Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Tak to jest jak nie czyta się śląskiego wątku :(
Kilku forumowiczów się umawiało na "poznanie" :wink:
Też byliśmy w sobotę i też kupiliśmy "kermesinę rosea"
Do 13-tej pogoda była znośna, rozpadało się dopiero gdy już siedzieliśmy w aucie ok 16tej
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I od mojego miejsca zamieszkania jest niejaka szkółka,gdzie mają dosłownie wszystko ;:oj Tak mnie tam ciągnie,ostatnio zamówiłam u pani wielosiła i brunnerę...jak jadę w lipcu to zawsze przyciągnę jakąś jeżówkę,wtedy kwitną nieziemsko ;:333
Fajnie,że twój M pozytywnie patrzy na Twoje zamiłowanie,musicie być super parą,tak trzymać ;:333
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Any może się nawet gdzieś mijaliśmy ;:223 Na jesieni będę bardziej pilnować wątku :wink: Azalka jest cudowna, dziś posadzone po pracy dopiero zakupy - pierwszy dzień ze słonkiem od tygodnia.

Aniu wspomniałaś jeżówki... moja Mamcia w wekend gdy byliśmy w Pszczynie czyli 2 tyg temu, wpadła na genialny pomysł wypielenia mi jeżowek, skutecznie ;:130 Póki co nic nie odbiło, więc poszły z korzeniami ;:145 A to były te z zeszłorocznej wystawy dali i mieczyków - takie śliczne 3 sztuki ;:145 Za każdym razem ich szukam czy może odbiją :( Dziś popołudnie miałam bardzo pracowite posadziłam zakupy z Chorzowa, wypieliłam połowę rabat i wysprzątałam całą altanę i meble ogrodowe, pościel wywietrzone na działeczce- można się od jutra wekendować :heja

takie ładne niebo dziś jest
Obrazek

posadzone :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzia okupuje świeżo umytą ławkę
Obrazek

koniczyna ruszyła i mój trawnik nawet wygląda :;230
Obrazek

Obrazek

kwitnie białymi dzwoneczkami kiścień
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:3 :roll:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anetko, ja choruję za roślino -chciejstwo. Stan chorobowy jest bardzo zaawansowany ;:306 Nie mogę chadzać ani na wystawy ani do sklepów ogrodniczych bez nadzoru :;230 A i tak stało się, że właśnie zapałałam miłością do rododendronów ;:167 ;:167 ;:167 Jakoś wcześniej nie zwracałam na nie uwagi a teraz, oglądając je u Was, zapragnęłam mieć je u siebie. I nawet wiem już gdzie było by im dobrze - tak więc jest to plan na następny sezon ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe zakupy na wystawie zrobiaś, niech cudownie rosną i kwitną :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Marlenko ja 19 czerwca z M na wekend do Budapesztu z biura i tak myśle czy by się bardzo zdziwili jakbym z reklamówą roślin wsiadła :;230 W jedną stronę około 5-6 h więc można rozważyć :uszy M siedzi na nocce zaraz mu smska zapodam haha 8-) Jutro idę na targ po truskawy to może jakaś roślinka ;:124

Filigramowa dziękuje i zapraszam ;:196

Zapraszam na ciepły słoneczny spacer - uwaga - na leżące gdzie popadnie koty ;:224

pierwsza truskawa i takie ładne chwasty w kadrze 8-)
Obrazek

agrest za niedługo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzia odpoczywa pod bzem
Obrazek

Boluś odpoczywa koło pierisa
Obrazek

czasem obok lawendy
Obrazek

Obrazek

na tarasie fajnie się trawki gryzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ciepło :roll:

Dalej susza i ciągła pogoń z konewkami tzn średnio 200l dziennie a i tak nie podlewam wszystkiego ;:134
Na noc zamawiam deszcz a w dzień słońce ;:108
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Anetko, u mnie również straszna susza. Co wieczór leje solidnie a i tak widać po roślinach, że cierpią - nawet winogron ma popalone liście. Przez to słońce nie ścinam trawnika, jak trawa jest dłuższa, lepiej trzyma wilgoć - sąsiad ściął i ma pustynię ...

Piękny spacer nam zafundowałaś ;:215 Koty mnie rozkładają na łopatki :;230 Ja w zeszły weekend prawie wróciłam do domu z kociakiem.
Pojechaliśmy do mojej mamy, która już jakiś czas mówiła, że ma niespodziankę dla Oli (mojej córci). Zajeżdżamy a tam po kolei wyłazi stara kotka, a za nią 1, 2, 3, 4 kociaki!!!! I wszystkie śliczne i takie rozkoszne. Patrzę na moje dziecko i widzę te maślane oczęta. Ale twarda byłam. Póki mamy psa i rybki, nie będzie kolejnego zwierzaka - udało się. Jest kompromis - Ola ma swojego kociaka u Babci :;230 Wilk syty i owca cała ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale wszystko u Ciebie skoczyło do góry. Zrobił się taki mały busz już. Nie dawno rabatki były takie niskie a teraz.. ;:oj . Kocia rodzina coraz fajniejsza. Od czego masz ten murek koło domku?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochani ja jestem podróżniczka, ale los płata figle. Potwierdziło się, w drugiej połowie lipca wyjeżdżam na 3 tygodniowe szkolenie do Pruszkowa. Już kombinuje, żeby sobie tam neta załatwić i tyle bez działeczki. Z M mamy pomysła, żeby w jakiś wekend podjechać na pomorze zachodnie w okolicy Chojnej, Morynia (ładne średniowieczne miasteczka z ceglastymi budowlami, murami miejskimi itd), jest też plan żeby do Ogordu Botanicznego do Wawy. Szkolenie jest od pn do piątku przez 3 tyg ale na wekendy nie wracam.

Cały czerwiec mam żeby sie nacieszyć działeczką.

Marlenko dobrze wykombinowałaś z tym kociakiem :wink: Ciągle susza, codzień podlewanie, a dziś też - z tym, że w połowie drogi do domu mnie burza złapała i przemokłam ;:124 W sumie beczki już pustawe były ;:224 Już się rozglądam za szkółkami w Pruszkowie :;230

Madziu rodzinka kocia jest kochana, już będę tęsknić jak w lipcu 3 tyg ich nie zobaczę ;:145 Nagram sobie filmiki i w hotelu będę oglądać - jak będę mieć siłę po szkoleniu. Ta budowla to obudowana woda cegłami klinkierowymi i kafelkami i zlewozmywak podwójny i kran z kręciołkami :D

Zaraz jakieś fotki, zrobiłam przed burzą....

Pozdrawiam ciepło :roll:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko u mnie wczoraj była burza,już po deszczu,mogłoby więcej popadać :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Aniu u mnie solidne polało, jutro zobaczę ile w beczkach jest ;:oj

Przed burzą coś niecoś cykłam

posiałam drugą turę dyń, tym razem takie i nagietki i jeszcze ostróżki jednoroczne
Obrazek

od bramki pachnie jaśminowiec
Obrazek

pod jaśminowcem taka różyczka - pryskam czosnkiem - mam mszyce nawet na leszczynie co za lato
Obrazek

Obrazek

czteropłatkowa
Obrazek

wierzbę muszę przyciąć :;230
Obrazek

Obrazek

Snow Pavement
Obrazek

Malinowy dopiero zaczął kwitnąć - nieźle mnie przetrzymał
Obrazek

Obrazek

Grandiflorum purpurea się namyślił jednak na ten rok
Obrazek

Obrazek

zdobyczny płotek M - który będzie na pergole na róże w wersji pionowej, omalowanej
Obrazek

w jaśminowcu gość
Obrazek

Pozdrawiam ciepło i dziś burzowo ;:47
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Anetko,ogród tak wydoroślał i taki piękny ,tyle nowych nasadzeń i zakupów,wszystkie oglądnęłam i muszę Ci powiedzieć ,że też mam rododendrona Goldbuketta ,ma już parę lat i jest cudny i olbrzymi jest u mnie na 45,-47 strony,bardzo lubię azalie i rododendrony i fajnie ,że w Twoim ogródku też ich sporo,u mnie nie było żadnego deszczu i susza ogromna ,cięgle podlewam ,bo wszystko by uschło,ciągle nie mam czasu wstąpić do Twojego podróżniczego ,a też kiedyś byłam wielką podróżniczką i też zwiedziłam kawał świata,ale teraz jakoś się zasiedziałam,ale jak będzie padało i nie pójdę do ogrodu to wpadnę tam pozwiedzam z Tobą różne zakątki,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witaj Anetko, susza jest straszna, u mnie nawet burzy nie było - co widać już po roślinach, szczególnie po trawie. Na szczęście wczoraj było chłodniej i bez słońca, roślinki miały czas na złapanie oddechu.
Bardzo kolorowo masz na działce, rododendrony prezentują się dostojnie ;:63
Z mszycami też walczę. Jest ich cała masa i to dosłownie na wszystkim, z tą różnicą, że ja już psikam chemią, bo naturalne metody nie dawały rady.

Drabinka pod róże - śliczna ;:333
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochane piszę prosto z drogi, pozdrawiam z Budapesztu - bajkowe miasto. Wieczorkiem już z normalnego łącza odpiszę i zabiorę na spacerek ;:196

Pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:196
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cudnie ogrodowo u ciebie. Płotek zdobyczny fajny-lubię takie konstrukcje zrobione samemu;)

Plan wycieczkowy cudowny,żeby udało się wam wypocząć i dużo pozwiedzać :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”