Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

:wit
Tajeczko jak to dobrze że mam tu tyle wspaniałych pomocników wirtualnych ;:180 zmienię na cosik jasnego ;:196 Patrycja to prawdziwa dama i rączek nie lubi brudzić , ale do zdjęć to pierwsza..i zawsze najładniejsza ...mam nadzieję ze wyrośnie z niej mądra kobietka nawet jak nie polubi ogrodów...ale zwierzęta to jej oczko w głowie....a to też natura :uszy
Mariolko no to i ty przechodzisz "dylematy komunijne" :roll: powodzenia ;:136 ..a taki modrzew jest łatwo dostępny i szybko rośnie ...jeden wypad do szkółki(tylko w kieszonce troćkę :;230 ) ja bardzo lubię takie drzewka bezproblemowe, nasze, a szczepione to jeszcze mają ten urok... :)
Misiu wycałowałam ja do babci misi a Miłoszek ze smutną minką stwierdził że to on pierwsz poznał babcie Misię i on powinien dostać pierwszy buziaka ;:144 więc Patka go pocałowała"masz pół" :;230 no i zgoda ;:3 a róże na pewno pojadę zobaczyć...w końcu to od nich zaczęła się moja miłość ogrodowa :tan

żeby nie było że nic nie wstawiłam to zostawiam ślad :moje maluśkie różyczki jeszcze cieszą oko(chociaż lepiej z daleka patrzeć)

Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczną masz córeczkę :D Ja mam synka fajnego, ale brakuje mi dziewczyńskiego towarzystwa :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga te trawki co nabyłyśmy to miskant i dwie turzyce .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, tak... zakupy to żaden problem... tylko z kasą niewesoło :roll:
Zresztą po tym jak mój modrzew szczepiony kulisty za 50 zł padł mi po 1 sezonie (nie wiem czemu???) to wolałam kupić zwykłego za 8 zł i formułuję go w kuleczkę- może sie uda. Płaczący jest śliczny, tylko jakos nie kręci mnie te 5 dych...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aga, widzę, że moc pracy czeka Cię w maju, komunia to wielkie przeżycie dla wszystkich w rodzinie. Dobrze, że wiosenne prace w ogródku będą w zasadzie zakończone. Piękny ten modrzew, ja mam kilka pospolitych i też się tak ładnie igły przebarwiają nim opadną. Ale najbardziej podoba mi się wiosną.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..byłam różyczkę zobaczyłam ślicznusia.. ;:196 .
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit cześć ludziska
Iza uwielbiam jak ktoś chwali moje dzieci :uszy a może synkowi też potrzeba towarzystwa dziecka myśl kobitko...wiesz ja mam towarzystwa aż nadmiar ostatnio moja córa przywiozła 3 koleżanki i stwierdziła że ich mamy powiedziały że mają u nas nocować :shock: zadzwoniłam do rodziców i dowiedziałam się że to ja je zaprosiłam na noc szok ;:223 no i masz ci babo towarzystwo ;:72 ...ale będzie co wspominać :uszy
Jolu dziękuję a jak tam twoje pomysły...dojrzewają? bo ja już plan mam gotowy tylko małe poprawki i do realizacji przystępuję...no i ciągle czekam z czajnikiem na gazie żeby kawy się z Jolą napić muszę na pw po radę do ciebie się wybrać ;:65
Mariolato co robi się samemu przynosi największą dumę ;:138 ja swój modrzew to kupiłam za niewiele i to w szkółce gdzie sprzedaje pan przeważnie owocowe drzewka i krzewy i to jego tez męczyłam o magnolie tą żółtą co mi tak ślicznie kwitła na wiosnę w takich miejscach to często można coś niedrogo kupić właśnie za 9zł kupiłyśmy wierzbę Iwę płaczącą i ładnie zaszczepioną(choć ciut za nisko) powodzenia
Obrazek
Zosiu pracy i radości że hej :heja już zaczynam malowanie w domu powolutku(teściówka się śmieje że jak na wesele jakie się szykuje )jak zaczne teraz to cały dom odmaluję do maja (mam nadzieję)a co do tych prac w ogródku...mmm...one chyba się nigdy nie skończą bo zawsze jest "coś" do zrobienia lub zmiany na "inaczej" a od wiosny chciałabym zagospodarować nastepny zakątek bardziej prz wjeździe...mmm poczekamy zobaczymy. Ja też uwielbiam je wiosna a te pospolite zawsze przyciągają wzrok najbardziej jesienią...dzięki :wit
Misiu a tu moje poczynania wklejam takie cosik zrobił mi M pod namową Jagusinych wpisów :;230 nawet mi się podoba :tan
Obrazek
:wit
ps.
???? :oops: jak się zamyka wątek na zimę? ;:7
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...AGA świetna donica ;:138 dla M zdolniacha ... :)
...jeszcze nie musisz zamykać wątku ... :!:
..a co planujesz w tym posadzić ...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mmmm ...może jakieś sugestie?
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Bardzo fajnie wyszła...
Myślę że coś piętrowo. Na środek wyższe, potem niższe a po brzegach zwisające :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Fajna donica Aguś ;:138 Ja to bym w niej jakąś trawkę i żurawki posadziła,albo tak jak mówi Jagusia piętrowo,jakąś kompozycję z jednorocznych,albo hostkę jakąś ładną,albo...Możliwości jest wiele ale jestem pewna że Ty wpadniesz na jakiś fajny pomysł :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

No, piętrowo to nie musi być od razu jednorocznie :D ale to nawet niezły pomysł .... w tedy co roku by była inna kompozycja :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Donica super....ja właśnie szalałabym w niej z jednorocznymi kompozycjami.....co roku inną 8-) :lol: Aguś męża masz zdolnego i chętnego :D
Ciekawa jestem na jakie kolorki sie zdecydowałaś przy malowaniu salonu :?: ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:180 ukłony w stronę dam :wit
Jagusiu ...może będzie jeszcze jedna(opona z felgą w zasięgu wzroku :;230 tylko właściciela trzeba udobruchać) fajnie by wyglądały niedaleko siebie na podstawie z białych kamyków ..jak myślisz? :roll:
Grażynko te żurawki to chodzą mi po głowie ale jak myślisz jednakowe czy w kilku kolorach? masz jakieś sprawdzone połączenie?
Aguś jeszcze nie pomalowany, ciągle sie zbieram, ale farby już kupione, jak będzie gotowe to mam nadzieję że przyjedziesz ocenić osobiście ;:224 :uszy a kolory nazywają się: pieczarkowa jesień i tatarakowa wiosna :;230 już wiesz jakie? ;:170
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Pieczarki jesienne wiosną w tataraku :shock: :shock: Nie kumam , tyle anomalii w tym roku ;:113 Udany pomysł z ,,felgową '' donicą , ciekawy kształt i baaaardzo trwała. Na białych kamulcach jakieś ciemne na zewnątrz dla kontrastu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”