Familokowego sezon 2020
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego sezon 2020
Jadziu
Piękne fotki różane.
Najbardziej śliczna to Heavenly pink, ilość pączkowych bukietów robi wrażenie.
Kwiaty podobne do kwiatów eustomy.
Piękne fotki różane.
Najbardziej śliczna to Heavenly pink, ilość pączkowych bukietów robi wrażenie.
Kwiaty podobne do kwiatów eustomy.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, ach jaka śliczna krokusowa łączka
Aż serce się rwie do takich widoczków. U nas dzisiaj najpierw sypnęło kulkami gradu, a potem śniegiem, który niestety nie stopniał
I tak zimowo ma być aż do środy. Gdzie ta wiosna? Zapomniała chyba całkiem o nas
Jak dla mnie to zdjęcia róż możesz wstawiać w dowolnych ilościach. One nigdy się nie nudzą, a przynajmniej przy tej okropnej szarzyźnie rozweselają i poprawiają humor.
Miłego wieczoru, Jadziu

Jak dla mnie to zdjęcia róż możesz wstawiać w dowolnych ilościach. One nigdy się nie nudzą, a przynajmniej przy tej okropnej szarzyźnie rozweselają i poprawiają humor.
Miłego wieczoru, Jadziu

- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Jadziu u mnie tak samo zimno jak u Ciebie, ale może po Świętach przyjdzie tak długo wyczekiwana wiosna 
Póki co pokazuj swoje piękne róże, a my będziemy je podziwiać
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo

Póki co pokazuj swoje piękne róże, a my będziemy je podziwiać

Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo

Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Jadziu, wiosna znowu gdzieś się schowała i pozwala panoszyć się zimie na koniec
Amelka okryta stroiszem, bo wystawia nosy, a tu mróz! Pochwalę się jak się ociepli
Patyczki jednak wyglądają kiepsko
Przylaszczki nie radziłabym Ci przesadzać na kwaśną rabatę, ona woli zasadowe podłoże.

Amelka okryta stroiszem, bo wystawia nosy, a tu mróz! Pochwalę się jak się ociepli

Przylaszczki nie radziłabym Ci przesadzać na kwaśną rabatę, ona woli zasadowe podłoże.

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam dzisiaj zanieść obierki na kompost i ku mojemu zdziwieniu rozkwitły moje cudne iryski
Nieśmiało bo nieśmiało, ale są .Dobrze ze miałam aparat w ogródku to zrobiłam parę fotek .Mój M się śmiał że chyba czegoś zapomniałam zabrać do ogródka ,ale nie wiedział że sprzęt mam na miejscu
Baterie po skończonej sesji powiedziały pass no i dobrze .Zimno dalej, chociaż niby w dzień temperatura dodatnia, to jednak nie ma sensu siedzieć w ogródku- szkoda zdrowia. Witam serdecznie wszystkich milutkich gości

MARTUSIU możliwe ze maja w tym miejscu zbyt sucho, bo rosną razem z ciemiernikami i wawrzynkiem, a niedaleko nich dwie wielgachne róże Maigold i Etude. Jestem ciekawa jak będzie u Ciebie rosła ,oby tak rosła jak u Andrzeja te moje maruderki czy u innych

HALINKOdzisiaj już udało mi sie zrobić parę nowych fotek i wiosna powolutku sie rozkręca i nawet róże juz sie puszczają
Okryłam przezornie kwiaty ciemiernika stroiszem ,a inne mają jeszcze listki i o dziwo w tym roku nie mają grzyba są fajnie zielone .Może jednak zaszczycą mnie kwitnieniem

DOROTKO dzisiaj rano były białe dachy i to solidnie, a na gałęziach szadź .Mnie również widoki zawsze mile widziane nigdy się nie znudzą bo u każdego inaczej kwitną .Ucieszyłam sie, bo jesienią przesadziłam do donicy Munstead Wood i wkopałam częściowo donicę i nakryłam te pędy butelką.Ona już fajnie pokazuje młode listki
tylko ciekawe jak będzie rosła w sezonie, bo tam gdzie rosła pod LO żadnego szalu nie było .Mam też ukorzeniony patyczek mojej The Prince, a mamę dałam w dobre ręce, bo nie zamierzała ze mną współpracować .Liczę ze patyczek pokaże na co go stać może nie w tym roku ,ale w przyszłym już będzie dorosły ma juz parę cieniutkich łodyżek i też ma sie dobrze, bo donica zadołowana pod murem .

EWUNIU ta róża ma malutkie kwiatki, ale że kwitnie w klastrach to wygląda jak jeden różany bukiet. Jednak potrzeba by jej było jeszcze więcej słonka to jeszcze lepiej by kwitła, ale musi być zadowolona z tego co ma, a ja z jej kwitnienia

życzę wszystkim miłego udanego weekendu i dużo
na błękitnym niebie

MARTUSIU możliwe ze maja w tym miejscu zbyt sucho, bo rosną razem z ciemiernikami i wawrzynkiem, a niedaleko nich dwie wielgachne róże Maigold i Etude. Jestem ciekawa jak będzie u Ciebie rosła ,oby tak rosła jak u Andrzeja te moje maruderki czy u innych

HALINKOdzisiaj już udało mi sie zrobić parę nowych fotek i wiosna powolutku sie rozkręca i nawet róże juz sie puszczają

DOROTKO dzisiaj rano były białe dachy i to solidnie, a na gałęziach szadź .Mnie również widoki zawsze mile widziane nigdy się nie znudzą bo u każdego inaczej kwitną .Ucieszyłam sie, bo jesienią przesadziłam do donicy Munstead Wood i wkopałam częściowo donicę i nakryłam te pędy butelką.Ona już fajnie pokazuje młode listki

EWUNIU ta róża ma malutkie kwiatki, ale że kwitnie w klastrach to wygląda jak jeden różany bukiet. Jednak potrzeba by jej było jeszcze więcej słonka to jeszcze lepiej by kwitła, ale musi być zadowolona z tego co ma, a ja z jej kwitnienia

życzę wszystkim miłego udanego weekendu i dużo

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, przyłączam się do zachwytów nad krokusową łączką. Jest naprawdę urocza. To niezaprzeczalne dowody na istnienie wiosny
, u mnie ich nie ma. Zwróciłam uwagę na zielone pędy róż 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Super ujęcia widać że ten ogród jest pełen życia,po ziemi wnioskuje że może masz działkę na dawnym starorzeczu?taka czarna i urodzajna.
Jeszcze pytanie czy sialiście może kiedyś łączkę Krakowską?to taka mieszanka różnych kwitnących ciekawa jestem czy nie przerasta tego trawa bo u mnie jest akurat mega silna,a tej łączki się nie plewi,żeby nie powyrywać właściwych,kto ma z tym praktykę ?
Jeszcze pytanie czy sialiście może kiedyś łączkę Krakowską?to taka mieszanka różnych kwitnących ciekawa jestem czy nie przerasta tego trawa bo u mnie jest akurat mega silna,a tej łączki się nie plewi,żeby nie powyrywać właściwych,kto ma z tym praktykę ?
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Jadziu za oknami śnieg i mróz tęgi trzyma, a Ciebie cieplutko i kolorowo , aż chce się żyć;:215 
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam Halina
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Aparat już nocuje na ogrodzie
masz rację Jadziu, lepiej mieć go stale pod ręką.
Ja też czasem zostawiam ale się nie przyznaję, bo to prezent od Mirki i raz musiałem się po niego wrócić
Mam nadzieję, że ta trzecia wiosna (po klimatycznej i kalendarzowej) w końcu przyjdzie

Ja też czasem zostawiam ale się nie przyznaję, bo to prezent od Mirki i raz musiałem się po niego wrócić

Mam nadzieję, że ta trzecia wiosna (po klimatycznej i kalendarzowej) w końcu przyjdzie

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Jadziu, krokusy imponujące.Widok pierwszych wiosennych kwiatuszków, mimo zimowych wariacji - podnosi na duchu.
O obiecance pamiętam , a jak Twoje dalie ?
O obiecance pamiętam , a jak Twoje dalie ?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Brrrr jak zimno byłam tyko na chwilkę w ogródku biedne krokusy maja stulone płatki, ranniki maja je przymrożone, dobrze ze chociaż mam okryte kwiaty ciemierników.Witam serdecznie wszystkich miłych gości w pierwszym dniu kalendarzowej wiosny i jaka jest wszyscy widzimy .Do lutego jakoś wszyscy wytrzymujemy, ale jak już przychodzi marzec ,wszyscy chcieliby już uprawiać ogrodowy aerobik
a pogoda na to wręcz odwrotnie trzyma nas ciągle w domu.Jeszcze musimy trochę wytrzymać dlatego jedziemy dalej z letnimi fotkami.

LODZIU krokusowa łączka to moje marzenie i wciąż sie powiększa z roku na rok .Potem dopiero zakwitają te mianowane krokusy i inne.Dalie oglądałam i mają się dobrze,ale jeszcze ich nie wyciągałam i dobrze bo z pewnością by mi pomarzły w altance, bo niestety w domu nie mam dla nich miejsca żeby powsadzać do doniczki. Jednak zrobiłam sadzonki tej zółte chryzantemy i te siedzą w altance w inspekcie .

ANDRZEJU nie opłaca mi się dziennie nosić aparatu co innego jak mam fotki do zgrania ,ale 1 czy 2 fotki nie opłaca się zgrywać .Astronomiczna wiosna i gdzież się podziała
,ale cóż wszystkie pory roku się przesuwają, więc wiosna również.My chociaż możemy się jakimiś wiosennymi kwiatami cieszyć ,ale niektórzy nawet tego nie mają

HALINKO u mnie śniegu niet tylko solidny mróz trzyma kolejny dzień. Dzisiaj nawet słonko poprzez chmury nie zagląda
a gdyby chociaż na chwilkę wyjrzało zaraz świat byłby o wiele ładniejszy.Gdyby nie wspomnienia nie byłoby tak cieplutko

JOLU ziemia nie jest taka jak myślisz .W tej chwili jest ciemna bo wilgotna,ale kiedyś to było wysypisko popiołu z pieca sporo w nią władowałam kompostu,ziemi i obornika takiego prawdziwego różnego gatunku, bo jeszcze do niedawna mieszkali tu gospodarze i mieli konie i inne bydło .Cóż czasy sie zmieniają teraz trzeba kupować byle co granulowanego .Po deszczach miałam tylko kamienie na wierzchu rabatek ,a woda przelatuje jak przez sito.Niestety nie znam tej łączki
kiedyś kupiłam nasiona kwietnej łączki ,ale niewiele z tego wyszło

KASIU pędy większości róż były dotychczas zielone ,jednak nie wiem jak teraz będzie po tych mroźnych dniach .Dobrze że jeszcze sporo zostało gdyby w razie czego podmarzły niektóre szaleją nie na żarty te które wcześniej zaczynają kwitnienie Niech wreszcie nastanie normalność

życzę wszystkim miłego spędzenia pierwszej Wiosennej niedzieli

LODZIU krokusowa łączka to moje marzenie i wciąż sie powiększa z roku na rok .Potem dopiero zakwitają te mianowane krokusy i inne.Dalie oglądałam i mają się dobrze,ale jeszcze ich nie wyciągałam i dobrze bo z pewnością by mi pomarzły w altance, bo niestety w domu nie mam dla nich miejsca żeby powsadzać do doniczki. Jednak zrobiłam sadzonki tej zółte chryzantemy i te siedzą w altance w inspekcie .

ANDRZEJU nie opłaca mi się dziennie nosić aparatu co innego jak mam fotki do zgrania ,ale 1 czy 2 fotki nie opłaca się zgrywać .Astronomiczna wiosna i gdzież się podziała

HALINKO u mnie śniegu niet tylko solidny mróz trzyma kolejny dzień. Dzisiaj nawet słonko poprzez chmury nie zagląda

JOLU ziemia nie jest taka jak myślisz .W tej chwili jest ciemna bo wilgotna,ale kiedyś to było wysypisko popiołu z pieca sporo w nią władowałam kompostu,ziemi i obornika takiego prawdziwego różnego gatunku, bo jeszcze do niedawna mieszkali tu gospodarze i mieli konie i inne bydło .Cóż czasy sie zmieniają teraz trzeba kupować byle co granulowanego .Po deszczach miałam tylko kamienie na wierzchu rabatek ,a woda przelatuje jak przez sito.Niestety nie znam tej łączki

KASIU pędy większości róż były dotychczas zielone ,jednak nie wiem jak teraz będzie po tych mroźnych dniach .Dobrze że jeszcze sporo zostało gdyby w razie czego podmarzły niektóre szaleją nie na żarty te które wcześniej zaczynają kwitnienie Niech wreszcie nastanie normalność

życzę wszystkim miłego spędzenia pierwszej Wiosennej niedzieli

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Jadziu, ale u Ciebie pięknie pierwszego dnia wiosny
Miło posiedzieć wśród kwitnących róż przy kawce
Zawzięłam się i nie zajrzę do ogrodu dopóki będą minusy na termometrze
Nawet jak słońce kusi do wyjścia, to tuż za drzwiami można się przekonać jak złudne to ciepło! Gorące pozdrowienia na zimny początek wiosny 

Miło posiedzieć wśród kwitnących róż przy kawce

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witaj Jadziu
Piękna krokusowa łączka
i ja się będę nią zachwycać bo u mnie tylko szczypiorki jak na razie, a daleko mi do takich urodzajów krokusowych jak u Ciebie
Tak się zaoglądałam w bajecznie kwitnące różę że zrobiło mi się weselej na duszy, choć za oknem sypie śnieg i na ogródku zalega cały czas
Cream A
może i u mnie w tym roku pokaże się z lepszej strony.
Jadziu czy Ty już poprzycinałaś Różyczki bo tak mi się po zdjęciach wydaje, ja jeszcze róż nie ruszałam. W końcu może uda Ci się ukorzenić Pinky Winky
moje patyczki hortensjowe mają mniejsze korzonkowe zaczątki, ale wszystkie puszczają. Mi już w tamtym roku udało się z Pinky i jestem ciekawa jak po zimie zastartuje? Może w końcu ciepłe wiosenne dni do nas przyjdą czego życzę i Tobie i sobie. Pozdrawiam cieplutko w pierwszy dzień wiosny

Piękna krokusowa łączka

Jadziu czy Ty już poprzycinałaś Różyczki bo tak mi się po zdjęciach wydaje, ja jeszcze róż nie ruszałam. W końcu może uda Ci się ukorzenić Pinky Winky

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Wiosna chyba tylko w naszych sercach jest jak na razie.
Musi się ocieplić, kwiecień wszak już za pasem!
Przepiękną masz tę łączkę krokusową, Jadziu.
Ja sobie postanowiłam noworocznie, że bez względu na pogodę to w wolnej chwili zajrzę do ogrodu jak tylko będzie taka okazja. Dzisiaj nie wytrzymałam, spasowałam, siedzę w domu cały czas - chyba nie brałam pod uwagę aż tak srogiego i śnieżnego marca. Tylko przez okienko stale wyglądam na ogródek.
Pozdrawiam Cię serdecznie, życząc by słoneczko i ciepełko wreszcie do nas zawitało.
Musi się ocieplić, kwiecień wszak już za pasem!
Przepiękną masz tę łączkę krokusową, Jadziu.
Ja sobie postanowiłam noworocznie, że bez względu na pogodę to w wolnej chwili zajrzę do ogrodu jak tylko będzie taka okazja. Dzisiaj nie wytrzymałam, spasowałam, siedzę w domu cały czas - chyba nie brałam pod uwagę aż tak srogiego i śnieżnego marca. Tylko przez okienko stale wyglądam na ogródek.
Pozdrawiam Cię serdecznie, życząc by słoneczko i ciepełko wreszcie do nas zawitało.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Kto by pomyślał, że na koniec marca jeszcze będziemy wstawiali zdjęcia wspominkowe zamiast aktualnych
Taki rok teraz - ja też sięgnąłem do zdjęć z ub.r.

Taki rok teraz - ja też sięgnąłem do zdjęć z ub.r.