Familokowego sezon 2020

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego sezon 2020

Post »

Jadziu
Piękne fotki różane.
Najbardziej śliczna to Heavenly pink, ilość pączkowych bukietów robi wrażenie.
Kwiaty podobne do kwiatów eustomy.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, ach jaka śliczna krokusowa łączka ;:167 Aż serce się rwie do takich widoczków. U nas dzisiaj najpierw sypnęło kulkami gradu, a potem śniegiem, który niestety nie stopniał :evil: I tak zimowo ma być aż do środy. Gdzie ta wiosna? Zapomniała chyba całkiem o nas ;:202

Jak dla mnie to zdjęcia róż możesz wstawiać w dowolnych ilościach. One nigdy się nie nudzą, a przynajmniej przy tej okropnej szarzyźnie rozweselają i poprawiają humor.
Miłego wieczoru, Jadziu ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Jadziu u mnie tak samo zimno jak u Ciebie, ale może po Świętach przyjdzie tak długo wyczekiwana wiosna :wink:
Póki co pokazuj swoje piękne róże, a my będziemy je podziwiać ;:215
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, wiosna znowu gdzieś się schowała i pozwala panoszyć się zimie na koniec ;:14
Amelka okryta stroiszem, bo wystawia nosy, a tu mróz! Pochwalę się jak się ociepli :roll: Patyczki jednak wyglądają kiepsko ;:185
Przylaszczki nie radziłabym Ci przesadzać na kwaśną rabatę, ona woli zasadowe podłoże. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam dzisiaj zanieść obierki na kompost i ku mojemu zdziwieniu rozkwitły moje cudne iryski ;:167 Nieśmiało bo nieśmiało, ale są .Dobrze ze miałam aparat w ogródku to zrobiłam parę fotek .Mój M się śmiał że chyba czegoś zapomniałam zabrać do ogródka ,ale nie wiedział że sprzęt mam na miejscu :D Baterie po skończonej sesji powiedziały pass no i dobrze .Zimno dalej, chociaż niby w dzień temperatura dodatnia, to jednak nie ma sensu siedzieć w ogródku- szkoda zdrowia. Witam serdecznie wszystkich milutkich gości ;:196

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU możliwe ze maja w tym miejscu zbyt sucho, bo rosną razem z ciemiernikami i wawrzynkiem, a niedaleko nich dwie wielgachne róże Maigold i Etude. Jestem ciekawa jak będzie u Ciebie rosła ,oby tak rosła jak u Andrzeja te moje maruderki czy u innych ;:215

Obrazek

Obrazek

HALINKOdzisiaj już udało mi sie zrobić parę nowych fotek i wiosna powolutku sie rozkręca i nawet róże juz sie puszczają :wink: Okryłam przezornie kwiaty ciemiernika stroiszem ,a inne mają jeszcze listki i o dziwo w tym roku nie mają grzyba są fajnie zielone .Może jednak zaszczycą mnie kwitnieniem ;:196

Obrazek

Obrazek

DOROTKO dzisiaj rano były białe dachy i to solidnie, a na gałęziach szadź .Mnie również widoki zawsze mile widziane nigdy się nie znudzą bo u każdego inaczej kwitną .Ucieszyłam sie, bo jesienią przesadziłam do donicy Munstead Wood i wkopałam częściowo donicę i nakryłam te pędy butelką.Ona już fajnie pokazuje młode listki ;:167 tylko ciekawe jak będzie rosła w sezonie, bo tam gdzie rosła pod LO żadnego szalu nie było .Mam też ukorzeniony patyczek mojej The Prince, a mamę dałam w dobre ręce, bo nie zamierzała ze mną współpracować .Liczę ze patyczek pokaże na co go stać może nie w tym roku ,ale w przyszłym już będzie dorosły ma juz parę cieniutkich łodyżek i też ma sie dobrze, bo donica zadołowana pod murem . ;:196

Obrazek

Obrazek

EWUNIU ta róża ma malutkie kwiatki, ale że kwitnie w klastrach to wygląda jak jeden różany bukiet. Jednak potrzeba by jej było jeszcze więcej słonka to jeszcze lepiej by kwitła, ale musi być zadowolona z tego co ma, a ja z jej kwitnienia ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim miłego udanego weekendu i dużo ;:3 na błękitnym niebie ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, przyłączam się do zachwytów nad krokusową łączką. Jest naprawdę urocza. To niezaprzeczalne dowody na istnienie wiosny :D , u mnie ich nie ma. Zwróciłam uwagę na zielone pędy róż ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Super ujęcia widać że ten ogród jest pełen życia,po ziemi wnioskuje że może masz działkę na dawnym starorzeczu?taka czarna i urodzajna.
Jeszcze pytanie czy sialiście może kiedyś łączkę Krakowską?to taka mieszanka różnych kwitnących ciekawa jestem czy nie przerasta tego trawa bo u mnie jest akurat mega silna,a tej łączki się nie plewi,żeby nie powyrywać właściwych,kto ma z tym praktykę ?
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Jadziu za oknami śnieg i mróz tęgi trzyma, a Ciebie cieplutko i kolorowo , aż chce się żyć;:215 ;:215
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Aparat już nocuje na ogrodzie :wink: masz rację Jadziu, lepiej mieć go stale pod ręką.
Ja też czasem zostawiam ale się nie przyznaję, bo to prezent od Mirki i raz musiałem się po niego wrócić :;230
Mam nadzieję, że ta trzecia wiosna (po klimatycznej i kalendarzowej) w końcu przyjdzie ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Jadziu, krokusy imponujące.Widok pierwszych wiosennych kwiatuszków, mimo zimowych wariacji - podnosi na duchu.
O obiecance pamiętam , a jak Twoje dalie ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Brrrr jak zimno byłam tyko na chwilkę w ogródku biedne krokusy maja stulone płatki, ranniki maja je przymrożone, dobrze ze chociaż mam okryte kwiaty ciemierników.Witam serdecznie wszystkich miłych gości w pierwszym dniu kalendarzowej wiosny i jaka jest wszyscy widzimy .Do lutego jakoś wszyscy wytrzymujemy, ale jak już przychodzi marzec ,wszyscy chcieliby już uprawiać ogrodowy aerobik :wink: a pogoda na to wręcz odwrotnie trzyma nas ciągle w domu.Jeszcze musimy trochę wytrzymać dlatego jedziemy dalej z letnimi fotkami.

Obrazek

Obrazek

LODZIU krokusowa łączka to moje marzenie i wciąż sie powiększa z roku na rok .Potem dopiero zakwitają te mianowane krokusy i inne.Dalie oglądałam i mają się dobrze,ale jeszcze ich nie wyciągałam i dobrze bo z pewnością by mi pomarzły w altance, bo niestety w domu nie mam dla nich miejsca żeby powsadzać do doniczki. Jednak zrobiłam sadzonki tej zółte chryzantemy i te siedzą w altance w inspekcie .

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU nie opłaca mi się dziennie nosić aparatu co innego jak mam fotki do zgrania ,ale 1 czy 2 fotki nie opłaca się zgrywać .Astronomiczna wiosna i gdzież się podziała ;:145 ,ale cóż wszystkie pory roku się przesuwają, więc wiosna również.My chociaż możemy się jakimiś wiosennymi kwiatami cieszyć ,ale niektórzy nawet tego nie mają

Obrazek

Obrazek

HALINKO u mnie śniegu niet tylko solidny mróz trzyma kolejny dzień. Dzisiaj nawet słonko poprzez chmury nie zagląda ;:185 a gdyby chociaż na chwilkę wyjrzało zaraz świat byłby o wiele ładniejszy.Gdyby nie wspomnienia nie byłoby tak cieplutko :wink: ;:196

Obrazek

Obrazek

JOLU ziemia nie jest taka jak myślisz .W tej chwili jest ciemna bo wilgotna,ale kiedyś to było wysypisko popiołu z pieca sporo w nią władowałam kompostu,ziemi i obornika takiego prawdziwego różnego gatunku, bo jeszcze do niedawna mieszkali tu gospodarze i mieli konie i inne bydło .Cóż czasy sie zmieniają teraz trzeba kupować byle co granulowanego .Po deszczach miałam tylko kamienie na wierzchu rabatek ,a woda przelatuje jak przez sito.Niestety nie znam tej łączki ;:185 kiedyś kupiłam nasiona kwietnej łączki ,ale niewiele z tego wyszło

Obrazek

Obrazek

KASIU pędy większości róż były dotychczas zielone ,jednak nie wiem jak teraz będzie po tych mroźnych dniach .Dobrze że jeszcze sporo zostało gdyby w razie czego podmarzły niektóre szaleją nie na żarty te które wcześniej zaczynają kwitnienie Niech wreszcie nastanie normalność

Obrazek

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim miłego spędzenia pierwszej Wiosennej niedzieli ;:196

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, ale u Ciebie pięknie pierwszego dnia wiosny ;:138
Miło posiedzieć wśród kwitnących róż przy kawce :tan Zawzięłam się i nie zajrzę do ogrodu dopóki będą minusy na termometrze ;:14 Nawet jak słońce kusi do wyjścia, to tuż za drzwiami można się przekonać jak złudne to ciepło! Gorące pozdrowienia na zimny początek wiosny ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witaj Jadziu ;:196
Piękna krokusowa łączka ;:167 i ja się będę nią zachwycać bo u mnie tylko szczypiorki jak na razie, a daleko mi do takich urodzajów krokusowych jak u Ciebie ;:180 Tak się zaoglądałam w bajecznie kwitnące różę że zrobiło mi się weselej na duszy, choć za oknem sypie śnieg i na ogródku zalega cały czas :( Cream A ;:167 może i u mnie w tym roku pokaże się z lepszej strony.
Jadziu czy Ty już poprzycinałaś Różyczki bo tak mi się po zdjęciach wydaje, ja jeszcze róż nie ruszałam. W końcu może uda Ci się ukorzenić Pinky Winky ;:138 ;:138 moje patyczki hortensjowe mają mniejsze korzonkowe zaczątki, ale wszystkie puszczają. Mi już w tamtym roku udało się z Pinky i jestem ciekawa jak po zimie zastartuje? Może w końcu ciepłe wiosenne dni do nas przyjdą czego życzę i Tobie i sobie. Pozdrawiam cieplutko w pierwszy dzień wiosny ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wiosna chyba tylko w naszych sercach jest jak na razie.
Musi się ocieplić, kwiecień wszak już za pasem!
Przepiękną masz tę łączkę krokusową, Jadziu.
Ja sobie postanowiłam noworocznie, że bez względu na pogodę to w wolnej chwili zajrzę do ogrodu jak tylko będzie taka okazja. Dzisiaj nie wytrzymałam, spasowałam, siedzę w domu cały czas - chyba nie brałam pod uwagę aż tak srogiego i śnieżnego marca. Tylko przez okienko stale wyglądam na ogródek.
Pozdrawiam Cię serdecznie, życząc by słoneczko i ciepełko wreszcie do nas zawitało. ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Kto by pomyślał, że na koniec marca jeszcze będziemy wstawiali zdjęcia wspominkowe zamiast aktualnych :wink:
Taki rok teraz - ja też sięgnąłem do zdjęć z ub.r.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”