Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Mam nadzieję Tereniu ,że pogoda sie wreszcie ustabilizuje i Twoje kwiatki wyjdą z wody . A swoją drogą ta działka albo jest w dołku , albo wymaga drenarki, bo nie sposób miee przy każdym deszczu jezioro :( Może nawieź tam ziemi , w ten dołek ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Teresko - nasza działka ma spad i woda spływa niżej. Gdzieś musiała nagromadzić się woda podskórna i w połowie ogrodu zaczęła wybijać - spływała do sąsiada poniżej :)
Na drugi dzień już źródełka zniknęły :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu i u mnie pogoda paskudna była, ale aż takich szkód nie mam ;:185 Całe szczęście, że wreszcie przestało padać, teraz trzymam kciuki za roślinki, żeby szybko się zregenerowały ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu mam nadzieje ,ze w ogródku trochę podeschło i możesz dać się do pracy i oszacować straty.Dzisiaj chyba znów będzie padać bo zapowiadali przelotne opady ;:222 Oby przyleciały i odleciały ,bo śniegu i deszczu mamy w tym roku nadmiar
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu co prawda coś się załamuje pogoda i niestety mój organizm to odbiera, ale do pracy i taka może być. Gorzej że woda jeszcze u Ciebie stoi, a znowu jakieś opady będą. Pomyśl może o jakimś rowie odwadniającym takim jak Lidzia kopała? Wiesz jak jestem w ogrodzie to o wielu z Was w różnych sytuacjach myślę :;230
Pogody i zdrówka do pracy, bo masz jej dużo ! ;:196 a jak postępy domkowe coś się rusza?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tereniu Rowy to dobra rzecz... nie muszą być szerokie ... mogą być wąskie ale ważne by były dość głębokie i umożliwiały spływ wody w jedno nie koniecznie niezbędne do sadzenia roślin miejsce... Mam takie miejsce w ogrodzie i myślę posadzić tam kilka roślin bagiennych ;:173 ... też będzie ładnie a przy takim ukształtowaniu terenu nie braknie im wody :lol: Trzeba pomyśleć o ogrodnikach ... bo straszą że będą zimni ;:173 póki co ;:3 niech ci świeci :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu jak wielka woda opadnie to będziemy uzupełniali ogrody tym co u każdego zostało. U mnie deszcze i zalewania chyba wszystko przeżyło, wczoraj nawet wylazła spod ziemi arizema, którą już dawno w myślach pochowałem. Drzewa powoli odbijają się po kwietniowych mrozach. Czy Ty miałaś dzielżan czerwony? Myślę w maju Cię odwiedzić ale najpierw się muszę z robotą u ludzi odrobić bo jestem sporo w plecy przez pogodę. Oszacuj straty, napisz co Ci wypadło, może akurat będzie u mnie :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Tereniu zima tyle złego nie narobiła co ostatnie opady śniegu, deszczu i nocne przymrozki ;:202
Przykro patrzeć jak nasza praca obraca się w nicość ;:108
Bądź dobrej myśli, że jeszcze rośliny zbiorą siły i odbudują się nowymi przyrostami ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Tereniu ;:196 , nie jesteś maruda, martwisz sie o to w co włozyłas tyle serducha, no ale ta pogoda, marudzimy juz na nia wszyscy, teraz to juz ciepełka i słonka dużo Ci życzę, niech woda zejdzie i roslinki zaczna pieknie żyć :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Nie masz pojęcia, jak się cieszę, że u Ciebie już też nastąpiła poprawa pogody. Czy cała woda już zeszła i czy rośliny bardzo ucierpiały? Jak ocenisz straty, to napisz co woda zniszczyła, może też będę mogła przyczynić się do zapełnienia pustych miejsc.
U mnie dzisiaj znów deszcz popadał i nowe błoto powstało, ale może jutro zaświeci słoneczko i będzie osuszało moją glinę.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu, ja wczoraj święto pracy uczciłam koszeniem trawy , niestety dałam radę skosić tylko połowę ;:222 (zabrakło mi siły) , miałam resztę skosić dzisiaj , ale był tak zimny wiatr, że sobie odpuściłam ,popołudniu zaczęło padać , ciekawa jestem kiedy wreszcie ta pogoda się ustabilizuje.
Pozdrawiam.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No niestety, dalej zimno i dalej pada. Mam nadzieję Tereniu, że u Ciebie już nie . Aż się boję co napiszesz o swoich roślinkach i wodzie :? Trzymam kciuki za jakiś mały chociaż sukces ;:167
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam kochani w ten zimny i szary dzień ;:4 Bardzo się cieszę że o mnie pamiętacie i odwiedzacie :D
W poniedziałek dalej kopałam rów i odwadniałam a wczoraj troszkę wysadziłam kwiatków z doniczek ale dalej mokro , nie da się nic robić . Dzisiaj tez byłam na chwilę próbowałam siać nie da się , próbowałam plewić też się nie da - za mokro .
Ewuniu witaj ;:196
Cała wiosna do kitu ale trudno co będzie to będzie , oby Twoje słowa się sprawdziły .
Ewuniu słoneczko zapomniało o mnie ale dziękuję pięknie .
Karolinko coś ta pogoda nie może się ustabilizować - woda już nie stoi na działce ale rowkiem cały czas płynie , nie wiem skąd ona się bierze .
Karolinko ja działkę ma dopiero trzy lata i nigdy tak nie było , nawet po zimie było wilgotno ale nie tyle wody , teraz to z tego śniegu a było go mnóstwo i potem trzy dni padało dzień i noc .
Andrzeju to dobrze bo już myslałam że będziesz miał to co ja - staw . To u mnie chyba tak jest bo ciągle płynie rowkiem który wykopałam a nawet nie wiem skąd . Może i ummie wyschną źródełka :)
Małgosiu bardzo Ci dziękuję ;:196 Część na pewno jeszcze odbije ale część to już mogę się pożegnać z nimi .
Jadziu na zewnątrz woda nie stoi ale jest strasznie mokro - nie da się wejść i nic zrobić , wszystkie gumowce mokre a tu nie ma słoneczka żeby wysuszyć .
Wczoraj trochę po południu popadało i w nocy , dzisiaj nie padało ale zimno i cały dzień szaro .
Marysiu u mnie nie da się pracować , oprócz kopania rowu wsadziłam trochę cebulkowych do doniczek bo jeszcze nic nie wysadzone . Doniczek brakło i ziemi brakło i po pracy . Właśnie taki rów wykopałam i trochę woda spłynęła ale jest grząsko .
Jesteś kochana - bardzo Ci dziękuję ;:196
Projekt jest w starostwie i czekamy na zatwierdzenie ale już konserwator wyraził zgodę tak ze może niedługo coś ruszymy .
Ewuniu Teraz już mam rów choć ciągle go zamulało . Ja tam gdzie najniżej posadziłam żurawinę .
Ja już mam wszystko gdzieś i tak wszystko zmarzło to niech teraz będą te ogrodniki .
Michał witaj Cieszę się że jesteś . Moje drzewa też jakieś dziwne , nie mogą się rozkręcić i pierwsze listki im przymarzły to teraz potrzebują czasu żeby nadrobić , Dzielżan czerwony chcę ja miałam taki zmienny z żółtego przebarwiał się w czerwony ale już chyba mi nie odbije , bo na razie nic nie widać . Zapraszam ;:108 choć może później bo teraz jest strasznie brzydko - niech się chociaż porządnie zazieleni . Dziękuję Ci za chęć podzielenia się ale na razie nie da się ocenić strat bo ja dokładnie nie pamiętam gdzie co miałam bo dożo przesadzałam , przenosiłam .
Marysiu właśnie tak to ta wiosna - po zimie nawet wszystko ładnie ruszyło i tak się cieszyłam a tu bęc - śnieg , mróz i teraz woda ;:222
Tobie też ta wiosna dokuczyła to mnie rozumiesz ;:108
Oby tak było i oby dały radę - dziękuję ;:196
Iwonko ;:196 przykro mi że się staram , tyram a tu mik i nie ma .
Dziękuję Ci pięknie i wzajemnie bo Tobie też zmarzło trochę roślinek to mnie rozumiesz .
Lidziu dziękuję Ci bardzo ;:196 Woda zeszła ale kilku roślinek w ogóle nie widzę , nie wiem czy jeszcze wzejdą , część brzydka ale jeszcze żyją to jak nie będzie już mrozów to może się pozbierają . Najgorsze to że znacznik powyciągane leżą albo się zmyły i nawet nie pamiętam gdzie co sadziłam bo to wszystko nowe nasadzenia . U mnie też wczoraj padało i w nocy - błotko na całej działce , trudno się poruszać .
Wiesiu myśmy też skosili kawałek ale mokro bez kosza , całe placki leżą czarne , zamiast ładnie po koszeniu to jest brzydko . Resztę skosimy jak się ociepli i obeschnie .
Ja już bym chciała żeby w końcu się ustabilizowała ta pogoda i była prawdziwa wiosna .
Dziękuję i też pozdrawiam ;:196
Karolinko u mnie wczoraj padało i w nocy , dzisiaj nie ale brzydko szaro i zimno .
Woda zeszła ale mokro straszne trudno się poruszać . Roślinki to się dopiero okaże co odbije i przeżyje .
Oby tylko zrobiło się ciepło i słoneczko świeciło .
Dziękuję bardzo ;:196

Kilka tulipanów rozkwitło
Obrazek

Obrazek
Jadziu czy to Miranda ??

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tereniu wiem co czujesz. W tym roku wiosna nie zachwyca a tak jej wyczekiwaliśmy. Ja też mam deszczu dość.Właśnie po grzmiało teraz i pada.Życzę dużo ;:3 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,cudownie zakwitły tulipany,żeby tylko ta pogoda się poprawiła,to roślinki tak się rwą do kwitnienia ,u mnie też zimno ,,jest 7 stopni i teraz pada,,a wczoraj padało bardzo i od razu woda stoi ,bo ona nie ma gdzie wsiąkać ,katastrofa po prostu ,ja też nic nie mogę zrobić w ogrodzie ,bo ciągle mnie przegania i też tak mokro ,ale chociaż bym rozmnażała roślinki,to zaraz jestem mokra,pozdrawiam i może w końcu spełnią się nasze marzenia o pięknych dniach ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”