Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Aniu konwalnika dostałam i mam trzy lata, bardzo powolutku się rozrasta ale chyba mu dobrze, bo nawet kwitł rok temu :D Życzę nam wszystkim wreszcie ciepłego weekendu :wit

Julciu pewnie żurawki lubią glinę, bo u mnie po dwóch sezonach drzewka a odrostów multum! Większą wciskam do ziemi, a mniejsze do doniczek do ukorzenienia. Niestety są i takie co przepadają, a właściwie jedna mi przepadła. Najjaśniejsza i muszę sobie sprawić jakąś złotą czy cytrynową. Śliczne są te czerwone i były pierwszym akcentem rozweselającym w ogrodzie :D Kombinuj masz weekend i życzę Ci bardzo udanego ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, to tak czerwono z rana miałaś ;:oj , słonko u nas pięknie świeci, od razu chęci do życia wróciły, zaraz muszę na działkę jechać, a mam po co , na reszcie moje pnącza jadalne będą miały miejscówki z prawdziwego zdarzenia ;:138 , pięknego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje żurawki też jak drzewka chyba je odmłodzę za Twoim przykładem :wink: Konwalik śliczny , ja łapię myszy na pułapkę nawet złapałam niechcący ryjówkę :( ale to w domku gospodarczym . Maryś posadziłaś już dalie?
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Marysiu witaj :) Pszczółka pewnie szukała wody na liściu bo chciała pić.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Dzień dobry Marysiu.
Nadgoniłam nową część Twojego wątku.
Widzę, że również walczysz z przymrozkami, u mnie kilka ostatnich nocy było solidnie na -.
Widzę, że najbardziej ucierpiała rodgersja a miała takie piękne młode liście.
Podziwiałam akcję szambo, świetnie, że znalazłaś tak znającą się na rzeczy ekipę, chociaż przesadzania tylu roślin nie zazdroszczę.
Czy kurki już przyzwoicie odwdzięczają się za opiekę?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aha, czyli mój konwalnik za jakiś rok, czy 2 będzie taki jak twój :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą :wit

Dzień częściowo zakupowy, a częściowo pracowity. Zakupiłam agrotkaninę i część już rozłożyłam nie chwasty nie ważą się wyjść ;:124 Reszta pójdzie do tunelu o ile będzie co w nim posadzić, bo dzisiaj za późno zdjęłam folię i ugotowałam dwie półki pomidorów ;:223 więc powoli już rezygnuję z uprawy w gruncie no chyba że bakłażany uzupełnią hodowlę tunelową, ale najpierw zobaczę jakie w końcu będą odmiany pomidorów ;:oj Pierwszy raz mam takie przygody , chyba za bardzo się przejmuję tymi sadzonkami ;:131

Iwonko moje pnącza jadalne zmarzły i mam nadzieję że odbiją a jak nie to może lepiej że na początku, nie będę sobie robiła nadziei. Odkryłam że parę róż z tych posadzonych z patyków też straciło czubki, ale jedna to chyba przepadnie. trudno pewnie w większy mróz i tak by zmarzła ;:131 Dzień był piękny dziękuję, a Tobie życzę miłego wieczoru ;:196

Ewciu w jaką pułapkę łowisz myszy, czy te żyjące w gruncie? Posadziłam kilka do doniczek z czego dwie albo trzy kiełkują ale malutkim kiełkiem, a reszta milczy. Mam jeszcze pudło różnych kłaczy i muszę posadzić ;:224

Olu a widzisz, a ja się nie domyśliłam :;230 dzisiaj trochę pracusiów było :D

Martusiu jak miło że jesteś, bo nawet myślałam o Tobie siejąc Twoje melony ;:196
No patrz u Ciebie silne przymrozki, a mamy Lucynkę z Płocka i my o stratach a ona nie ma żadnych :D No tak to jest a anomaliami pogodowymi. Kurki miała źle zbilansowaną paszę i po uzupełnieniu białka niosą jak trzeba. Niedawno nawet na handel do znajomych córki poszło 100 jaj ;:202 a mam jeszcze parkę kochinów ;:215
Czekam na awatarek blondynki w ciemnej oprawie okularów ;:168

Aniu to wszystko zależy od startu tzn jaką dużą roślinę miałaś na początku :D Na pewno wolno przyrasta :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Zdjęcie słoneczka śliczne ;:333
Widzę piękny konwalnik ;:215 ja też mam ale mój malutki , przeniosłam go jesienią z górki - mam nadzieję że też się ładnie rozrośnie , na jakim stanowisku rośnie u Ciebie ??
Nornice u mnie też grasują , tunele są przy liliach oby ich tylko nie wciągnęły do swoich norek .
Pozdrawiam i życzę miłego i ciepłego weekendu ;:4 ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! ;:4
Konwalnik rośnie w świetle rozproszonym, bo nad nim z jednej strony gruszka a z drugiej czereśnia. Pomalutku ale się rozrasta, Twój na pewno przesadzenie musi przeżyć. One podobno tak pomału przyrastają :D
Ja wszystkie lilie sadzę w czymś albo donice albo tutki plecione z metalowej siatki ;:131 inaczej pewnie byłoby po liliach :wink:
Dobrego wypoczynku Tereniu bez dolegliwości i nie martw się o ogród on sobie daje radę, bo przecież jest zadbany ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:roll: Marysiu...
To ja widzę, że Tobie straty się jakby mnożą. Jak nie mróz, to słońce coś Ci zniszczy.
Masz wyjątkowego pecha tej wiosny. Ale kiedyś musi się przecież odwrócić i wszystko zacznie przeć do przodu jak mały ;:71
Dobrej nocy, kochana i spokoju ducha. ;:196
Wiśta wio i do przodu. :tan Damy radę nawet nieobliczalnej pogodzie. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Widzę że i ja muszę rozsadzić swoje żurawki bo nie ruszałam ich ze 3 lata ,więc czas najwyższy to zrobić .Na szczęście będę szalała całe 3 dni na ogrodzie i to jest najlepsza wiadomośc .Dobrej nocy ,idę ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w ostatnią sobotę kwietnia!
Lucynko akurat słońce tu nie zawiniło tylko moja niesubordynacja ;:223
Taż ja prę do przodu, bo to taki czas :;230
Tobie samego dobrego życzę i dobrej soboty! ;:196

Elu to wspaniała wiadomość i pewnie już się pakujesz albo i jedziesz, więc pogody życzę i wracaj ze zdjęciami i dobrymi wrażeniami. Czytałam żurawki nie odnawiane przepadają ;:174

Dzisiaj dzień zaczął się pochmurno, ale mam nadzieję na rozpogodzenie, jak nie to sadzę pomidory w tunelu, a bałagan tam niemały! ;:131
Takie słodkie maleństwo ;:167

Obrazek

a tu drugie maleństwo z siewu klonik tatarski

Obrazek

a takich maleństw mam tysiące ...no może setki

Obrazek

Lubię wilczomlecze o tej porze

Obrazek

Obrazek

jeszcze dwie żurawki

Obrazek

Obrazek

i konkurencja dla niezapominajek

Obrazek

Przyjemnej soboty :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Metro w "Małopolsce". To Ci nowina. Dlaczego mali architekci polubili konwalnik?
Zdjęcia słońca jak zwykle niezwykłe ;:oj Tak to słoneczko pięknie portretujesz, że musi Ci się odwdzięczyć.
Żurawki i ja uwielbiam, niestety u mnie lubią je opuchlaki. Co roku wiosną gdy je ruszę wychodzą bez korzonków. Wygrzebuje pod nimi kilka białych opuchlaków i wsadzam, podzielone, z powrotem do gruntu. Najczęściej wypuszczą nowe korzonki. Tylko dzięki ich takiemu wigorowi trochę ich mam.
Wilczomlecze też są wdzięczne, taka różnorodność kolorów w ulistnieniu prawie jak u żurawek, a na dokładkę intensywnie kwitną. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu...takich słodkich maleństw u mnie kilka, najsłodsze teraz wiosną. ;:128 . Widać je z daleka, a ja takie lubię. ;:oj . Bardzo ładnie po zimie odrosły twoje żuraweczki. Dziś mam obiecane i sama też sobie obiecałam pojechać na działkę, niech się dzieje co chce..dość tej abstynencji ogrodowej. :;230 . Cieszę się jak dziecko, słonko pięknie świeci a ciekawość co tam na działce odpiera wszelkie wątpliwości...jechać czy nie jechać. Jadę. :heja . Tobie także życzę aby się rozpogodziło i wyszło piękne ;:3
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu ,a co Ty robisz z tymi tysiącami siewek i z kąd masz takie ilości ,siejesz cz one tak same z siebie ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”