Ogródek Gosi 13
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Bez dwóch zdań to zdecydowanie czas rozchodników, zwiewnych i powabnych traw oraz zjawiskowych hortensji. Trzymam kciuk za trawnik
ja zabieram się za moment za dosiewki.

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ja nic nie chce mówic ale widziałam piękną karłową brzozę w alejach za 30 zł
chyba się na nią skuszę, bo piękna jest skubana!
Ej rozwaliło mnie to
Masz taki ściska na rabatach i tym jeszcze jednoroczne astry. Dziewczyno szalejesz. W moim ogrodzie zdecydowanie brakuje hortensji. Zdaje sobie z tego sprawę za każdym razem jak na nie patrze w waszych ogrodach 

Ej rozwaliło mnie to

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, ja dosiewki będę robiła wiosną, na obu częściach. Na razie niech powstanie ta druga.
Paulinko, astry zawsze się zmieszczą
Ja ich nie sadzę. Same się sieją. Więc i same wybierają miejsce. A teraz przynajmniej ma co kwitnąc.
Hortensje są urocze. Niestety u mnie jest za sucho dla nich. Nie mogą pokazać całego swojego piękna. Ale jak już będę miała więcej czasu zaopiekuję się nimi odpowiednio
Paulinko, astry zawsze się zmieszczą

Hortensje są urocze. Niestety u mnie jest za sucho dla nich. Nie mogą pokazać całego swojego piękna. Ale jak już będę miała więcej czasu zaopiekuję się nimi odpowiednio
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu piękne masz zakątki ogrodowe
Piękną kolekcje masz jeżówek i rozchodników ,a róże
Pozdrawiam

Piękną kolekcje masz jeżówek i rozchodników ,a róże

Pozdrawiam

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Gosia czy te ostnice zimują ci bez problemu, czy je tniesz? Nigdy nie miałam to duzy błąd . Muszę to koniecznie naprawić, bo u ciebie wyglądają zjawiskowo 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,podobają mi się bardzo miniaturki iglaków wkomponowane w rabaty.W przyszłym tygodniu jadę do rodziny do Rybnika i planuję zwiedzic ogrody Kapiasów,bo to już rzut beretem.Ciekawa jestem co mają ciekawego w sprzedaży.Rozchodniki lubię pod każdą postacia, robię wiązanke z nich na grób.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu zdjęcie z udziałem hortensji i traw zjawiskowe
Pod różą zobaczyłam srebrne listki podobne do jednorocznego starca, jak to się zowie?

Pod różą zobaczyłam srebrne listki podobne do jednorocznego starca, jak to się zowie?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Liczę na to, że w przyszłym roku już będę miała ogarnięte większość ogrodu, a zatem będzie więcej czasu na odpoczynek.
Rozbawiło mnie to zdanie
Wierzysz w nie ? bo ja nie wierzę... Gosia, która mało co nie robi i tylko wypoczywa
tzn ja też tak sobie obiecuję, ale potem ... jest tyle do zrobienia

Rozbawiło mnie to zdanie

tzn ja też tak sobie obiecuję, ale potem ... jest tyle do zrobienia

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Goś, znów zapisałaś się do spa pod nazwą nowy trawniczek...oj wylaszczysz się od tej ciężkiej roboty że cię nie poznam...
A swoją drogą to podziwiam że ci się chce. Mi w tym sezonie już wysiadł kręgosłup i bez pomocy M niemal nie chwytam za łopatę
inna sprawa że i on poczuł zew zieleni i dużo chętniej pomaga, ba ...nawet własne rośliny kupuje i założył swoją rabatkę leśną 
A swoją drogą to podziwiam że ci się chce. Mi w tym sezonie już wysiadł kręgosłup i bez pomocy M niemal nie chwytam za łopatę

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Piękny trawnik to ambitne zadanie, ja już z nim nie walczę bo tylko się
orobię a on i tak obeschnie , chociaż w tym roku przez wilgoć jest cały czas
zielony ale chwasty się w nim panoszą
jeżówki masz śliczne,muszę
sobie takie dokupić........buziaki
orobię a on i tak obeschnie , chociaż w tym roku przez wilgoć jest cały czas
zielony ale chwasty się w nim panoszą

sobie takie dokupić........buziaki

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Małgoś, ten rok masz zdecydowanie pod znakiem trawnika! Podziwiam Cię i dopinguję, żeby udało się z nim uporać jak najszybciej!
U mnie w tym roku trawnikową zmorą są chwasty i krety, totalna załamka.
Twoje jeżówki piękne, u mnie coś nie chcą się utrzymać - ale będę próbować, dokupię jakieś znów na wiosnę
Rabata pod sosną super się zapowiada
U mnie w tym roku trawnikową zmorą są chwasty i krety, totalna załamka.
Twoje jeżówki piękne, u mnie coś nie chcą się utrzymać - ale będę próbować, dokupię jakieś znów na wiosnę

Rabata pod sosną super się zapowiada

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ładnie , kolorowo u Ciebie Gosiu ..a trawnik - no cóż - to u Ciebie nr 1 ...u mnie musiała bym zatrudnić ekipę , by go zwinęła i założyła nowy
. Pełno w nim mniszków , kończyny ( jak to na wsi ) i innego tałatajstwa ...a trawa jest tylko dodatkiem . Jednak gdy się wykosi , to robi wrażenie oazy zieleni .
Serdeczności
... z zapłakanej Małopolski 

Serdeczności

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jadziu,
rozchodniki uwielbiam. Dokupiłam kolejnego, mimo, że za bardzo nie miałam gdzie go posadzic.
Grażynko, ostnice przezimowały u mnie pierwszy raz. Chyba do tej pory robiłam błąd, bo je obcinałam. W tym roku nie ścięłam na wiosnę. Pozwoliłam suchym źdźbłom wypaść samemu. Z ostnicami to nie jest problem, bo nawet jeśli zmarzną dają masę siewek. Moje właśnie samosiejki z jednej pierwszej kepy.
Małgosiu, ja większość miniaturek kupowałam w Sulejowie, a raczej w Opocznie na zlocie. Bardzo atrakcyjne ceny. 25 zł. Może poczekaj z zakupami do przyszłego roku do zlotu? U Kapiasów zawsze są cudeńka do kupienia, nie znam tylko cen
Aniu, ten starzec
nie jest jednoroczny, to Wrotycz (Złocień) Haradjana. Podobno bardzo wrażliwa na wodę roslina. Czyli u mnie czuje się ja w raju
Evo, nie smiej się. Ja naprawdę już chcę spasować. Jeszcze tylko w przyszłym roku zrobię trawnik przed domem i basta. Będę tylko pieliła, wycinała i ewentualnie dosadzała rosliny, które wypadną.
Ale może i masz rację?
Jolu Aprilowa, jakoś te prace trawnikowe nie wpływają na moja figurę. Cały czas jestem taka sama
A swoją drogą to bardzo dawno się nie widziałyśmy. Muszę w przyszłym roku znowu zorganizowac jakieś spotkanie
A może w końcu i do Ciebie zawitam?
U mnie teraz w kopaniu pomaga młody. Dzisiaj bardzo dużo przygotował mi kęp do wytrząsania ziemi. Ja to sobie na stołeczku siedzę. Kręgosłup mam odciązony.
Fajnie, że M zainteresował się ogrodem. Może widzi efekty i zaczął pojmować dlaczego tak walczyłaś z tym ugorem. Miło tak posiedzieć wśród kwiatów.No może nie dla faceta,. ale nawet mój już przestał marudzić, że tyle tego nasadziłam
Danusiu, trawnik to mus. Pozbywam się nie samych chwastów, ale trawy, która zawładnęła trawnikiem i zaczęła powoli włazić na rabaty. Gorsza od perzu. Stąd taki wysiłek. Ja tam nie będe walczyła o idealny trawnik. Jak trochę podeschnie to trudno, Trochę zielska też nie zaszkodzi. Oczywiście już nie dam rozrosnąć się kończynie jak teraz, ale za bardzo walczyć nie będę
Jolu, jeśli chcesz zacząć przygodę z jeżówkami to kup najpierw te zwykłe. One są najlepsze. Zresztą ja mam najwięcej tych prostych. One mi się najbardziej podobają.
Trzymaj kciuki, bo to ostatni taki wysiłek w tym roku i chciałabym skończyć jak najszybciej.
Jagódko, u mnie teraz też jest pełno koniczyny. W sumie ona mi nie przeszkadza, ale jak już zmieniam to będe z nią walczyła. Ja na razie jeszcze mogę sama powalczyć z trawnikiem. No może nie sama. Syn mi pomaga. Najgorsze, że ja bym chciała, żeby to było już zrobione, a to bedzie sie wlokło i wlokło.

Grażynko, ostnice przezimowały u mnie pierwszy raz. Chyba do tej pory robiłam błąd, bo je obcinałam. W tym roku nie ścięłam na wiosnę. Pozwoliłam suchym źdźbłom wypaść samemu. Z ostnicami to nie jest problem, bo nawet jeśli zmarzną dają masę siewek. Moje właśnie samosiejki z jednej pierwszej kepy.
Małgosiu, ja większość miniaturek kupowałam w Sulejowie, a raczej w Opocznie na zlocie. Bardzo atrakcyjne ceny. 25 zł. Może poczekaj z zakupami do przyszłego roku do zlotu? U Kapiasów zawsze są cudeńka do kupienia, nie znam tylko cen
Aniu, ten starzec

Evo, nie smiej się. Ja naprawdę już chcę spasować. Jeszcze tylko w przyszłym roku zrobię trawnik przed domem i basta. Będę tylko pieliła, wycinała i ewentualnie dosadzała rosliny, które wypadną.
Ale może i masz rację?

Jolu Aprilowa, jakoś te prace trawnikowe nie wpływają na moja figurę. Cały czas jestem taka sama

A swoją drogą to bardzo dawno się nie widziałyśmy. Muszę w przyszłym roku znowu zorganizowac jakieś spotkanie
A może w końcu i do Ciebie zawitam?
U mnie teraz w kopaniu pomaga młody. Dzisiaj bardzo dużo przygotował mi kęp do wytrząsania ziemi. Ja to sobie na stołeczku siedzę. Kręgosłup mam odciązony.

Fajnie, że M zainteresował się ogrodem. Może widzi efekty i zaczął pojmować dlaczego tak walczyłaś z tym ugorem. Miło tak posiedzieć wśród kwiatów.No może nie dla faceta,. ale nawet mój już przestał marudzić, że tyle tego nasadziłam
Danusiu, trawnik to mus. Pozbywam się nie samych chwastów, ale trawy, która zawładnęła trawnikiem i zaczęła powoli włazić na rabaty. Gorsza od perzu. Stąd taki wysiłek. Ja tam nie będe walczyła o idealny trawnik. Jak trochę podeschnie to trudno, Trochę zielska też nie zaszkodzi. Oczywiście już nie dam rozrosnąć się kończynie jak teraz, ale za bardzo walczyć nie będę
Jolu, jeśli chcesz zacząć przygodę z jeżówkami to kup najpierw te zwykłe. One są najlepsze. Zresztą ja mam najwięcej tych prostych. One mi się najbardziej podobają.
Trzymaj kciuki, bo to ostatni taki wysiłek w tym roku i chciałabym skończyć jak najszybciej.
Jagódko, u mnie teraz też jest pełno koniczyny. W sumie ona mi nie przeszkadza, ale jak już zmieniam to będe z nią walczyła. Ja na razie jeszcze mogę sama powalczyć z trawnikiem. No może nie sama. Syn mi pomaga. Najgorsze, że ja bym chciała, żeby to było już zrobione, a to bedzie sie wlokło i wlokło.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ja pasuje co roku tzn. w moim przypadku dotyczy to przyrzeczenia "To ostatnia rabatka" albo "W tym roku już nic nowego". A wychodzi, jak zwykle

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu!
Ogród jak zwykle cudny!!!
Na pierwszych zdjęciach jeżówka. Rudbekia to duża rozrośnięta na trzecim obok pojedynczej jeżówki.

Ogród jak zwykle cudny!!!

Na pierwszych zdjęciach jeżówka. Rudbekia to duża rozrośnięta na trzecim obok pojedynczej jeżówki.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja