Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Gosiu ale trafiłaś Zyguś prawie stoi w miejscu przyrościk rośnie bardzo pomału .A jeszcze chciałam zrobić mu dobrze i jakiś czas temu wystawiłam go na balkon .Jak na złość lał taki deszcz że mimo to że stał pod dachem i właściwie nie powinno go zmoczyć to niestety była taka ulewa i taki wiatr że fest go zmoczyło .I młodziutkie listki od razu dostały ciemne plamki :(
A czemu trafiłaś z tym pytaniem ? Dzisiaj poszłam do OBI kupić coś na róże bo mi je jakaś gadzina demoluje .I oczywiści chodziłam w śród storczyków .Nowa dostawa i przecenione .I tak chodziłam ,chodziłam .Podziwiałam Vandeczki śliczne były, tylko jakaś odmiana miniaturowa ,czy coś (czy są takie?) Piękne były (biała ,pomarańczowa ,ciemno różowa ,fioletowa)tylko szkoda że drogie może przez to że w szkle .Potem przecenione 3 regały i co i moim oczom ukazały się dwa Zygusie .
Matko jakie odwodnione ,liście już prawie papierowe . A kilka tygodni temu widziałam je w wyśmienitej formie ,kwitnące i kwitnąco wyglądające .Wzięłam jednego i poszłam spytać na ile jest przeceniony .Pan spojrzał na mnie na Zygusia i stwierdził 9 zł. Więc wzięłam go . Już jest po zabiegu ,moczenie ,uwalnianie korzeni z miałkiego podłoża i spagnum ,trudno umyte liście ,wsadzony do nowego grubego podłoża .Zobaczymy czy dojdzie do siebie .
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu cudaczek faktycznie piękny ale chyba za bardzo Cię nie pociesza.
Jeśli chodzi o ten stymulator wzrostu to jest on uniwersalnym preparatem nie tylko do storczyków.
Kasiu trzymam kciuki za Twoje keiki, głowa do góry jeśli roślinie pisane jest przeżyć to na pewno to zrobi :!: .
Kasiu widzę że masz dobre serduszko ;:167 i kochasz reanimować rośliny.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, co ja czytam, przez swoje dobre ;:167 masz następnego storczyka ;:138
Pokaż go nam ;:65 Jak tam tygrysiątka ?
Marku, ja w Tesco widziałam uniwersalny, ale wcześniej w kwiaciarni oglądałam typowo do storczyków ;:108
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Kurcze ja też byłam w OBI ale w moim to taka trochę bieda - Vand nie mieli wcale, zygusiów też a przecenionych 0.... wyszłam z pustym koszykiem... Było co prawdę trochę cambrii i dendrobiów... ale myslałam, że coś przecenią a tu nic...
A vandy po ile ? 110 zł.? moją dzisiaj moczyłam na razie stoi w miejscu...
3 regały przecenione,,,, szok .... ale zyguś za 9 zł... fajniee....a oprócz niego było coś jeszcze>? Trzymam za Twojego kciuki - mój chyba ok. miesiąca paki rozwija...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko jak w Tesco ?to ja latam szukam nawet dzisiaj w OBI i nigdzie niema a Ty mi mówisz że u Ciebie w t. muszę zobaczyć u siebie bo tam nie szukałam a mam pod nosem .
Mareczku tak chyba lubię reanimować :roll: bo z takich mam większą radość .Każdy korzonek ,listek, o kwiatku nie wspomnę .Tygryski na razie się trzymają ale jak długo jeszcze ?
Gosiu u mnie Vandeczki były po 119 trochę drogie ale śliczne może i one za jakis czas będą przecenione .Zygusie w formie były po 32 zł. i nikt ich nie kupił to co dopiero taki za 119 z samymi korzeniami :wink: Wiesz jak zwykle były oncydia ,cambrie ,phale i jedn brazil tak chyba się nazywa i oczywiści został jeszcze Zyguś
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Zobaczcie Vandeczki zdjęcie robione tel. więc niewyraźne ale może widać jakie małe mają kwiatki.
Obrazek
A Zyguś wygląda tak ,na razie marniutko, ale mam nadzieję :roll:
Obrazek
Tan jeden listek jest odwodniony najbardziej
Obrazek
plamy
Obrazek
Obrazek
A tu razem
Obrazekwidać różnicę ,zobaczymy ile czasu zajmie nowemu Zygusiowi aby odzyskać formę
Obrazekmaluch z plamami
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Cudaczek śliczny!
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

no vandy 119 ... u mnie na razie nigdzie nie widziałam - widocznie im nie schodziły... ciekawe czy u Ciebie je przecenia... u mnie były ale potem nagle zniknęły - nie wiadomo co sie z nimi stało... a co to za brazil...był na przecenie?
z tego co widzę to troszkę jest zyguś zdewastowany ale małymi kroczkami dasz radę - nie jest tak najgorzej.... zobaczysz, że odwdzięczy się pięknymi kwiatuszkami... nie wiadomo jakie kwiaty będą....? A Twój zyguś ten stary nie był większy czy mi się wydawało? U mnie też ma plamki zyguś i jeden liść robi się żółty.. nie wiem czemu...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Nie Gosiu nie był większy .Tylko może miał drugą bulwę z której zaczynał rosnąć nowy przyrost ale niestety bulwa uschła a z nią przyrost .Ten maluch urósł już u mnie i rośnie nawet z plamą .
Wiesz mam taka nadzieje że nowy Zyguś doceni moje starania o jego przeżycie i życie :roll:
Gosiu chodziło mi o BRASSIA :;230 wiedziałam że coś egzotycznego brazil a baessia prawie to samo ;:224
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

trzymam kciuki za zygusia - jednego i drugiego - mój miesiać ma już paćzek i nie chce rozkwitnąć...
Brassia super a po ile była? ... u mnie nie ma takiego wyboru
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia Ma nowość :D

Gratuluję :tan Dbaj o obydwa zygusie ;)

A te Vandeczki to chyba Ascocendy są ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko no właśnie to mogą być one .Bo na prawdę były malutkie w stosunku do tych Vand które wcześniej widziałam ,ale jakie śliczne były .
GosiuBrassia też była na tym regale więc musiałabym iść z nią do kogoś kto by ją przecenił .Więc nie wiem ale myślę że coś koło tego co zapłaciłam za Zygusia
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

no widzisz szkoda, że w moim OBI taka posucha ale może.... może...a za zygusie trzymam kciuki wszystkie możliwe....mój nadal nie rozkwitł.......
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Zobacz do mojego wątku storczykowego jeśli możesz ;:7
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Trzymaj Gosiu trzymaj .Jak u mnie są już takie rarytasy to u Ciebie pewnie też się pojawią ;:108
Dawidoczywiście już lecę
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”