
Niech Tobie rośnie zdrowo

Niech Tobie rośnie zdrowo