Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

O Pisarzowicach słyszy się ostatnio bardzo wiele dobrego i pięknie tam jest jak widać po zdjęciach.
Czy Twoja szałwia to Merlau Blue czy kupowana była jako NN??
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,jeżeli mamy od tej samej Bozenki to muszę czekać cierpliwie.Osobiście nie przxepadam za makami,mam jedna wielka kępę czerwonych,a rozsiewaja się strasnie.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko pospacerowałam, oczy zachwyciłam a teraz będę czekać az u mnie zakwitnie .
To takie dziwne ,że kilka godzin jazdy samochodem do Ciebie i wszystko w pełni kwitnienia a u mnie ledwo pąki zawiązane - totalna Syberia i chyba zacznę zaglądać tylko do wątków w swoim "fyrtlu " ... :;230
Ciekawa jestem czy kupowałaś te wiórki kokosowe i jaka jest Twoja opinia ? Choć na nią to za wcześnie to raz, a drugie to jeśli się użyje mało to niewiele znaczy ale po trochu ze 2 razy w roku na daną rabatę i za jakiś czas odczujesz różnicę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dorotko jak tam zawieruchy Cię ominęły ?
Podobno w Małopolsce działy się straszne rzeczy.
Mam nadzieję, że wszystko jest OK.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anitko to będę pilnie śledziła Twój wątek sprzedażowy.

Priam warto jechać do Pisarzowic w okresie kwitnienia azalii, jest co podziwiać. Wspomnienia zostają, chciałoby się mieć chociaż połowę takich cudów posadzonych u siebie.
Szałwię dostałam jako nn, nie znam nazwy.

Gosiu mamy od tej samej Bożenki :lol: żałuję bardzo, że nie ma jej już na forum. Moje maki dziś po deszczach wyglądają fatalnie, szkoda że ich piękno i urok podczas kwitnienia trwa do pierwszych opadów.

Krysiu ty masz wilgotny klimat, tego Ci zazdroszczę, a ja mam piaski szybko nagrzewające się, wszystko szybciej kwitnie, ale i szybciej przekwita. Wczoraj przed burzą ziemia była taka ciepła, a po burzy od razu szybko wysycha, przelatuje woda jak przez gąbkę, a tak chciałoby się wilgoci na dłużej ( dziś tej wilgoci mój ogród dostaje cały dzień dużą dawkę).
Szukałam wiórków kokosowych w ogrodniczych, ale u mnie nie ma, miałam zamiar kupić w internecie, ale wiesz jak to jest odłożona kasa poszła na zupełnie coś innego (wg mojego męża, śruby, gwoździe, nakrętki i inne.... w tym czasie są bardziej potrzebne, mamy obecnie remont). Dziś mąż się zrehabilitował, ponieważ deszcz nam porozwalał plany remontowe, z uciętych desek, które zostały zbił mi 3 fajne stołeczki. Stołeczki są różnej wysokości, na pewno będą często wykorzystywane w ogrodzie. Super sprawa, tak się cieszę, pomysł był mój, wykonanie M.

Grażynko na szczęście moje okolice ominęły nawałnice, ale niedaleko bo jakieś 50 km narobiła burza z gradem szkód. U nas pada z dużą intensywnością, dziś można byłoby powiedzieć deszczowi stop :!: wystarczy :!: Mam wszystko porządnie podlane, wszystkie wiadra napełnione deszczówką. Zimno, wilgotno się zrobiło. Może jutro pogoda będzie przychylniejsza.
Mój czosnek już wypuszcza łodygę z kwiatem po niedzieli muszę mu je obciąć.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Dorotko,widzę że pięknie kwitną u ciebie moje ulubione irysy masz super kolory, całą paletę barw ,takie piękne teraz ogródki ;:196 :heja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to kamień z serca.
Mój czosnek jeszcze na razie nie ma łodyg kwiatowych i nadal rośnie w liście.
Na razie nie zaglądam co tam dzieje się pod spodem, ale może będzie dobrze. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko goździki uwielbiam, masz prześliczne odmiany i na pewno wspaniale pachną :D
Iryski i orliki też tylko się zachwycać, u mnie silne wiatry i ulewy wszystkie wyłożyły..... dziś musiałam je podwiązywać, bo leżały na trawniku.....
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto bardzo lubię irysy, dosadziłabym jeszcze więcej innych kolorków. Ogródki naprawdę teraz maja swój czas i dla intensywnej pracy i dla oglądania i podziwiania.

Grażynko mój coś za szybko dostał kwiaty, pamiętam na starej działce obcinałam je zawsze koniec czerwca, a teraz początek miesiąca i już trzeba ciąć.
Dziś u mnie już nie pada, wczoraj po południu i nocką dolało bardzo.

Agnieszko próbowałam wysiewać inne odmiany, nasion kupiłam wiele, a tu nic nie wykiełkowało. Jakieś dziadowskie nasionka kupiłam.
U mnie deszcz powywracał jedynie kwiaty u żurawek, przed koszeniem muszę podwiązać.
Teraz mam bardzo ładną słoneczna pogodę, zobaczę na jak długo :lol:

rabatkowy bałagan
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko urody kwiatów nie muszę komentować, bo u Ciebie zawsze jest najwyższa jakość.
Zwróciłam uwagę, że większość roślin w ogrodzie wysiałaś, rozmnożyłaś, ukorzeniłaś.
Jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i umiejętności ;:180
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Parzydło już Ci kwitnie ? ;:oj
Moje dopiero robi pęd kwiatowy, ale rośnie w cieniu i pewnie dlatego.
Łubiny masz udane i to bardzo. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Dorotko moje parzydło jeszcze pączkuje a u Ciebie tak pięknie rozkwitło, ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko u mnie też dziś był piękny cieplutki dzień..... słoneczka nie było, niebo było zamglone, ale było naprawdę bardzo przyjemnie :D Wystarczy już tego deszczu.....
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko jaka jakość ;:202 zaczerwieniłam się . U mnie jest tak pospolicie, naprawdę jak w wiejskim ogródku misz- masz. Gdzie tam jemu do Waszych wypielęgnowanych rabatek.
Iwonko to rozmnażanie w większości z musu, trzeba było na początku przy zagospodarowywaniu chwastowiska oszczędzać, więc samodzielnie eksperymentowałam na gałązkach i korzonkach. Dziś już robię to sporadycznie.
Dziękuję za docenienie mojej marnej pracowitości ;:180

Grażynko moje parzydło też rośnie w cieniu, tak mu było szybko do kwitnienia, mam tę roślinkę już chyba ze 4 lata i widzę, że bardzo słabo przyrasta, czy u Ciebie też tak powoli rośnie na szerokość.
Łubiny przyszły do mnie od sąsiadki, same się wysiały i o dziwo małe siewki przetrwały zeszłoroczne mrozy. A moje piękne ogromne sadzonki w dużej gamie kolorystycznej rok temu wymarzły. Teraz kupiłam nasionka łubinu posiałam, może za rok zobaczę ich kwiaty.

Renatko tak szybko mi zakwitło, sama się dziwię.

Agnieszko u mnie było fajnie do godz 18, a później jak przyszła chmura zaczęło lać to trwa to do tej pory. Ulewa za ulewą, a ja głupia ;:14 z rana podczas deszczu kopię roślinki do wysyłki. Obiecałam wysłać 3 paczki to muszę dotrzymać słowa. Przygotowanie wszystkiego trwało 2 godziny, dobrze, że później podczas opisywania i pakowania schowałam się pod dach. Stwierdziłam, że cierpliwości mi po pierwszej paczce zaczęło brakować, do żadnej sprzedaży roślin nie nadawałabym się :!: :!: Lepiej żeby ktoś do mnie przyjechał i sam sobie wykopywał. Jeszcze czeka mnie dotaskanie tego na pocztę, którą mam w innej miejscowości ;:306
Pozdrawiam Dorota
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko nie grzesz ;:14
Od lat obserwuję Twój ogród i zawsze rośliny i kwiaty wyglądają, jak malowane.
A, że rośnie misz-masz, to dopiero jest sztuka pielęgnować taki różnorodny ogród.
Gdybyś posadziła sobie tylko jeden gatunek roślin, to już dawno zrobiłabyś z nich doktorat :!:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”