Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

No to i ja się czegoś ciekawego dowiedziałam :tan Żółte żonkile, białe narcyzy. Tylko jak nazywać te biało-żółte. W zależności, czy więcej białego narcyz, czy jak więcej żółtego żonkil ;:224 :?:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko cudowna żonkilowo-narcyzowa kolekcja ;:138 I ja mam ogródkowe straty z powodu przedszkolnego kącika przyrody ale czego to się nie robi dla swoich pociech ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wszyscy podziwiają a ja zdjęć nie widzę... ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Też mi się zdjęcia nie wyświetlają :(
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żeby się zdjęcia wyswietlały trzeba zmienić przeglądarkie z Opery na Google Chrome, ja na Operze też nie widzę zdjęć ;:224
Pozdrawiam Ela
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko, mnie sie nie otwierają zdjęcia i nic nie widzę ,ale się wpiszę ,dwa dni temu też tu byłam,pooglądałam i chciałam coś napisać ,to właśnie padł internet,dzisiaj nie otwierają się zdjęcia ,ale mogę pisać,na pewno pięknie kwitną Twoje kwiatuszki ,może się poprawi jutro,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ja również nie widzę zdjęć w całym wątku a jeszcze ostatnio było wszystko w porządeczku. ;:145
Sądząc po relacji tych co mają szczęście i oglądają, to na topie masz narcyzo żonkile, żałuję że ich nie zobaczę. ;:oj
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Sabinko, cudowne masz narcyzki i szafirki ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie :wit
Niestety pierwszy maja nie przywitał nas słońcem i ciepłem. Dostaliśmy w zamian drogocennej wody. I dobrze, bo susza była nieprzeciętna, a podlewanie z konewki nie odnosiło oczekiwanych efektów ;:222 Przetrwaliśmy też epidemię jakiejś wirusówki.. jak zaczęła najstarsza tak przeszło na wszystkich, oprócz eMa, którego ostatnio mam w domu jedynie na obiad :roll: W ogrodzie opanowałam nawarstwiający się problem mszyc. Początkowo wybierałam je ręcznie i było dobrze, ale jak zobaczyłam uginający się do ziemi pęd, na którym nie było ani centymetra wolnej łodygi, tak sięgnęłam po ciężką artylerię ;:163 i użyłam chemii. Po dwóch dniach miałam spokój, a róże znowu rosły ku niebu :lol: Dopadł mnie również pierwszy zwiastun uwiądu i zabrał najwyższy pęd Mazowsza ;:145 Teraz powinnam zrobić opryski z sodą czy wodą utlenioną??

Witch, zawsze podobały mi się szafirkowe łączki. W tamtym roku zakupiłam paczkę 100 szt w OBI, w tym roku skusiłam się na mix drobnych cebul z Lylipolu, w tym 4 odmiany szafirków.. Jestem nimi zachwycona, a z daleka robią niesamowity efekt ;:108
April, nawet nie wiesz jak mnie to męczyło ;:224 Teraz przynajmniej z czystym sumieniem mogę mówić, że kwitną mi narcyzy z żonkilami.
Jagi, dziękuję za komplement. Z natury jestem dociekliwym człowiekiem, co czasem jest irytujące dla otoczenia. Wyobraź sobie, że wpadnie mi do głowy jakiś cytat czy myśl i gnębi, męczy, dręczy dopóki nie znajdę autora i kontekstu ;:131
Nawet nie wiesz jak się cieszyłam z wczorajszego i dzisiejszego deszczu, teraz i moje rabaty są solidnie podlane. Po takiej ilości deszczu tylko czekam aż wyjdą wszystkie lilie, bo jak słusznie zauważyłaś w upychaniu roślin jestem prawie mistrzem... tyle, że później nie do końca wiem gdzie co jest wsadzone ;:306
Sonia, ja też lubię te "babcine" narcyzy. Mam kilka sporych kęp i właśnie zaczynają swoje kwitnienie. Wiesz za co je lubię? Za to, że nie muszę się martwic czy wyginą, czy się zmiksują z czymś innym, czy za rok z ostanie mi zaledwie kilka sztuk. Są niezawodne, fajnie się rozrastają i obłędnie pachną.
Kwiaty_poli, witam nowego gościa :wit Jeśli tylko masz chwilkę to wpadaj, nawet bez zapowiedzi :lol: Już całkiem niedługo będziemy się cieszyć pięknymi różami, liliami, naparstnicami.. Zapraszam do wspólnego oczekiwania i tupania nogami z niecierpliwości ;:65
Tulap, rozumiem. Kiedyś spotkałam panią sprzedającą powojniki, która na pytanie czy to jakaś konkretna odmiana odpowiedziała, że to odmiana "klematis" :roll:
Zuza, żonkile to tylko te czysto żółte.. i one w sumie są "żółtymi narcyzami". To tak jak pani nauczycielka uczy dzieci na matematyce. Każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem.. Podłóż sobie pod kwadrat żonkila i już nie zapomnisz ;:306
Ann_30, rozumiem cię doskonale. Do domu szkoda mi było ścinać, bo przecież tak pięknie wyglądają na rabatach, a jak Mała poprosiła o bukiet do szkoły to leciałam na wycinkę aż miło ;:306
Aneczka, Dorotko, Eliza, Martuś, Stasiu, problem znikających zdjęć zażegnany. EM miał jakiś włam na serwer i wszystko zostało zablokowane.. Niestety poważne strony miały pierwszeństwo w naprawianiu szkód, a żona jak zwykle musiała poczekać na swoją kolej. Na moje szczęście wczoraj zrobił sobie dzień przerwy i zajął się wszystkim :D
Alania, dziękuję.. nareszcie doczekałam się szafirkowej łączki i jestem nią szczerze zachwycona ;:167

Jeszcze w czwartek, tak wyglądało niebo i kwitnące u sąsiada czereśnie.. dzisiaj wszystko obite a niebo wygląda jak brudna kałuża..

Obrazek

Kto ma czeremchę w okolicy ten wie co znaczą kwitnące, intensywnie pachnące grona.. Zapach potrafi przyprawić o mdłości, szczególnie nad ranem

Obrazek

Chwalę się tulipanami..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy raz u mnie: tulipany w trzech kępach.. miało być od najciemniejszego różu po delikatne Angelique.. Pierwsze jeszcze nie zakwitły, drugie pomylone, jakieś żółto-czerwone, trzecie już widać, że były pomyłki w skrzynce..

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko, a niech będą pomylone i tak są piękne. Na drugi rok zrobisz porządek, jak Cię denerwują. ;:196 Rabata cebulowo - bylinowo- różana śliczna. Ja mam kilka takich roślin z bazaru, które się nazywają kwitnące kwiatki. ;:306 Deszcz nas ucieszył, choć wyjazdy niektórym się nie udały.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Sabinko chwal się tulipanami ile tylko dasz radę, to takie piękne kwiaty.Prawdę mówiąc to masz się czym chwalić ;:108 ;:138 ;:180
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

No, to nagrabiłaś sobie koleżanko ;:108 Mnie już odpowiedzi się nie należą? I za co, za co??? ;:145 ;:145 ;:145
To oczywiście żart :wink: żeby nie było, że mobinguję ;:306 Rozumiem, że w ferworze pisania tylu odpowiedzi, jedna się może zapodziać.
Ale, wracając do słonecznych rabat: współczuję pomyleńców ;:168 Znam ten ból, kiedy wychodzi z ziemi coś od sasa do lasa. Tulipany na pierwszym zdjęciu, te różowe pełne są przepiękne. Znasz może nazwę? W wątku Wandzi pisałaś, że nie znasz nazwy swoich tulipanów żółto-czerwonych... Te na pierwszym zdjęciu to może być odmiana Washington albo Mickey Mouse :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Więcej, więcej, , więcej ;:152 ;:152 ;:152
Piękności!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabinko, pięknie przemyślana ta Twoja rabata. Widzę, że jak przekwitną tulipany i szafirki przyjdzie czas na róże. Czy jeszcze coś z ziemi "powyłazi" jak skończy się czas wiosennych? Ja wciąż szukam inspiracji, żeby rabata była przez cały sezon rozkwiecona ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, no niestety nasze plany na weekend też poszły w łeb. Mieliśmy dzisiaj jechać do Gorlic na rekonstrukcję historyczną I Wojny Światowej: " 100-lecie Bitwy o Gorlice". Zapowiadało się niesamowite widowisko, niestety z dziećmi w strugach deszczu ;:222 Pomyłki zawsze były i będą.. Pierwszy raz posadziłam jedną odmianę w kępie i dlatego tak razi ta pomyłka. W kolorowych plamach, nawet jak znajdą się pomyłki to są totalnie niezauważalne ;:108
Eliza, tulipany są piękne, zgadzam się w stu procentach. Niestety te najpiękniejsze okazy z biegiem lat się wyradzają. W tym roku już zauważyłam braki wśród tych pełnych strzępiatych ;:145
Elwi, wybacz mi ;:196 aż sprawdziłam czy faktycznie jakoś mi umknęło i jak do tego doszło :oops: Jeśli pozwolisz, odpowiem ci teraz: Replete, to bardzo fajna odmiana, ciesz się, że nie dostawałaś tych podstawowych, bo ja raz kupiłam pełne żółcielki, a po zakwitnięciu wszystkie były zwykłymi, "podstawowymi" żonkilami ;:222 Od tamtej pory narcyzy kupuję tylko w biedrze. Są tanie i nie szkoda mi kasy, nawet jak udadzą się odmieńce :roll: Masz racje, moje "pstrokatki" to Mickey Mouse ;:108
Tulap, w przygotowaniu kolejna tulipanowa torpeda sprzed opadów.. muszę tylko zmniejszyć zdjęcia i wysłać na serwer ;:224
Manuela, witaj :wit Wszyscy goście są zawsze mile widziani, zapraszam do spaceru między słonecznymi rabatami ;:108
Zuza, między różami są jeszcze orliki, ostróżki, naparstnice, (irysy, powojniki, piwonie, liliowce i floksy - tych nie widać na zdjęciu) i oczywiście lilie, a jak wyjdą już lilie, tak żeby było widać gdzie jest jeszcze miejsce, to wsadzę jarzmianki, heliotropy i jeżówki.. powinno być kwitnienia na cały rok :tan

... no właśnie, czy ktoś dostał już wiadomość z Bylinowego o planowanych wysyłkach jeżówek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”