Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Doris, człowieki się radują, a jakże :)
Ewcia, u mnie podobna aura, chociaż na słońce raczej szans nie ma. Czuję się jako tako, wciąż na pograniczu. Jestem cyborgiem, więc raczej nic mi nie będzie :) Miłego!
Jagódko, z tym ziarenkiem to mnie rozbawiłaś - to działa na wyobraźnię ;-) zaaplikowaliśmy sobie to i owo i źle nie będzie raczej. Mleko z czosnkiem u mnie całkowicie odpada: raz że gorące mleko jest traumą z dzieciństwa (kaszki manne, brrr!), a dwa za czosnkiem też nie przepadam - nie cierpię tego zapachu i mój żołądek też nie lubi tego smaku. Dam radę inaczej! :) Cieszę się za to z lobelii - jeszcze żeby udało się ją zobaczyć kwitnącą... Dobrego piątku!
Kasik, byleby do 16ej :) Snów nie było żadnych, ale pełnia daje się we znaki - człowieki spać nie mogą :twisted:
Gosiu, no to w tym roku też się tak spotkamy u Szmita. Mam chęć na małe łowy i przede wszystkim spotkanie z Wami :)
Vanilla F. rośnie od południa - może dlatego tak intensywnie się wybarwia?

Moi drodzy, w Warszawie pochmurno, mży, a wiatr głowę urywa... mimo że jest tylko +1st. to wiosnę czuć w powietrzu! Już 1 marca dziś! Jutro jak dobrze pójdzie, pierwsze prace w ogrodzie :)

Udanego ze wszech miar weekendu Wam życzę!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Potwierdzę - na "telepawkę" i początek przeziębienia - łóżeczko ;:108 M jakiś tydzień temu miał podobne objawy w połaczeniu z niedyspozycją żołądkową i po 1,5 dnia pod kocykiem...przeszło. Oczywiście istnieje też mozliwość, że był to lekki atak hipochondrii... :;230

Twoja Vanille F. rzeczywiście odjazdowa...moja - posadzona w ubiegłym roku - na razie jest marnym krzaczkiem...tak sobie myślę: może też ma za mało słońca? Prawdę mówiąc - w drugiej połowie dnia jest w całkowitym cieniu... :( Chyba kupię drugą, tym razem na miejsce słoneczne :)

A poza tym...deszcz...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---

Post »

Ewcia, na telepawkę u mnie działa rozpuszczalna aspiryna Bayera i łóżeczko... taki zestaw sobie wczoraj zapodałam i jakoś zasnęłam. Będzie dobrze!

Nie będę mogła porównać jak Vanille Fraise zachowa się w cieniu, bo poletko będzie od południowego wschodu, zatem nowe Vanilki też będą miały dużo słońca. Fakt, że ten krzak u mnie przebarwia się zjawiskowo i jak urósł w jeden sezon zaledwie!

Tu też dżdżyście i paskudnie, ale cieszmy się piątkiem i 1 marca! :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, piątunio to już powód do szczęścia ale dzisiaj jeszcze jeszcze jeden powód....Pierwszy dzień marca, upragniony, wyczekiwany, fantastyczny 01 marca ;:138
Miłej pracy w weekend w ogrodzie ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś mam nadzieję, ze przeziębienie uda Ci się zwalczyć w zarodku ;:196
U mnie też brzydki szary dzień, pada deszcz ze śniegiem, wieje paskudny wiatr.... nosa nie chce się wychylić na dwór..... a już były takie piękne słoneczne dni :roll:
x-ag-a
---

Post »

Madzia, coś mi Twój wątek zaginął w akcji... muszę przejrzeć wnikliwie ulubione :)
Tak, cieszmy się, bo jest czym... nawet jeśli ten 1 marca niewyględny, dżdżysty i chłodny, to do upragnionego ciepełka jeden krok - wytrzymamy :)
Jutro planuję uporządkować frontowy pokój w ogrodzie i bez względu na pogodę - zrobię to!
Miłego tego i owego :)
Aguś, dziękuję za troskę! Przeziębienie zwykle sama zwalczam - trafił mi się silny organizm, ale przez to że wiem, że taki jest, nie dbam o siebie, muszę to uczciwie powiedzieć. Na szczęście jestem zmarźlakiem ;-)
Piszesz o pieknych słonecznych dniach... u nas takowych nie było w ogóle - od wielu tygodni wisi brudna szmata na niebie i nawet się nie przejaśnia. W depresję pogodową można wpaść, naprawdę. Nic to, cieszmy się marcem i czekajmy na piękną, ciepłą aurę! Miłego ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, mój watek na razie martwy bo co tu pokazywać jak na niebie bura szmata a człowiek do wieczora w fabryce? Ale w weekend nadrobię, obiecuję :D Jutro kawa na tarasie :heja
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Madzia, tak jest - jutro pijemy kawę na tarasie :)
Byłaś w końcu na Gardenii? Ja nie dojechałam w tę pogodę paskudną...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Pogoda, babcia w szpitalu, syn chory w łóżku- splot tych wydarzeń spowodował, że tylko wzdycham do relacji zdjęciowych dziewczyn, które były... może za rok. Ale na tę giełdę Franowo się wybiorę w jakiś dzień na pewno ;:108
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Ja też nie pojechałam przez chorobę córki i warunki na drogach... ale za rok się spotkamy :)
Co to jest ta giełda Franowo?
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja tez planuje jutro pierwszą kawkę w plenerze ...choćby pod parasolem :wink:
Mamy upragniony marzec ,teraz już z górki :tan
Miłego dnia i szybkiego końca pracki !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Witaj Aguś, mamy marzec ;:138 ;:138 ;:138 A ja dmucham mocno żeby przegnać chmury i żeby u Ciebie też pojawiło się ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam,Aguś marcowo :wit
A ja dopiero kawkę w plenerze na działeczce swojej wypiję po niedzieli,bo tak się wybieram pojechać ;:173
Wyczytałam z Twoich polecanych linków,przycięcia to trochę przycinam winogron, drzewka owocowe, powojniki :wink:
Dobrego,pogodnego dnia ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam wiosennie i życzę zdrówka :wit Kawę na tarasie na razie odradzam ;:306 Nie sądzę żeby u Ciebie wiało mniej niż u mnie. Nawet nowe krzesełka tarasowe mnie do tego nie zmuszą :;230 Psa żal wygnać.
Ale piąteczek i tak daje chyba wystarczającą dawkę pozytywnej energii ;:138
x-ag-a
---

Post »

Justynko, witam serdecznie... czyżby u Ciebie pojawiło się marcowe słońce? Dmuchnij choć trochę, proszę :)
Dana, pijąc jutro kawę na tarasie pomyślę o Was - Tobie i Magdzie :) A może aura się zmieni i milej będzie nam działać w ogrodach? Byleby nie padało! Miłego także ;:196
Jolu, nic mnie nie powstrzyma przed wypiciem kawy na tarasie ;-) Ja już od jakiegoś czasu robię codziennie rano obchód po ogrodzie... na wiatr założę czapkę i kaptur, będzie ok... a człowiekowi tańczącemu z grabiami w ogóle cieplej ;-) Dobrego piątku!
Aniu, witam - w jednym czasie złożyłyśmy sobie wzajemnie wizyty :) Cieszę się, że wiadomości z artykułu okazały się przydatne... Życzę udanego dnia i szybkiej poprawy pogody :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”