Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Wandziu uwielbiam klimat jaki panuje na Twoich zdjęciach .
Wszystko masz pięknie skomponowane i dobrane .
Pozdrawiam serdecznie z deszczowej Wielkopolski .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewamaj66, no to ci zazdroszczę takich krzaczorków heliotropów. Moje niewielkie, ale piękny mają kolor i zapach. Piszesz o pająkach, faktycznie "obrodziły'" tej jesieni, ale ja się już do pajęczyn przyzwyczaiłam i nie robią na mnie wrażenia.
lora, kochana jesteś. Jeszcze sama uwierzę w to, co piszesz :roll:
Lodziu, miód lejesz na moje serce, stara się stale coś ulepszać ;:108

Gajowa, u mnie piaskownica już prawie nieużywana, chyba że trafią się jeszcze wnuki. Na razie na wszelki wypadek trzymam, a potem może zrobię klomb ;:108
Ula, jak fajnie, że się pojawiłaś. Ja co rusz, jak patrzę na mój modrzew z czuprynką, to przypominam sobie, komu go zawdzięczam. Jeśli chodzi o fiołki, to nadal mam około 200 i nie powiększam już zbiorów, bo w sumie odmiany niewiele się już od sibie różnią. Poza tym nie ogarniam już podlewania. Zimą to jeszcze jako tako, ale teraz, gdy tyle roboty na zewnątrz, to już czasu mi na nie nie wystarcza. No i nie kwitną tak obficie, jak bym chciała.

Małgosiu, czy ja dobrze zrozumiałam? Mlodzi znowu razem? :heja Dzięki za przyszłe koleuski. Ja też mam kilka ciekawych odmian, może dam radę przechować i potem się z tobą podzielić :)

Dana58, dzięki za odwiedzinki :D

kropelko, warto to tak gonić? No ale cóż, młoda jesteś, to gonisz. Jeszcze się naodpoczywasz w życiu, poczekaj troszkę :)

Gajowa, pw.

April, ja też mam garaż nieogrzewany i agapant trzymam w nim już chyba od czterech lat!

Tajeczko, ślimaków miałam zawsze pełno mimo pisków. Ale w tym roku były łaskawe wymarznąć wraz z wieloma roślinami ;:108
An-ka , ja też chcę zrobić z piaskownicy klombik, ale na razie trzymam, bo może jakiś wnuk się jeszcze przydarzy :roll: Ale za twój pomysł bardzo dziękuję, róży nie brałam pod uwagę, a warto się nad tym zastanowić.

Agatko123, ja z utęsknieniem czekam na deszcz, bo u nas dla odmiany susza niemiłosierna

Wspaniała i piękna i oryginalna i dzielna tegoroczna Burgundy Ice
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Nie wiem,czy to uroda róży,czy umiejętność Fotografa - wzbudziła mój podziw.... ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie Burgundy Ice zaczęła właśnie powtarzać :D Miała tak długą przerwę, że zaczęłam się zastanawiać, czy zakwitnie. Ale warto było czekać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

U mnie też zaczyna ;:108
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu jak to jest z tym Agapantem - zimujesz go w gruncie czy z doniczką wędruje do piwnicy ?
Sa rożne opinie i już się pogubiłam.
Po takiej ilości pięknych różanych fotek nic dziwnego,że zmieniałam troszkę tytuł wątku .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Witaj Wandziu, doba mi się ostatnio skróciła i czasu mam ciągle za mało.
Cudowności w Twoim ogrodzie jednak obejrzałam. Róże przepiękne. Hortensje też.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzień dobry Wandziu. :wit
Ostatni wpadam do wszystkich, jak burza, pojawiam się i znikam, ale nie mogłam przejść bez słowa, jak zobaczyłam zdjęcia Burgundy Ice. Cudowna jest.
Miłego dnia. :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nie mam Burgundy Ice, a przecież uwielbiam purpury... świetnie pokazałaś głębię jej koloru, Wandziu... Jesienią się wstrzymuję z zakupami różanymi, ale wiosną na pewno wzbogacę kolekcję :)
Dobrego dnia :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandeczko Kochana- Twój wątek zawsze wyświetla mi sie jako jeden z pierwszych, toteż u Ciebie najczęściej zaostawiam wpis jak już znajdę chwilę na przyjemnosci forumkowe :)
Ano, pewnie masz rację, ze w życiu powinno się celebrować każdą chwilę, niemnj każdy wiek rządzi się swoimi prawami. Chocby ze względu na macierzyństwo, 4 dzieci w wieku wczesno szkolnym i przedszkolnym- nie da się za wiele poodpoczywać. Ale zawsze śmieję sie, że "poużywam na emeryturze" :;230 Tylko czy dożyję, bo choć pierwsza dycha pracy już dawno za mną, to do emeryturki całe moje życie jeszcze raz i jeszcze trochę :;230 :;230
No... brzmi to jak zadanie matematyczne :;230 To kto zganie w jakim jestem wieku ;)

A tak ogrodowo, to Wandziu śliczne masz rózyczki. Pewnie i aparat ma tu swoje trzy grosze, że umie wychwycić kolorki i takie tam, no i trzeba tez umieć fotki pstrykać :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu piątek aktualny, będę dzwoniła w jakich godzinach dojedziemy.Floksy będą zabrane a może coś jeszcze chcesz?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Posiedziałam Wandziu na Twoim Tarasie i popatrzyłam w głąb prosto przed siebie. Nastrój mam płaczliwy, na moją działkę nie mam ochoty już nawet jeździć. Dobrze, że jesień nie wiosna.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuje mili moi goście za pochwały różyczki Burgundy. Koloru rzeczywistego nie udało mi się uchwycić. Kto ją ma, to wie, jak jest ciemna i zamszowa. Warrto ją sobie kupić ze względu na jej wyjątkowość i zdrowotność. :D Kropelko, pewnie masz koło czterdziestki. Ale wiek nieważny, ważne tylko, jak się w środku czujemy. Zewnętrzna powłoka to tylko naczynie, które nosi naszą wiecznie młodą duszę. Christinkrysiu, agapant przechowuję w nieogrzewanym garażu lub na strychu. W ogóle nie podlewam. Nie widzę innej opcji, bo ta jest u mnie sprawdzona. Chcę w przyszłym roku dokupić jeszcze jeden albo dwa, dla lepszego efektu :) Jolu, czekamy zatem, a floksik mi zupełnie wystarczy :D Krysiu, nie wiem, jak cię mogę pocieszyć, i nie bardzo rozumiem tę relację. Skoro coś nie jest nasze, to tego nie ruszamy, prawda? Prosta zasada, której przestrzegania należy wymagać ;:108 Bądź twarda.

Czekam od rana na kuriera, a tu ani widu, ani słychu. Dołki pod rośliny porobione. Przeleciał lekki deszczyk, który niczego i tak nie podlał. Trochę się ochłodziło i smętnie jakoś jest. W ogrodzie królują trawy i po raz któryś kwitną różyczki. Niestety dosięgła je plamistość mimo oprysków Bioseptem i innych zabiegów. Czy ten grzyb to już będzie u nas całą wieczność?

Miskant Nishidake
Obrazek Obrazek

Modrzew płaczący & Miskant Morning Light
Obrazek Obrazek

Proso Rotstrahlbush & Spartyna Aureomarginata
Obrazek Obrazek

Amber Queen
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Lichfield Rose & Winchester Cathedral
Obrazek Obrazek

Smooth Cup & Crown Princesse Margaretha
Obrazek Obrazek

Kwietniczki
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No to mi pojechałaś :wink:
40 to tak za 10 lat :)
Czekasz na kuriera, czyżby nowe zakupy???
Ja jakoś wpadłam w nieciekawy nastrój jak przespacerowałam się po swoim ogrodzie. Jest strasznie sucho, truskawki, które posadziłam tydzień temu wyglądaja na padnięte :( Mam kilka roslinek do posadzenia, ale nastroju nie mam... Poranny deszczyk nic nie dał, teraz bardzo wietrznie i wszystko juz wyparowało :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Witaj Wandeczko ;:196
Przyszłam się przywitać po dość dłuuuugiej przerwie ... spowodowanej... hmmm... chyba jakimś rodzajem lenia komputerowego :? Pogoda u mnie w tym sezonie okropna, lata wcale nie było, słońca nie było, więc i chęci na pisanie nie było... Fotek też jakoś mało w tym sezonie zrobiłam :oops:
Widzę że róże u Ciebie zadomowiły się nadzwyczaj dobrze ! Kwitną przepięknie !!! "Burgundy" też mi w oko wpadła ;:63 . "Avalon" cudny ;:63 .
No i hortensje ;:167

Pozdrawiam ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”