Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Języczki i floksy pięknie wybarwione. Rozwarowi to chyba troszkę aparat dodał jaskrawości :?: Ale i tak ładny. Z ciekawością poczytałem o sposobie rozkrzewienia go. U mnie też pojedyncze łodygi.
Macierzanki chyba nie pokazywałaś? Z nich można robić kolorowe plamy, bo jest sporo różnych kolorów liści i kwiatów.
Ja krokosmi też nie wykopuję, choć raz mi zginęła więc sposób, by połowę wykopywać chyba najbezpieczniejszy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Sabinko a u mnie w tym roku tylko żółte, może w przyszłym roku posieję sobie kolorowe, ale chciałabym niziutkie, a one mi zawsze wystrzelają po niebo :wink: :lol:

Ewuś ja też bardzo lubię słoneczniczki, moim zdaniem mają same zalety :D Co do kokoryczki nie potrafię Ci odpowiedzieć czy się rozłazi, ponieważ mam ją dopiero od wiosny i jeszcze nie bardzo znam jej zachowanie :D

Jolu dziękuję :D U mnie języczki też dopiero zaczynają kwitnąć, już kilka kwiatuszków jest, ale większość jeszcze w pąkach :D

Basieńko
, dziękuję :D ale tak naprawdę to tych kolorków tak duzo nie ma, są porozrzucane kolorowe kępki po całym ogrodzie, a ogólne wrażenie jest zielone :roll: :lol: Floksy są naprawdę wdzięcznymi kwiatuszkami, szkoda, że jak szykowałam paczuszkę to nie wiedziałam że masz ochotę na floksy, to dorzuciłabym kilka kolorków :D Ale to następnym razem :D

Iwonko
dziękuję :D może podwiąż swoje słoneczniczki jeśli się wykładają, moje rosną przy siatce, więc nie mam tego problemu :D

Jacku mój aparat faktycznie podkreśla kolory, tak, że wydają się intensywniejsze , szczególnie ostre róże i czerwienie wychodzą żarówiasto :roll: ale ten rozwar rzeczywiście ma śliczny mocny kolorek, widziałam w sprzedaży również bledsze :D
Faktycznie zapomniałam, że miałam cyknąć fotkę macierzanki, jutro jak wróci do domku córcia z aparatem to cyknę i pokażę, już sama nie wiem czy na pewno macierzanka, ponieważ nigdy mi nie kwitła :roll:
Jacku a okrywałeś swoją krokosmię :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciekawe, co Ty masz za słoneczniczki? Moje jeszcze nie zamierzają kwitnąć, dla nich za wcześnie :lol:
Trochę zazdroszczę Ci tej języczki. Moja biedna mizerna, bo ją coś konsumuje. Nie wiem już czym pryskać, żeby się dziadostwa pozbyć :twisted:
Lilia śliczna, ale zachwycił mnie ten clematis - bo to clematis, prawda? Ten różowy ...
Niesamowity kolor i tyle kwiatów w grupie!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś moje słoneczka ogrodowe to słoneczniczek szorstki, musimy mieć jakieś inne odmiany, ponieważ mój kwitnie już od lipca :D Jeśli Twój jest inny, to bardzo chętnie podrzucę Ci mojego i języczkę również :D Clematis ma faktycznie piękny ciemno-różowy kolorek i niesamowicie obficie kwitnie, aż jestem zaskoczona, bo do tej pory myślałam, że clematisom u mnie nie jest najlepiej :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, dziękuję Ci bardzo, ale mój słoneczniczek zupełnie mi wystarczy. Strasznie się pleni. Co wyrzucę 3/4 to je mam z powrotem :lol: A języczkę mam, tylko szkodniki jakieś ja dorwały :(
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu słoneczniki....słoneczniczki to piękne słoneczne kwiaty :lol: wnoszą tyle radości do naszych ogrodów......to są moje ulubione kwiaty ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś tak doczytałam, że masz języczkę :wink: :lol: ale pomyślałam, że może moja dla Twoich roślinnych żarłoków będzie mniej smaczna 8) :lol:

Joluś
faktycznie słoneczniki i.słoneczniczki, to takie rozświetlające ogród słoneczka, śliczne, bezproblemowe i mające jakąś pozytywną energię- sam słoneczny kolorek to radość :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Matko kochana, to nawet nie można się poskarżyć na robactwo, bo ze wszystkich stron chcą zaraz słać nowe rosliny :lol: Aguś, jak nie uratuję tej co mam, to się zgłoszę ;) A na razie dziękuję Ci bardzo, za dobre serce ;:196
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Floksy przepiękne, u mnie na razie kwitnie tylko biały, a czekam na kwitnienie zakupionych nowości.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguniu.
Ja 3 dni spędzałam na działce -dlatego nie pisałam. Słoneczniki śliczne, ja swoje powoli zjadam :lol: , floksy i inne super. Posiałam Twoje sasanki. Buziaki :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Aguś ja także jestem zafascynowana słonecznikami i jeszcze rudbekiami i jeżówkami. Cudnie długo kwitną, ładnie rosną. Barwy jesienne są moimi ulubionymi z naciskiem na kolor żółty. A języczkę lubię nie tylko za barwę kwitnienia ale także za potęgę wzrostu!!
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

judyta pisze: A języczkę lubię nie tylko za barwę kwitnienia ale także za potęgę wzrostu!!
Fakt lubi ona rosnąć, tylko u mnie ślimaki wprost obżerają się nią! :twisted:
Aga śliczne ujęcia słoneczników, już przeważają widoki późnoletnio- jesienne niestety.
Co ja do Ciebie zajdę to zawsze coś smakowitego na horyzoncie się pojawi, tym razem brzoskwinie i jeżyny, u Was jednak jest dobry klimat na dojrzewanie owoców.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś wiec jak będzie trzeba , to czeka na Ciebie :lol:

Dorotko u mnie zakwitły 2 kolorki :D nie wiem czy jeszcze jakieś będą kwitły, ponieważ sama nie wiem jakie mam :roll: sporo powydawałam wiosną, kiedy nie kwitły, a że rosną w pobliżu siebie , to mogłam oddać całość innych kolorków :roll: :lol:
Strasznie zamotałam swoje wyjaśnienie :roll: :lol: mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi :roll: :lol: :lol: :lol:

Gosieńko i gdzie posiałaś sasanki do gruntu, czy skrzyneczek :?:
U mnie słoneczniki dopiero kwitną, a Ty już zjadasz :shock: :lol:

Judytko to mamy podobnie, bo też bardzo lubię te kwiaty, jakoś jeżówki wcześniej mnie nie kręciły, ale teraz zaczynam nabierać na nie ochoty, tym bardziej, że tak długo kwitną :D A języczki faktyczne są super, pod każdym względem :D jedną ze swoich kęp- tę najstarszą- muszę przesadzić, ponieważ rośnie na słońcu i bardzo często ma zwiędnięte liście :roll:

Alu to może podsyp języczkę korą, ciężej będzie ślimorom się do niej dostać :roll: :lol: Alu zapraszam na owocki :D Faktycznie dojrzewają na potęgę, dziś walczę z aronią- robię soczki :roll: :lol: A i brzoskwinie koniecznie trzeba przerabiać, bo już prawie wszystkie miękną :roll: ale to plan na jutro :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

I pozostałe ogrodowe różności obecnie kwitnące :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Powiedz kochanie co na poszczególnych zdjęciach kwitnie
żółta to kokorycz prawda ,piękna nie mam takiej ten niebieski to chaber a reszta ?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Geniu u mnie ta żółta kokorycz to jeden z chwastów.
Pielęgnuję tylko w 2 miejscach a obfite samosiejki wyrywam :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”