Phalaenopsis henrykus cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Phalaenopsis henrykus cz.2

Post »

Magdziu,moje także z przeceny i zakwitło po niecałym roku u mnie.Życzę Ci i wierzę w to,że będzie piękniejsze od mojego.

Adamie,dzięki.Widzę,że zadomowiłeś się już u mnie.Bardzo mi miło.Jeszcze chwila i trochę więcej czasu i ja również przyjdę pooglądać Twoje pupile.

Justynko,dendrobium bez słonka,w ciemniejszym świetle,jest jeszcze piękniejsze.Prawie czarne.Tak trudno uchwycić jego kolor.Jest tak zmienny.Światło,światło.
A oncidium,i jedno i drugie,pięknie pachnie.Sama słodycz w domu.Dzisiaj otworzyło trzeci kwiatuszek.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

No i Adam napisał to co mnie się zapomniało ;:223 , Oncidium Sharry Baby :D
Henrysiu, zapewniam Cię, że jest ono jednym z ukochanych storczyków na tym forum i Ty też masz je pokochać ;:167 ;:125
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale mi się od Was oberwało.Jak stary jestem tak o Waszym sposobie na miłość nie wiedziałem.Słyszałem o uczuciach wbrew własnej woli,ale żeby wbijać je młotkiem do głowy?!...oryginalne.

Jestem nieufny,więc
zapewniam Cię, że jest ono jednym z ukochanych storczyków na tym forum
sprawdziłem to Lucynko i ;:180 . Znalazłem m.in. taki wpis /U Agitki/
Udało mi się upolować na przecenie moje ukochane pachnące Oncidum Sharry Baby
i to mnie bardziej przekonuje niż ;:14 ;:113

A na poważnie:przeczekam,ono było przesuszone,zabiedzone,teraz wzięło się do roboty,odżyło i może jeszcze rozkwitnie jak te pokazywane przez Was.Może za rok? ;:109

Maciejkowe Oncidium,może i tak,ale jak porównać skoro odcidium pachnie w dzień a maciejka wieczorem.
Rysiu,jak Ty to porównałaś? ;:109 ;:113
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Henrysiu, ja tam widzę, że ten rodzaj ;:125 miłości na Ciebie dobrze działa :;230
Asia [Haim] też się zachwycała Oncidium, te dwa autorytety powinny Ci starczyć i nie bądź jakimś odmieńcem :;230
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Wybaczcie, ale po prostu musiałam... :;230

"[...]GAŁKIEWICZ: Ale ja nie mogę zrozumieć! Nie mogę zrozumieć, jak zachwyca, jeśli nie zachwyca.
NAUCZYCIEL: Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca.
GAŁKIEWICZ: A mnie nie zachwyca.
NAUCZYCIEL: To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny. Innych zachwyca.
GAŁKIEWICZ: Ale, słowo honoru, nikogo nie zachwyca. Jak może zachwycać, jeśli nikt nie czyta oprócz nas, którzy jesteśmy w wieku szkolnym, i to dlatego, że nas zmuszają siłą...
NAUCZYCIEL: Ciszej na Boga! To dlatego, że niewielu jest ludzi kulturalnych i na wysokości...
GAŁKIEWICZ: Kiedy kulturalni także nie. Nikt. Nikt. W ogóle nikt.
NAUCZYCIEL: Gałkiewicz, ja mam żonę i dziecko! Niech Gałkiewicz przynajmniej nad dzieckiem się ulituje! Gałkiewicz, nie ulega kwestii, że wielka poezja powinna nas zachwycać, a przecież Słowacki był wielkim poetą... Może Słowacki nie wzrusza Gałkiewicza, ale nie powie mi chyba Gałkiewicz, że nie przewierca mu duszy na wskroś Mickiewicz, Byron, Puszkin, Shelley, Goethe...
GAŁKIEWICZ: Nikogo nie przewierca. Nikogo to nic nie obchodzi, wszystkich nudzi. Nikt nie może przeczytać więcej niż dwie lub trzy strofy. O Boże! Nie mogę...
NAUCZYCIEL: Gałkiewicz, to jest niedopuszczalne. Wielka poezja, będąc wielką i będąc poezją, nie może nie zachwycać nas, a więc zachwyca [....]"
/W. Gombrowicz, Ferdydurke/

A więc, Henryku, analogicznie- oncidium zachwyca i już!!! I tyle w temacie ;:112
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Agitko ale się uśmiałam jestem ciekawa czy Henryka to przekona do pokochania Oncidium ;:224 ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i znowu oberwałem ;:24 Czyżbym był aż takim Gałkiewiczem?!

Myślałem,myślałem przez trzy dni i doszedłem do wniosku,że muszę się na Was pogniewać.
Już nigdy nie napiszę prawdy,już nigdy nie napiszę,że coś mi się nie podoba. ;:113

...jutro może będą jakieś fotki i takie małe dziwadełko.

Oczywiście dziękuję za wszystkie wpisy. ;:180
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Henryczku nowość w postaci oncidium do pokochania .A ja wiem Ty się z nami droczysz, Ty się nim zachwyciłeś i kupiłeś, a teraz tylko tak mówisz :wink: :;230
A czy Twoej ma całe różowa kwiatuszki czy takie jak Adama z białymi końcówkami ? bo powiem że mam ale całe różowe i też się nim zachwycam :wink: tym bardziej że doczekałam się pierwszych u mnie pędów na nim :D
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,trochę dla mnie te kwiatuszki są za małe,za drobne.Chyba zdecydowanie mniejsze niż u Adama.Inaczej też są wybarwione.
Płatki /trzy/są bordowe i obrzeżone na biało,'nosek' żółty z bordową końcówką i też obrzeżony,warżka maleńka,biała i zaróżowiona.

Piszę tak szczegółowo,bo to takie maleństwa,że nie wiem czy uda mi się zrobić jakieś fotki.Opisywałem go "przez lupę".

Wszystko nadrabia zapachem,pachnie pięknie i b.intensywnie.Bez przesady można powiedzieć,że pachnie w całym mieszkaniu.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Henryku nie obrażaj się :D :D
Czekamy na zdjęcia ;:65
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Co za mężczyzna ;:97 tak opisać kwiatki ;:128
Przecież wiesz, że obrywasz od swoich fanek ;:167
Wstawiaj zdjęcia i się nie obrażaj :lol:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Henryku kilka dni mnie tu nie było a tu taka afera z powodu Oncidium Sharry Baby :lol: może i ono ma malutkie kwiaty, ale za to ile, no i ten zapach warto dla niego mieć je w swojej kolekcji ;:108 jak spotkam to też je sobie przysposobie będzie konkurować zapachem z Nelly Ister :) Bardzo podoba mi się też Twoje Dendrobium... ostatnio widziałam wiele kolorków D. ale takiego nie było :(
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:106 - to za cały mój komentarz.

Teraz parę fotek.

Pierwsze,moje dziwadło.
Nie położyłem nic dla porównania więc parę wymiarów.To maleństwo,doniczka "6",wysokość od podłoża do końca listków 8 cm.Dwie psb zasuszone a z trzeciej wychodzi coś takiego.To oczywiście Denrd.Phal.,kolor nieznany,ale może się dowiem.

Obrazek Obrazek

Jest u mnie od nie wiem kiedy /pół roku [?] /,jedną psb zdążyło wypuścić a potem zasuszyć i gdy myślałem,że całe wyschnie,to obdarzyło mnie czymś takim.Zdecydowanie wolałbym nowe przyrosty.
...i co,znowu powiecie,że Gałkiewicz,że znowu niezadowolony ?!... ;:113

No a teraz macie tą swoją piękność.
Coś się udało uchwycić na fotkach.Próbowałem na jednolitym tle,ale uciekała mi ostrość.Udało się dopiero na winobluszczu.

Żeby Was przekonać,że go najbardziej kocham,aż siedem fotek ;:109

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

i na koniec portrecik Obrazek /ale go super opisałem,nie?! ;:85/

Pozostałe,nowe kwitnienia jutro,bo oncidium tak pachnie,że nawet od samych fotek kręci mi się w głowie. ;:83

I radzę Wam zerknąć jutro,oj będzie się działo,będzie.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Jedno zerknięcie do Twojego wątku i tak wyglądam ;:226
Mam wrażenie, że te małe płatki na Oncidium są posklejane z powodu przesuszenia :roll:
Świetnie je z fotografowałeś :uszy
Dendrobium niesamowite :shock: i wcale się nie dziwie, że wolałbyś przyrościk ;:108
Może jutro uda mi się na chwilkę w nocy zerknąć co znów kombinujesz ;:224
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Henryku twoje D.P. nie wygląda najpiękniej o ile jest to Dendrobium, bo mnie to przypomina bardziej cambrowate :?: , Obojętnie co to jest to patrz jaką ma wolę życia ;:108 . Ja bym obcięła mu tą końcówkę uschniętego liścia by go nie szpeciło, a jak u niego z korzonkami :?: Czy próbowałeś terapii w keramzycie :?:
Co do Oncidium Sharry Baby to do szczęścia brak mi tyko zapachu :lol:. Wielkie ;:138 za fotki :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”