Witam wieczorem!
Zanurzyłam się w pudłach nasiennych

i poleciało parę godzin
Ewelinko ja też jeszcze wszystkie karmniki nie uruchomiłam, bo tak jak ktoś zauważył na drzewach czy krzakach wiszą jeszcze owocki. Ten karmnik jest pierwszy i to nie ciągle zaopatrywany, ale ziemia zmarznięta i pokryta śniegiem to z karma jest gorzej

Cieszę się że niebo Ci się podoba, bo takie kolory były przez kilka minut i szybko kolor różowy zmienił się na szary. Sam wschód nie był jakiś ciekawy

Ja też na pewno w lutym posieję papryki, bo one potrzebują dużo czasu do owocowania. Spotkania ogrodnicze, a w dodatku forumowe maja dla mnie szczególne znaczenie, bo tutaj wirtualne znajomości przeistaczają się w rzeczywiste

Pozdrawiam
Elu a nie masz balkonu czy możliwości postawienia karmnika na parapecie? bo ja mieszkając w bloku zawsze dokarmiałam ptaki

Zuziu teraz widzę w przewadze wróble i mazurki, ale z czasem przylecą i inne ptaszki

U nas jest bardzo zimno i to nie termometrze tylko odczuwalne zimno jest bardzo przykre

Myślisz że dla ptaszków ma znaczenie czy karmnik jest ładny

Jeszcze nie dosypuję cały czas, ale dzisiaj już powiesiłam kulki
Lucynko nie dokarmiam jeszcze intensywnie, ale już zaczęłam powiedzmy wstępnie, bo ziemia zmarznięta i pokryta śniegiem

Owoce jeszcze wiszą na drzewach, ale niektórych ptaki u mnie w ogóle nie jedzą a niektórych faktycznie już nie ma. Niebo było przez krótki czas takie zjawiskowe. Już parę razy z okna takie widziałam i nim doszłam do odpowiedniego miejsca z kolorów już nic nie zostało

Zimno jest bardzo dlatego siedzę w cieplutkim domu, a koty śpią przy samym kaloryferze
Iwonko nie wykluczone że nie widziałaś, bo takie niebo często jest przed świtem i to bardzo krótko...i w takiej chwili chce się zaśpiewać...
kiedy ranne wstają zorze... 
Ptaszki, kurki, kotki, jeże, piesek wszystko co żyje dostaje jeść
Karolino miło mi że niebo wywarło takie wrażenie

Jak śnieg w ogrodzie to ptaszki karmnik znajdą

U mnie śnieg leży od poniedziałku i dobrze że nie pada, bo przy takim mroźnym powietrzu byłoby to niebezpieczne
Oj zacznie się po nowym roku Karolinko zacznie