Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Piękne berberysy i wielobarwne kompozycje z krzewów! Ogrod jak malowany ;:173
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asma Przyjrzę się. Jak znajdę siewkę pod tym kolumnowym berberysem to wsadzę dla Ciebie do doniczki. Rośnie on od strony północnej więc słońce ma tylko po południu i to nie za długo, bo niestety niższe już słoneczko szybko chowa się za ścianę lasu. Tym razem zaserwuję Ci owoce derenia.

Obrazek
Agness Ja właśnie chciałbym wiedzieć czy ten mój kolumnowy berberys to Erecta, ale nie potrafię ich odróżnić.
Justynko, Agnieszko Ja także bardzo lubię jesienne kolory więc chłonę te widoki na zapas.

Obrazek

Aguniada Rzeczywiście ten nasz obrośnięty winobluszczem płot bije teraz po oczach ;:3

Obrazek

Lisico Miło mi że mnie odwiedziłaś. Świat przybiera teraz lisie kolory i ja to lubię. Tobie też zdrówka :wit
Obrazek Obrazek

Jaga Mam nadzieję, że masz rację i moje wrzosy docenią towarzystwo lasu i będzie im u mnie dobrze- na razie mam tylko 3 letnie doświadczenie w ich uprawie. Co roku dokupuję kilka i kolekcja się powiększa.
Nie dziwię się, tyle czerwień mogło Cię zwalić z nóg :;230 Dla Ciebie obrazek bez czerwieni (prawie, udaj że tego kawałka płotu w tle nie ma).

Obrazek

Robaczku-motylku I Ty do mnie zaleciałaś? Bardzo mi miło. Kojarzysz mi się z delikatnością to dla Ciebie delikatne zimowity

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ala, co Ty chcesz poprawiać, masz przecudnie, w wielu ogrodach jest teraz bardzo kolorowo, ale taką paletę jesiennych barw naprawdę trudno spotkać. Berberysy urocze, lecz od tej rabatki z żurawkami to oczu nie mogę oderwać, piorunujące wrażenie robi też płot obrośnięty winobluszczem, mnie to dopiero czeka poprawianie.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Alicjo ;:196 ;:196 nawet jak nie znajdziesz to i tak miło ,że jestes chętna poszukać,posadzić do doniczki:)dla mnie ;:180 Cieszy również,że słoneczko nie jest mu niezbędnie potrzebne,aby wyglądał tak cudnie-już sie martwiłam,że bez słonka nici z tych pięknych kolorków :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Alicjo - bardzo ładne połączenie tojadów w oddali z trawką , jesienny pejzaż.
Piękne kolory winobluszcza, :wit :wit :wit Zdrowia...
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nic nie zmieniaj ;:oj
Kolory nie do podrobienia, a kompozycja prymulek, zimowita i kamorków cudowna :D Tylko jedna mi się jeszcze tak podobała - marpowe zimowity z czyśćcem wełnistym ;:173
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dzięki, Dobrodziejko, za ten odpoczynek od pochłaniającej wszystkie płoty (mój też) czerwieni ;:306.
Landszafcik zaiste piękny :!:

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Alik ;:196
W Twoim ogrodzie jesień się złoci i czerwieni , jest cudna. ;:138
Pewnie z tych owocków czerwonych smaczna dereniówka będzie ?
Zdrówka życzę Tobie i Rodzinie ;:168
:wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu jak będziesz miała jakąś 'dziurę' to daj znać. A co tam słyuchać u Eli?
Mój dereń nie chce owocować. Dereniówkę oszcędzam już trzeci rok... Na szczęście mam bzówkę ;:173
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od kilku dni nad ranem temperatura oscylowała w okolica zera, ale wczoraj ;:145 obudziłam się, a tu wszędzie biało. Szron utrzymywał się dość długo. Nie wytrzymały tego bazylia, houtnia, kwiaty zawilców i hortensji. Liście winogron i budlei zwisają jak szmatki. :( Nic nie mówiąc o nowo zakupionym hibiskusie bylinowym (ketmi błotnej) która miała tyle pięknych pączków ;:223
Najbardziej żal, że mróz zatrzymał proces pięknego przebarwiania się bukietowych hortensji- przebarwił je od razu na brąż ;:131
Jeszcze najbardziej zwycięsko wyszły z tego róże. Sir Lancelot dzielnie dzierży miecz, jak długo da radę opierać się takiej pogodzie :?:
Obrazek Obrazek

Iza i Krysia Dereniówka już nastawiona, owoców było tyle że podzieliłam się ze znajomą. W przyszłym roku jak obrodzi mogę się podzielić z Wami. W kolorze derenia róża Ena-harkness

Obrazek

Jaga Mróz zrobił swoje i czerwień z płotu opadała, została jeszcze na róży Cinco de Mayo. Jak u Ciebie też przymrozki?

Obrazek
Swetty Rzeczywiscie zimowity zapunktowały i teraz dają miłe kolorki (mróz im nie dał rady). Wiosną moja sympatia do nich zmalała, gdy ich duże liście zabierały przestrzeń wiosennym. Teraz odrobił winy ;:215 Na pociechę jeszcze raz róże.

Obrazek Obrazek

AGA Czytałam że wsadzałaś różę. Muszę przyznać że dzielne te królowe! Na razie mróz im nie dał rady. Dla Ciebie Chopin

Obrazek

Asma Bardzo przyjemnie jest się dzielić z innymi. Ja lubię to uczucie. Będę pamiętała, że masz chrapkę na tego berberysa. A teraz to co jeszcze cieszy róża Shalome

Obrazek

Ilonko Twój ogród z zakątkami, tajemniczymi zakolami, za którymi czekają przeróżne niespodzianki BARDZO mi się podoba. Mój prostszy, co warunkowane jest tym, że musi pogodzić funkcję ozdobną z praktyczną- i być placem zabaw dla dzieci, a także dostarczać im trochę witamin. I dla Ciebie różyczka- Chinatown.

Obrazek
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Róża za różą - a jedna piękniejsza od następnej!!!
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od wczoraj ptakoluby liczą ptaszki, pewnie sama siedzisz w domku a Twój M w terenie :wit
A tak przy okazji [do konsultacji :wink: ] czy jakiś ptak mógł zasadzić u mnie dęby? bo wiewiórek nie widziałam...a do dęba kawał drogi.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Ala...też mam Chopina w pączkach :) tak róże najmniej dostały z mrozów ....ale od dzisiaj troszkę cieplej korzystaj.
:wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Aga Pogoda rzeczywiście przepiękna, aż wrócił zapał by podziałać w ogrodzie i zrobić porządek z przemarzniętymi roślinami. Piękna złota jesień.
Obrazek Obrazek

Asma Siewka z obu poniższych berberysów i kolumnowego i ciemnego w doniczce, przy najbliższym spotkaniu przekaże

Obrazek

M i K Przemarzły hortensje więc chociaż róże cieszą. Tylko czy zdąża rozkwitnąć. Całe w pączkach tegoroczne zakupy: Pink Grootendorst:

Obrazek

i Rostock:

Obrazek

Iza Mój M. ma ptakoliczenie codziennie nie potrzebuję do tego specjalnego dnia. Tego dnia oczywiście też ptakoliczył. Z tym dębem ciekawa sprawa, spytam czy to może być sprawka skrzydlatych. Czy jeszcze masz wspomiane trawki na zbyciu. W czwartek będę na zakupach w W. A tymczasem moje trawki.
Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu to może nam się uda spiknąć i weźmiesz trawkę.
Szkoda tych wszystkich pąków które nie mają szans na rozwinięcie ale u róż to jest taki dalszy ciąg kwitnienia. A co ja mam powiedzieć jak zmarzł mi hibiskus bylinowy w czerwonym pąku[jeszcze nie widziałam go jak kwitnie] i krzaczasty pół pełny ;:223 no i jedna jeżówka nie wiem jaka :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”