Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Witaj Martuś .., wspomnienia śliczne ;:215 Nie przepadam za korą ,ale taką bym nie pogardziła :D
Twój pomysł na kaskadę pobudził moją wyobraźnie i mam takie miejsce gdzie może powstać moja kaskada ;:173
Składuję tam rozmaite zielone trawy gałęzie i liście z drzew .Tylko muszę najpierw przyciąć gałęzie wielkiego jesionu .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Miłe oku wiosenne nowalijki u Ciebie Marto! Narcyzy wspaniale zdobią wiosenne rabaty a u Ciebie całkiem ich sporo. ;:63 Do tego wdzięczne sasanki,pierwiosnki, to jest to czego z utęsknieniem oczekujemy jak tylko zima w odwrocie!
Miłej niedzieli Martusiu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martuś ;:167
Piękne wiosenne kwiatuszki ;:63 ;:63 już nie długo i będziemy w realu takie oglądać ;:108
Narcyzów masz całe łany - ślicznie tak wyglądają ;:333 ;:333
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, intrygujesz swoją kaskadą. Nie ukrywam, że czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji. Madzia pisze o myszowatych, i ja też o nich pomyślałam, jak zobaczyłam słomę. Ale w sumie, gdzie ich nie ma :evil: Może po prostu przyjdzie nam zwiększyć liczbę kotów. ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło spojrzeć na twoją wiosnę , aż się chce żeby już była.
Kocham fiołeczki, sprawiłaś mi nimi radość. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ależ ta pierwsza sasanka piękna ;:173
Mam ich zdecydowanie za mało
Ta kaskada nadal mnie zadziwia
Jestem naprawdę bardzo ciekawa jak to będzie wyglądało wiosną
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Cieplutko :wit u mnie dziś -4 na dworze a tu na ekranie cudnie :heja przylaszczka się wybarwiła? dziwne ale jakie piękne. ;:138
Sasanka piękna, taka puszysta a fiołeczki. ;:196 Wiosna za 97 dni. ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś miło podglądać znowu wiosenne kolory. Różowa sasanka strzępiasta śliczna. ;:oj Poczytałam o sangwinarii, masz wyjątkowy rarytas. ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Narcyzy świetnie u ciebie kwitną. I widać już, że same się namnażaja, bo obok tych "głównych" pędów jest obok mnóstwo małych kępek.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, źle się zrozumiałyśmy. Róże są z jednej strony kratki, a przylaszczki sadziłabym z drugiej (tam gdzie róże robią ażurowy cień) Niestety (?) iglaków nie mam :roll: Gdybym nie zdołała kupić u siebie to będę wiedziała gdzie się odezwać ;:196
Piękne łany narcyzów, a ile hiacyntów.. ależ tam musi być zapach. Moje z roku na rok marnieją i każdego sezonu dosadzam nowe ;:224 ale warto, hiacyntów nie potrafiłabym sobie darować ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie pogoda piękna do pracy w ogrodzie ,ale ten przedświąteczny okres nie pozwala w nim pracować,będziemy pracować po świętach jak dalej tak będzie.

Marysiu,to nie te czasy ,żeby choinkę ubierać w wigilię ,chyba byśmy nie zdążyły,wiele innych rzeczy jest wtedy do zrobienia,taki świat jakiś zagoniony i ciągle robi się więcej i więcej ,teraz wigilia kojarzy się dzieciom z prezentami,może to nie tak dobrze,ale czasy się bardzo zmieniły,ja mało jestem w ogrodzie ,chyba tylko wyrzucić liście jak przyjadą ,ale i tak nie zdążam z moją robotą w domu,niestety moja praca teraz bardzo zabiera mi czas,święta zapowiadają ciepłe i bez śniegu,,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Beatko,ja bardzo lubię wspomnienia ogrodowe,przy tym ponuractwie popatrzeć na słoneczny ogród i przypominać sobie jak było to wielka radocha,czas rzeczywiście bardzo leci i znowu będziemy w ogrodach podziwiać nasze wyczyny,byle do wiosny,pozdrawiam ;:168

Aluś,ja też nie przepadam za korą i nie lubię tej grubej ,więc cieszę się ,że moja maszyna drobi drobniutko,potrzebna mi jest do borówki ,iglaków i innych kwasolubów,na kwiatowych rabatach jej nie mam ,cieszę się ,że i Tobie podoba sie kaskadowa rabata ,i życzę ,żeby wyszła,najpiękniejsza,buziaczki ;:196

Maryniu,witam Cię narcyzów kupiłam parę lat temu worek 4 kg i pięknie rosną i jeszcze się rozrastają ,jest parę odmian,nie ruszam ich w ogóle ,niech sobie radzą ,wiosny i ja oczekuję takiej prawdziwej ,chociaż i odpocząć troszkę trzeba ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu,kwiatuszki te wiosenne i te późniejsze zawsze nas zachwycają ,my sie nigdy z tego nie wyleczymy,ciągle nam mało,ja to po prostu uwielbiam patrzeć na kwiaty,wąchać je i głaskać ,narcyzy takie proste ,a takie piękne,pozdrawiam ;:196

Gosiu PEPSI,ja też trochę bałam sie myszy,ale jak ty stwierdziłam ,że wszędzie są , spód tej rabaty wyścieliłam siatką żyłkową przeciw gryzoniom ,ale czy to co da jak wejdą górą ;:131 ,może jakoś będzie wyglądała ta kaskada na drugi rok,chciałam pokazać gotową ,ale koniecznie chciałyście widzieć co robię ,więc w końcu się odważyłam ;:306

Grażynko,ja też kocham fiołeczki ,one wszystkie są pachnące,i te pastelowe kolory mnie zauroczyły,te pospolite fioletowe i białe też mam,wiosna szybko przyjdzie ,ani sie nie obejrzymy,pozdrawiam ;:196

Gosiu Margo,wiosną kaskada będzie obsadzona ,a później to tylko będziemy czekać na kwitnienia,może coś z tego będzie,pozdrawiam :wit

Kasiu,u mnie też rano czasem przymrozki,ale to pikuś w dzień jest fajnie , jak nie wieje ,mam jedną białą przylaszczkę z siewki niebieskiej i bardzo się z niej cieszę,wiosenne kwiatuchy cieszą bo najbardziej wyczekiwane,pozdrawiam ;:196

Soniu,wiosenne kolory po zimowej przerwie to taka zmiana ,sangwinarię mam dzięki Ali -biedronce,byłyśmy razem na wystawie wiosennej w Krakowie i ona mówiła co ma i co warto kupić,pozdrawiam ;:168

Wandziu,narcyzy kupione parę lat temu w 4 kg worku,i pięknie się sprawują ,jest parę odmian ,ja ich nie przesadzam ,po prostu nie ruszam ,tylko zasilam obornikiem ,widać ,że się rozmnażają i chyba miejsce im spasowało,część była też posadzona w innym miejscu ,ale gorzej rosną i tak jakby było ich mniej :wit

Sabinko,to już wiem jak chcesz je posadzić i może tak być ,moje siewki są malutkie ,ale fajnie rosną ,też je w tamtym roku przeniosłam i kwitły te odrobiny,więc jak Ci nie przeszkadza ,że małe to mogę Ci wysłać na wiosnę,hiacynty to tak mają ,że marnieją,tak się wyradzają ,a bez narcyzów nie wyobrażam sobie ogrodu,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wiem ,że każdy ma mało czasu,ale może znajdzie sie chwileczka na wiosenne wspomnienia i miły spacerek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiśnia zygzakowata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biały pigwowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu wiesz że mimo zajęć na FO zawsze mamy czas, zobaczyć co słychać u innych :D U Ciebie wiosna, a ja jeszcze nie dojrzałam, ale z nowym wątkiem będą wspomnienia :D Śliczne drzewa owocowe, uwielbiam ten czas kiedy kwitną, a w tym roku kwitły wszystkie razem więc efekt był wspaniały! Jaskry sadzisz w doniczkach a co potem bierzesz doniczki do ciepłego pomieszczenia na zimę? Nie szalej tak Kochana teraz już tyle się nie je a święta to przede wszystkim czas bycia rodziny jak piszesz zabieganej, razem! Mocno całuję i życzę spokojnych przygotowań ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martusiu, podziwiam Twoje prymulki. Została mi się tylko stara odmiana, muszę wiosną popatrzeć za nowymi, bo pięknie zdobią ogród.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, ;:196 przypomnę się wiosną.
Jakie mało czasu? W tym roku postanowiłam nie dać się zwariować przedświątecznym obowiązkom. Zrobiłam szczegółową listę i tylko odhaczam kolejne rzeczy. To co można zrobić wcześniej (okna, firanki, żyrandole..) już zrobione, teraz tylko najgorsze wyzwanie pieczenie, bo jest tego sporo. Ale wszystko na spokojnie i luzie.
Na oglądanie wiosennych widoków zawsze znajdę czas ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”