Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Post »

Julcia taki leżaczek to ja poproszę ale do cienia i też będę leniuchować do woli. :;230 Już to widzę jak leniuchuję :;230 Doszukałam się jeszcze jednej róży którą nie posadziłam jesienią czyli ma do posadzenia 49 róż, ja chyba padnę niż to skończę. ;:199 i nie doczekam lata.
Małgosia pod warunkiem że ma się czas na takie leniuchowanie. Tyle mam do sadzenia że sama myśl mnie przeraża. :roll:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maja, zmieści Ci się 49 róż? :shock:
No to ja się nie mam co martwić o moje 4! :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA chciałaś mieć szybko efekty . U mnie po paru latach nawet ich nie ma ;:224 i kiedy miałabym poleżeć na takim leżaczku chyba bym sie zanudziła :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, wysoko sobie postawiłaś różaną poprzeczkę i zadanie jest ambitne... Możesz być jednak pewna tego, że wszystkie tu będziemy Ci jęczeć ochy i achy, zupełnie jak podczas oglądania tych russian różanek... Będziesz miała souvenirowy raj, a ja liczę że kiedyś w życiu będzie mi dane osobiście to obejrzeć :)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ach poleżałoby się na leżaczku wśród kwitnących kwiatów ;:224

Maju, przykro słyszeć, że róże od Schultheisa tak podmarzły. Może od kopczyka coś odbije, bądźmy dobrej myśli! ;:4
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - jeśli róże mają czarne końcówki to je ciachnij - zwykle tak jest przy różach zbyt nisko ciętych w szkółkach. Niestety - niektóre szkółki tak mają i człowiek im nie może kompletnie tego wyjaśnić by trochę wyżej cieli. Druga sprawa to róże które mają pędy w kolorze brązowym - tu trzeba czekać, też mam taki przypadek, dziś róże wykopałam i włożyłam do wody. Będzie zasadzona do donicy.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata mnie śmiało zmieści się 149 róż i pewnie jeszcze miejsca zostaną. :;230
Jadzia efekty to bym chciała już mieć tu i teraz ale niestety na wszystko trzeba czekać. ;:65 Taki leżaczek to sobie zafunduję do różanego pawilonu jak już wszystko będzie obsadzone i żadnej miejscówki nie będzie wolnej. ;:108
Agunia wysoko bo i nadarzały się okazje, jak nie nadążę z miejscówkami to pójdą do donic i wiader na letnie przechowanie. Zacznę od tych wielgaśnych które mają rosnąć pod drzewkami. A dalej to pewnie się jakoś pokula. :roll:
Na żywca to możesz zawsze wpaść i pooglądać jak już będzie co, wszyscy goście mile widziani. ;:4
Ewa jak zobaczyłam te czarne końcówki wyglądające spod liści to najpierw pomyślałam że to serbinki nie przetrwały zimy więc zaczęłam rozgrzebywać kopczyk żeby zobaczyć kartkę i okazało się że to niemki. Bo mam podwójne róże jedne od Petrovica a drugie od Schultheisa, i w obu parach wyglądają podobnie, serbki dość wysoko zielone a wystawały nad kopczyki a niemki czarne a spod kopczyka nie było ich widać.
Gosia jak rozkopałam kopczyk nad Souvenir de Joanne Balandreau od Schultheisa to bardzo głęboko jeden pęd był zielonkawy dołem czyli coś tam w głębi żyje. Tylko muszę czekać aż rozmarzną kopczyki bo większość jeszcze zmarznięta. Ciachnąć je już teraz jak je rozkopię czy czekać?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wierz mi, że to wcale nie jest rzadki widok-oprysk w środku dnia :( Nawet rozmawiałam o tym, ale znajome są święcie przekonane, że jak prysną tylko tych kilka roślin, to nic się nie stanie. Opryski na plantacjach-te to trują, ale litrowy zbiorniczek środka owadobójczego-absolutnie :evil:
Całkowicie poczerniały tylko rabatowe nn, reszta brązowa. Martwić się będę dopiero, gdy zacznę ciąć. Na razie się połudzę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Na razie poczekaj z dzień - masz jakiś środek typu Funaben? Jeśli tak to po ścięciu końcówki pędu posmaruj maścią - powinno pomóc.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maści nie mam ale i tak muszę iść do ogrodniczego to kupię. Dzięki za informację jak i co.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli Majka za kolorowo to u Ciebie też nie wygląda . Ja bym sie jeszcze wstrzymała z cieciem przeciez idą przymrozki . Nie bądż w gorącj wodzie kapana . Wrzuć na luz
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu i tak muszę poczekać aż ziemia odmarznie bo wszystkich kopczyków i tak nie rozkopię bo zmarznięte. Ale do sklepu muszę iść po tą maść i zobaczyć czy mają już jakieś sensowne nasiona. W sobotę idziemy na fajer to całą sobota i tak odpada a niedziele nie do takich zajęć. Czekam na lepsze czasy a jutro muszę chyba owinąć te odkryte różyce agro bo te mrozy nocne mają być dość spore.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też na Eyes nasypię trocin, bo kopczyk częściowo opadł przez śnieg , a to niestety na razie moje oczko . Ja bym dopiero obcinała tak jak dziewczyny piszą jak zakwitna Forsycje . Nie ma co, w ubiegłym roku też sie pospieszyłam i tak pozbyłam sie 2 róż
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Moje róże tez mi się wydają w większości jakieś czarne :( Niechby słońce zaświeciło, bo właściwie to oglądam je tylko w półmroku.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu czarne czy brązowe i tak trzeba czekać aż cokolwiek zaczną wypuszczać. ;:108
Jadziu jak przy dotknięciu pędu skórka została mi w ręce to już i tak nic nie pomoże, cały pęd do wyrzucenia. Mam tylko nadzieję że gdzieś w głębi są jakieś zdrowsze i zaczną żyć. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”