Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Bez dwóch zdań to zdecydowanie czas rozchodników, zwiewnych i powabnych traw oraz zjawiskowych hortensji. Trzymam kciuk za trawnik ;:215 ja zabieram się za moment za dosiewki.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ja nic nie chce mówic ale widziałam piękną karłową brzozę w alejach za 30 zł ;:224 chyba się na nią skuszę, bo piękna jest skubana!

Ej rozwaliło mnie to :shock: Masz taki ściska na rabatach i tym jeszcze jednoroczne astry. Dziewczyno szalejesz. W moim ogrodzie zdecydowanie brakuje hortensji. Zdaje sobie z tego sprawę za każdym razem jak na nie patrze w waszych ogrodach :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, ja dosiewki będę robiła wiosną, na obu częściach. Na razie niech powstanie ta druga.

Paulinko, astry zawsze się zmieszczą :D Ja ich nie sadzę. Same się sieją. Więc i same wybierają miejsce. A teraz przynajmniej ma co kwitnąc.
Hortensje są urocze. Niestety u mnie jest za sucho dla nich. Nie mogą pokazać całego swojego piękna. Ale jak już będę miała więcej czasu zaopiekuję się nimi odpowiednio
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu piękne masz zakątki ogrodowe ;:138
Piękną kolekcje masz jeżówek i rozchodników ,a róże ;:oj
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Gosia czy te ostnice zimują ci bez problemu, czy je tniesz? Nigdy nie miałam to duzy błąd . Muszę to koniecznie naprawić, bo u ciebie wyglądają zjawiskowo :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,podobają mi się bardzo miniaturki iglaków wkomponowane w rabaty.W przyszłym tygodniu jadę do rodziny do Rybnika i planuję zwiedzic ogrody Kapiasów,bo to już rzut beretem.Ciekawa jestem co mają ciekawego w sprzedaży.Rozchodniki lubię pod każdą postacia, robię wiązanke z nich na grób.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu zdjęcie z udziałem hortensji i traw zjawiskowe ;:215
Pod różą zobaczyłam srebrne listki podobne do jednorocznego starca, jak to się zowie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Liczę na to, że w przyszłym roku już będę miała ogarnięte większość ogrodu, a zatem będzie więcej czasu na odpoczynek.

Rozbawiło mnie to zdanie ;:306 Wierzysz w nie ? bo ja nie wierzę... Gosia, która mało co nie robi i tylko wypoczywa ;:306
tzn ja też tak sobie obiecuję, ale potem ... jest tyle do zrobienia ;:131 ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Goś, znów zapisałaś się do spa pod nazwą nowy trawniczek...oj wylaszczysz się od tej ciężkiej roboty że cię nie poznam...
A swoją drogą to podziwiam że ci się chce. Mi w tym sezonie już wysiadł kręgosłup i bez pomocy M niemal nie chwytam za łopatę ;:170 inna sprawa że i on poczuł zew zieleni i dużo chętniej pomaga, ba ...nawet własne rośliny kupuje i założył swoją rabatkę leśną ;:333
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Piękny trawnik to ambitne zadanie, ja już z nim nie walczę bo tylko się
orobię a on i tak obeschnie , chociaż w tym roku przez wilgoć jest cały czas
zielony ale chwasty się w nim panoszą ;:174 jeżówki masz śliczne,muszę
sobie takie dokupić........buziaki ;:196
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Małgoś, ten rok masz zdecydowanie pod znakiem trawnika! Podziwiam Cię i dopinguję, żeby udało się z nim uporać jak najszybciej!
U mnie w tym roku trawnikową zmorą są chwasty i krety, totalna załamka.

Twoje jeżówki piękne, u mnie coś nie chcą się utrzymać - ale będę próbować, dokupię jakieś znów na wiosnę 8-)
Rabata pod sosną super się zapowiada ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ładnie , kolorowo u Ciebie Gosiu ..a trawnik - no cóż - to u Ciebie nr 1 ...u mnie musiała bym zatrudnić ekipę , by go zwinęła i założyła nowy :;230 . Pełno w nim mniszków , kończyny ( jak to na wsi ) i innego tałatajstwa ...a trawa jest tylko dodatkiem . Jednak gdy się wykosi , to robi wrażenie oazy zieleni .
Serdeczności ;:196 ... z zapłakanej Małopolski :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jadziu, ;:196 rozchodniki uwielbiam. Dokupiłam kolejnego, mimo, że za bardzo nie miałam gdzie go posadzic.

Grażynko, ostnice przezimowały u mnie pierwszy raz. Chyba do tej pory robiłam błąd, bo je obcinałam. W tym roku nie ścięłam na wiosnę. Pozwoliłam suchym źdźbłom wypaść samemu. Z ostnicami to nie jest problem, bo nawet jeśli zmarzną dają masę siewek. Moje właśnie samosiejki z jednej pierwszej kepy.

Małgosiu, ja większość miniaturek kupowałam w Sulejowie, a raczej w Opocznie na zlocie. Bardzo atrakcyjne ceny. 25 zł. Może poczekaj z zakupami do przyszłego roku do zlotu? U Kapiasów zawsze są cudeńka do kupienia, nie znam tylko cen

Aniu, ten starzec :wink: nie jest jednoroczny, to Wrotycz (Złocień) Haradjana. Podobno bardzo wrażliwa na wodę roslina. Czyli u mnie czuje się ja w raju ;:306

Evo, nie smiej się. Ja naprawdę już chcę spasować. Jeszcze tylko w przyszłym roku zrobię trawnik przed domem i basta. Będę tylko pieliła, wycinała i ewentualnie dosadzała rosliny, które wypadną.
Ale może i masz rację? ;:306

Jolu Aprilowa, jakoś te prace trawnikowe nie wpływają na moja figurę. Cały czas jestem taka sama :roll:
A swoją drogą to bardzo dawno się nie widziałyśmy. Muszę w przyszłym roku znowu zorganizowac jakieś spotkanie
A może w końcu i do Ciebie zawitam?
U mnie teraz w kopaniu pomaga młody. Dzisiaj bardzo dużo przygotował mi kęp do wytrząsania ziemi. Ja to sobie na stołeczku siedzę. Kręgosłup mam odciązony. :D
Fajnie, że M zainteresował się ogrodem. Może widzi efekty i zaczął pojmować dlaczego tak walczyłaś z tym ugorem. Miło tak posiedzieć wśród kwiatów.No może nie dla faceta,. ale nawet mój już przestał marudzić, że tyle tego nasadziłam

Danusiu, trawnik to mus. Pozbywam się nie samych chwastów, ale trawy, która zawładnęła trawnikiem i zaczęła powoli włazić na rabaty. Gorsza od perzu. Stąd taki wysiłek. Ja tam nie będe walczyła o idealny trawnik. Jak trochę podeschnie to trudno, Trochę zielska też nie zaszkodzi. Oczywiście już nie dam rozrosnąć się kończynie jak teraz, ale za bardzo walczyć nie będę

Jolu, jeśli chcesz zacząć przygodę z jeżówkami to kup najpierw te zwykłe. One są najlepsze. Zresztą ja mam najwięcej tych prostych. One mi się najbardziej podobają.
Trzymaj kciuki, bo to ostatni taki wysiłek w tym roku i chciałabym skończyć jak najszybciej.

Jagódko, u mnie teraz też jest pełno koniczyny. W sumie ona mi nie przeszkadza, ale jak już zmieniam to będe z nią walczyła. Ja na razie jeszcze mogę sama powalczyć z trawnikiem. No może nie sama. Syn mi pomaga. Najgorsze, że ja bym chciała, żeby to było już zrobione, a to bedzie sie wlokło i wlokło.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ja pasuje co roku tzn. w moim przypadku dotyczy to przyrzeczenia "To ostatnia rabatka" albo "W tym roku już nic nowego". A wychodzi, jak zwykle ;:224 :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! ;:196
Ogród jak zwykle cudny!!! ;:oj ;:oj
Na pierwszych zdjęciach jeżówka. Rudbekia to duża rozrośnięta na trzecim obok pojedynczej jeżówki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”