Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

;:111 A coś Ty tak swoje niebo w łowickie pasy wymalowała?! Marysiu ;:122
Ptasia stołówka ma niesamowite powodzenie! ;:63 ;:63
Tylko czy nie za wcześnie dokarmiasz? :?: Rozleniwią się ptaszęta i owoców oraz nasion wiszących jeszcze na drzewach i krzewach rozmaitych nie zjedzą. ;:204
Chociaż może u Ciebie już nie wiszą, może już skonsumowane. ;:218
Ciesz się widokiem ptactwa różnistego, :tan bo gdy ogród spowity bielą, to widoki takie więcej jednostajne. ;:108
Ciepełka życzę, a szczególnie ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stołówka na całego otwarta ;:138 , ptaszyny się cieszą, a niebo, Marysiu to niebo cudowne, takiego to ja dawno, co ja mówię, chyba nigdy nie widziałam ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jakie cudne czerwone niebo-jestem zachwycona ;:138 No i w karmniku ruch , ale nic dziwnego , widzę u Was śnieg :shock: U mnie aktualnie deszcz pada a śniegu jeszcze nie było .
Dobrze Marysiu piszesz--grudzień szybko minie a w styczniu wzajemnie się podpuszczamy--siac , nie siać :;230 i siejemy bo jedna już posiała ;:306 no i zaczyna się przedwiośnie , potem już z górki ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Niesamowite niebo uchwyciłaś! ;:oj
A w karmniku jaki ruch! Aż się weselej robi, jak się widzi takie scenki. :)
Fajny ten karmnik wyszedł, taki solidny. Nie masz wrażenia, że w handlu coraz więcej rzeczy jest takich, że tylko wyglądają, a nie są w stanie spełniać swojej funkcji? Karmników sklepowych (założę się, że większość już jest made in China itp.) też to coraz częściej dotyczy.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Na niebie pasy łowickie - trafnie Lucynka zauważyła, takiego pięknego nieba jeszcze nigdy nie widziałam. Zaciekawiły mnie te wywiane kruki chyba do Michała zajrzę. W karmniku ruch, ale prawie same mazurki widzę, a gdzie nasze rodzime wróbelki?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu taka stołówkę otworzyłaś ptaszkom ;:333 pewnie Ci za to pięknie śpiewają ;:224
;:196
Pozdrawiam Alicja
jagusia111

Post »

U Marysi już stołówka otwarta, a ja czekam z otwarciem na większe śniegi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Zanurzyłam się w pudłach nasiennych ;:306 i poleciało parę godzin :D

Ewelinko ja też jeszcze wszystkie karmniki nie uruchomiłam, bo tak jak ktoś zauważył na drzewach czy krzakach wiszą jeszcze owocki. Ten karmnik jest pierwszy i to nie ciągle zaopatrywany, ale ziemia zmarznięta i pokryta śniegiem to z karma jest gorzej :D Cieszę się że niebo Ci się podoba, bo takie kolory były przez kilka minut i szybko kolor różowy zmienił się na szary. Sam wschód nie był jakiś ciekawy :wink: Ja też na pewno w lutym posieję papryki, bo one potrzebują dużo czasu do owocowania. Spotkania ogrodnicze, a w dodatku forumowe maja dla mnie szczególne znaczenie, bo tutaj wirtualne znajomości przeistaczają się w rzeczywiste ;:4 Pozdrawiam Obrazek

Elu a nie masz balkonu czy możliwości postawienia karmnika na parapecie? bo ja mieszkając w bloku zawsze dokarmiałam ptaki :D
Obrazek;:168

Zuziu teraz widzę w przewadze wróble i mazurki, ale z czasem przylecą i inne ptaszki :D U nas jest bardzo zimno i to nie termometrze tylko odczuwalne zimno jest bardzo przykre ;:131 Myślisz że dla ptaszków ma znaczenie czy karmnik jest ładny ;:306 Jeszcze nie dosypuję cały czas, ale dzisiaj już powiesiłam kulki :lol:

Lucynko nie dokarmiam jeszcze intensywnie, ale już zaczęłam powiedzmy wstępnie, bo ziemia zmarznięta i pokryta śniegiem :shock: Owoce jeszcze wiszą na drzewach, ale niektórych ptaki u mnie w ogóle nie jedzą a niektórych faktycznie już nie ma. Niebo było przez krótki czas takie zjawiskowe. Już parę razy z okna takie widziałam i nim doszłam do odpowiedniego miejsca z kolorów już nic nie zostało ;:131 Zimno jest bardzo dlatego siedzę w cieplutkim domu, a koty śpią przy samym kaloryferze ;:306

Iwonko nie wykluczone że nie widziałaś, bo takie niebo często jest przed świtem i to bardzo krótko...i w takiej chwili chce się zaśpiewać...kiedy ranne wstają zorze... :D Ptaszki, kurki, kotki, jeże, piesek wszystko co żyje dostaje jeść Obrazek

Karolino miło mi że niebo wywarło takie wrażenie :D Jak śnieg w ogrodzie to ptaszki karmnik znajdą :uszy U mnie śnieg leży od poniedziałku i dobrze że nie pada, bo przy takim mroźnym powietrzu byłoby to niebezpieczne :shock:
Oj zacznie się po nowym roku Karolinko zacznie ;:306
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Dobry wieczór,u mnie śniegiem zawiewa zamieć!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dario Ja właśnie po obejściu marketowych stoisk i wątków sprzedażowych z karmnikami postanowiłam zrobić własny tym bardziej że trochę materiałów mamy jak to koło domu. Te w sprzedaży są optycznie ładne, ale takie delikatne że przy naszych wiatrach długo by nie postał :D Masz rację jak widać ten rejwach przy karmniku to jakoś się robi ciepło na duszy ;:167 Stoję często w oknie i gapię się na nie!

Lidziu są wróbelki i to nawet sporo ich tylko, że one raczej szukają na dole tego co spadnie ;:306 Zrobię kiedyś zdjęcia specjalnie dla Ciebie a ten pierwszy po lewej to nie wróbel?

Obrazek

Oj do Michała koniecznie zajrzyj, bo to bardzo ciekawy wątek a Gospodarz ;:224 :D

Alu wiesz jak z tym śpiewaniem o tej porze, ale na wiosnę to najpiękniejsza muzyka :D Teraz dziobki zajęte :wit ;:196

Jaguś ja już mam pierwsze śniegi! jak nie było śniegu to karmnik stał i coś w nim nawet było, a ptaszków niet!

Bożenko u mnie jedynie mrozem zawiewa, syn wrócił z pracy mocno zmarznięty ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ptasia stołówka ma powodzenie muszę swoją też zawiesić juz kupiłam wreszcie dzisiaj słonecznik U nas sypie zasypało wszystko na biało sypie od zachodu i momentami dosyć fajnie .Jak nie będzie mrozów to patyczki pójdą dalej na okno niech powoli się ukorzeniają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Nie wiem czy ten ptaszek to wróbel, ale myślę że nie, bo tak spokojnie obok mazurka by nie stał, one, przynajmniej u mnie, zacięte boje ze sobą toczą. W zeszłym roku udało mi się szczęśliwie wróble rozmnożyć i wyparły mazurki. Do Michała od dawna zaglądam, tylko cichaczem, ale dzisiaj się ujawniłam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu ja cały czas widzę tą masakryczną odczuwalną temperaturę, a to znaczy że będzie mroźny wilgotny wiatr. Dobrze że śnieg przykryje rośliny ;:333

Lidziu rzeczywiście nie jest to wróbel, wyczytałam że mazurek ma ciemną plamę na białych policzkach... a ten ma :wink: U mnie mazurki żyły w innej części ogrodu (koło kurnika), a tym razem przyszły koło domu....może też wyparły wróble ;:oj Zainteresuję się. Michał bardzo ciekawie pisze. No i te jego koty ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu fajna ptasia stołówka, też wywiesiłam, ale na razie nie ma powodzenia , może dlatego ze cieplej .
Śniegiem sypnęło ale deszcz już wszystko spłukał :( szkoda bo było jaśniej.
Jakoś tak dziwnie bo u mnie do karmnika przylatuje więcej sikor niż wróbli , a z dzieciństwa pamiętam ,ze było odwrotnie
sikorkę rzadko widywałam ;:oj muszę się temu poprzyglądać w tym roku.
Pięknych wschodów słoneczka w grudniu życzę ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , Twoje roślinki okryte, a moje od nocy ciągle podlewane z góry, no więc u nas nadal późna jesień, ptaki jeszcze na okno nie przylatują, więc nie mam takich fajnych widoków :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”