Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

Nie kojarzę ja bum cyk :roll: jaja to bym prędzej pokojarzyła :;230 :;230 :;230
Ja tam szykuję się na wysiewy nasion od kozuli i smoniki i jeszcze paru osób :D
Ciekawe co mi powyrasta ;:224 najbardziej czekam na tego megagroniastego,to musi być widok :shock:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Megagroniasty musi mieć widok, o ja, ale naprawdę na Pomorzu Zachodnim nie widzieliśta Byczych Rogów???? Toż to smaczny pomidor i bardzo fotogeniczny, wygląda figlarnie, a smakuje tradycyjnie, bardzo zgrabne warzywko.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
marzenaF
1000p
1000p

Post »

No ja nie widziałam :oops: ale ja niedoświadczona jestem ogrodniczka :D Dopiero zaczynam przygodę z pomidorami,trzeba się będzie pooglądać za tymi rogami :)
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

mamba9991 pisze:Megagroniasty musi mieć widok, o ja, ale naprawdę na Pomorzu Zachodnim nie widzieliśta Byczych Rogów???? Toż to smaczny pomidor i bardzo fotogeniczny, wygląda figlarnie, a smakuje tradycyjnie, bardzo zgrabne warzywko.
Mambuś jak chcesz żeby było figlarnie i fotogenicznie to podeślę Ci takie..
Obrazek
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

...albo po wykadrowaniu...
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Witajcie !
Dla mnie bomba ! Takich nie widziałem.
Jak smakują ?
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
marzenaF
1000p
1000p

Post »

To chyba te fiutki co dostałam od Stasi nasionka tak mi je nazwała,jak dla mnie mączyste,chyba takie bardziej przecierowe i do suszenia.Wygląd za to ;:224 :wink: No coment ;)
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Bardzo ładne figielki pomidorowe, Józef!!! Te moje bycze rogi zlokalizowałam, fachowo to jest opalka (przez l, nie ł :D :D :D ), poza tym doczytałam się, że ma dużo suchego miąższu, ciekawe, czy wszystkie o kształcie wydłużonym tak mają.
Przy okazji - mam słoik zasuszonych pomidorów w oliwie i jakoś nie smakują mi, stoją cicho w kąciku i czasem skubnę, jakieś kwaśne, oliwa dobra, pomidory mięsiste, ale smak taki sobie. Wynalazłam przepis na śledzie w oleju i suszonych pomidorach i na to je zużyję.

A wiecie, że u mnie jest 2,2 na plusie i pada deszcz?
W Berlinie szklanka, karetki szaleją, pokazali w tv, u nas to było przedwczoraj, cały dzień sygnał za oknem słyszałam, no i pewnie będzie tak samo jak ten deszcz zamarznie. Szłam dziś do monopolowego (hehe, po wodę mineralną, ale mi zabrakło 20 groszy na wodę jak kupiłam 10 piw) i 2 metry przede mną taki śnieg z dachu zleciał (w okolicach Royal Jazz) na samochód jakiś, że gdybym nie szła przy samej elewacji, to .... uff, na szczęście szłam. Tego survivalu z chodzeniem przy elewacji nauczyłam się zeszłej zimy i działa :wink:

Jak ktoś ma fajne fotki z lata, co nie wstawiał do tej pory, a znalazł, to niech powiadomi, gdzie wstawił, bardzo, bardzo, bardzo tęsknię do zieloności.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Jak Ci się tak ckni to zajrzyj do mojej wizytówki, wepchnęłam trochę kolkorów
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
mamba9991
1000p
1000p

Post »

EwaM- byłam, widziałam, ta fotka z tulipanami piękna (na końcu). Różaneczniki, firletka, malwy... Aż 5 właścicieli? I dogadujecie się? U mnie zazdrość o każdą grządkę by nie pozwoliła tak współpracować.... :wink:
Uczciwie ostrzegam, że tulipany wyrastające z niebieskich kwiatuszków zgapię, że też sama na to nie wpadłam. Ułudka albo niezapominajka, to takie proste, a dopiero trzeba u kogoś zobaczyć... :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Co prawda choinkę wyrzuciłam już 2 stycznia, ale kot Mamba wcale nie uważa, że po świętach już pozamiatane :;230 I skąd on jeszcze wytargał igliwie, toż ja ten kąt sprzątałam miotłą i odkurzaczem i ściereczką, bo parapet w tym kącie nie ma kaloryfera i będzie pod rozsady Obrazek

Dziś u nas 6 stopni na plusie, ja mam przy taaaakich temperaturach, że świergoczę jak Hela :;230 :;230 :;230 tzn nadaję od rana: ale by się chciało już pokopać, co?
na to Konrad (Marian): Noo
Esteci i łakomczuchy
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Jak się dogadujemy? To proste: 1 sztuka kosi sporą część (trawę odróżnia, z resztą w strategicznych miejscach powtykałam białe paliki, niezbyt to piękne, ale skuteczne)
2 sztuki nie mieszkają, a jednej wszystko wisi.Mama "rehabilituje " się przy plewieniu, a ja odwalam resztę :)
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Hej, Ewa, no chyba, że tak. Szału bym dostała, jakby mi w ogródku parę osób naraz pracowało, nie lubię kolektywnych działań, a może po prostu nie posiadam - jak to piszą w ogłoszeniach o pracę - umiejętności pracy w zespole :wink: Dobrze, że u mnie jest taka działka, że nie widać z jednego miejsca, co się w innym robi, bo by K życia nie miał :;230 O dziwo, w ogóle mi nie przeszkadzają psy i dzieci znajomych, co łażą po grządkach i sadzonkach, tylko zależy mi, bym nie musiała się z nikim dogadywać, jak i gdzie co ma rosnąć.
Ewka, a Ty masz wątek? Bo w Twojej WIZYTÓWCE jest tematów na 10 wątków conajmniej, skąd masz takie wielkie te różaneczniki i azalie, hosty ogromne, wszystko pod dorosłymi drzewami, kusisz, czy szykujesz wątek, że wszystkim szczęki opadną?????
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Mamba to proste. Ewa rządzi. ON kosi i nić więcej. Mama od fizycznej roboty - pieli. Fuj tego nie lubię.
No i wychodzi, że tam Ewa jedna !!!
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Cześć, Krzysiek, no jasne, że on kosi, a kto niby? Dla mnie np chodzenie za maszyną jest dziwne, nie to, że nie rozumiem kosiarki i to męskie zajęcie, tylko mi nudno tak łazić i się gapić na odwłok nowego nabytku ( :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 , mężczyznom jednak to zajęcie odpowiada :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 ), ( :wink: :wink: :wink: ).

Ewka, a można w tej wizytówce pisać? Bo nie wiem, czy i kiedy tu zajrzysz, a mam pytanie na temat pomarańczowych różaneczników i azalii, one tak naprawdę, czy tak fotka wyszła? Bardzo mi się podoba pomarańczowy kolor, wynalazłam hibiscusy w odcieniu pomarańczy i takie też bym chciała, różowy jest piękny i biały też, ale zostawię go magnoliom, migdałowcom i jaśminom, azalie bym chciała pomarańczowe, taki wstęp do lata, do nasyconych barw.
Esteci i łakomczuchy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”