Jak ja nie lubię jak weekend mija tak szybko

Dziś wprawdzie cudny dzień ale co z tego jak trzeba w pracy siedzieć? Za to syn rano wstał i powiedział że mu się nie chce i do szkoły nie idzie. Żebym ja tak mogła...Ale koniec jęczenia.
Bardzo serdecznie dziękuję za życzenia.
Ewamaj, Ania/Wielkakulka, Aguniada jesteście kochane
Aniu/Sweety u mnie na szczęście już parę razy padało i to całkiem mocno więc podlewanie zakończyłam. Za to wczoraj świetnie się rwało chwaściory po deszczu. Choć parno było niesamowicie. Co dwie godziny leciałam pod prysznic żeby dojść do siebie

Ale zaczynam ogarniać ten bajzel. Może do jesieni wyrobię się z planami. Przesadziłam jedną różę z donicy do gruntu, białą NN. Mam nadzieję że jej się nie pogorszy. Udało się bezboleśnie wyjąć z całą ziemią, nic się nie rozpadło więc teraz bedzie miała już tylko lepiej.
Mufko, Tuscany Superba jest podobno ciemniejsza ale ja na żywo też nie porównywałam. Miałam nadzieję że trafiłam na kogoś kto ma i będzie informacja z pierwszej ręki. Jak u Ciebie zimowała bez okrycia to pewnie u mnie też by sobie poradziła. Bardzo dziękuję za Twoją opinię
Marto/Koziorożec, faktycznie jeden bodziszek zakwitł, podlewam i walczę. Ale chyba jednej sadzonki nie da się uratować. Jeszcze daję jej szansę bo np łubiny wszystkie padły, mimo to podlewałam i teraz z jednego wyrasta młody listek. Więc jednak coś z nich będzie. Padnięte liście jeszcze o niczym nie świadczą. Tak samo rdest, zwiesił liście i usychają ale chyba coś nowego też wypuszcza. Wyjątkowo była niesprzyjająca pogoda na rozsady. Teraz ma być chłodniej od weekendu więc może się pozbierają jeszcze. Za to sadziec chyba zacznie kwitnąć bo to coś na czubku wygląda jak kwiat a nie kolejny liść

Goździki też mizernie, zwłaszcza że posadzone na słońcu. Ale jeden już odbija. Poczekam na resztę. Nie ma co się martwić, to silne roślinki.
Joasiu/Jszfred bardzo dziękuję. To wszystkie wiosenne krzaczki. Jestem zdziwiona że wszystkie będą kwitły. No poza Lykkefundami. Bo nawet Bantry Bay zapączkował już. Zaraz pokażę kolejne bo zakwitła Luis Odier. Poza tym kwitnie teraz Iceberg, Lavender Lassie, Indigoletta, Pastella, Bonica i Veilchenblau. Wiem że to nie jest dużo, inni mają setki ale mnie i to zadowala
Tajeczko, witaj. Faktycznie żal pięknych kwiatów, które po kilku dniach opadają w tych upałach. No nie licząc Pastelli bo ta pancerna. Jeszcze nie zgubiła żadnego kwiatka mimo że zaczęła najwcześniej kwitnąć. Padało i to nie raz. Generalnie sytuacja nie jest zła, żeby tylko można było siedzieć w ogrodzie i się delektować. A tu do urlopu jeszcze bardzo długo.
Margo, ciekawe urządzenie na komary o którym piszesz. Sprawdź czy zdaje egzamin jako przenośne to się dopytam o szczegóły i sobie nabędę

Ja póki co opryskuję całą działkę, ale nie jest to bardzo skuteczne. Ogranicza, owszem ale dość uciążliwe ciągle latać z opryskiwaczem. Poza tym wiadomo, u siebie wytruję a od sąsiadki przylecą nowe. No i ciągle ta chemia...

szczepiona drobnokwiatowa

Bonica, już ją uwielbiam. Zakwitła jednocześnie wieloma kwiatami na krzaczku. Mam posadzone po dwie w krzyniach na tarasie

Iceberg. Mam dwie szt po obu stronach łuku. Zaczęły kwitnąć tuż przed deszczem i trochę je pokiereszował. Nie umiem zupełnie zrobić ładnego zdjęcia białym kwiatom.

umorusana jak dzieciak, który wrócił z podwórka

u stóp Iceberga kilka Fairy, które są zapączkowane w ogromnych ilościach ale jeszcze czekają. Na co?

resztki Indigoletty. Niestety kolejnych pączków nie widać

Luise Odier, mam nadzieję że tym razem nie pomyliłam nazwy

kolor jest coś pomiędzy pierwszym i drugim zdjęciem. Nie mogłam uchwycić idealnego w tym słońcu

Pastella, mimo że już przekwita pierwszy kwiat to dalej nieźle się trzyma. Niesamowicie długo

Pierszy kwiat na Lavender Lassie

pąków ma całą masę. Chyba jej się u mnie podoba. Mam dwa krzaczki obok siebie na tle cisów i w obwódce z bukszpanu i białych dalii.

Towarzyszą im też lilie ale niestety już przekwitły.

Po prawej stronie mają rabatę angielską z przekwitającymi już naparstnicami.
żeby nie zwariować od tych różowości to rabata angielska zakończona jest białymi i niebieskimi powojnikami

Teraz kwitnie Błękitny Anioł

Za powojnikami jest już tylko drewutnia

biały powojnik Summer Snow mam nadzieję że lada dzień zakwitnie
A teraz płomienny akcent zapowiedzią kolejnego odcinka

ale to za jakiś czas.
CDN....