Phalaenopsis henrykus cz.2
- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus cz.2
Magdziu,moje także z przeceny i zakwitło po niecałym roku u mnie.Życzę Ci i wierzę w to,że będzie piękniejsze od mojego.
Adamie,dzięki.Widzę,że zadomowiłeś się już u mnie.Bardzo mi miło.Jeszcze chwila i trochę więcej czasu i ja również przyjdę pooglądać Twoje pupile.
Justynko,dendrobium bez słonka,w ciemniejszym świetle,jest jeszcze piękniejsze.Prawie czarne.Tak trudno uchwycić jego kolor.Jest tak zmienny.Światło,światło.
A oncidium,i jedno i drugie,pięknie pachnie.Sama słodycz w domu.Dzisiaj otworzyło trzeci kwiatuszek.
Adamie,dzięki.Widzę,że zadomowiłeś się już u mnie.Bardzo mi miło.Jeszcze chwila i trochę więcej czasu i ja również przyjdę pooglądać Twoje pupile.
Justynko,dendrobium bez słonka,w ciemniejszym świetle,jest jeszcze piękniejsze.Prawie czarne.Tak trudno uchwycić jego kolor.Jest tak zmienny.Światło,światło.
A oncidium,i jedno i drugie,pięknie pachnie.Sama słodycz w domu.Dzisiaj otworzyło trzeci kwiatuszek.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
No i Adam napisał to co mnie się zapomniało
, Oncidium Sharry Baby
Henrysiu, zapewniam Cię, że jest ono jednym z ukochanych storczyków na tym forum i Ty też masz je pokochać

Henrysiu, zapewniam Cię, że jest ono jednym z ukochanych storczyków na tym forum i Ty też masz je pokochać

- Henrykbb
Ale mi się od Was oberwało.Jak stary jestem tak o Waszym sposobie na miłość nie wiedziałem.Słyszałem o uczuciach wbrew własnej woli,ale żeby wbijać je młotkiem do głowy?!...oryginalne.
Jestem nieufny,więc
. Znalazłem m.in. taki wpis /U Agitki/
A na poważnie:przeczekam,ono było przesuszone,zabiedzone,teraz wzięło się do roboty,odżyło i może jeszcze rozkwitnie jak te pokazywane przez Was.Może za rok?
Maciejkowe Oncidium,może i tak,ale jak porównać skoro odcidium pachnie w dzień a maciejka wieczorem.
Rysiu,jak Ty to porównałaś?

Jestem nieufny,więc
sprawdziłem to Lucynko izapewniam Cię, że jest ono jednym z ukochanych storczyków na tym forum

i to mnie bardziej przekonuje niżUdało mi się upolować na przecenie moje ukochane pachnące Oncidum Sharry Baby

A na poważnie:przeczekam,ono było przesuszone,zabiedzone,teraz wzięło się do roboty,odżyło i może jeszcze rozkwitnie jak te pokazywane przez Was.Może za rok?

Maciejkowe Oncidium,może i tak,ale jak porównać skoro odcidium pachnie w dzień a maciejka wieczorem.
Rysiu,jak Ty to porównałaś?

- lucynaf
- 1000p
Henrysiu, ja tam widzę, że ten rodzaj
miłości na Ciebie dobrze działa
Asia [Haim] też się zachwycała Oncidium, te dwa autorytety powinny Ci starczyć i nie bądź jakimś odmieńcem

Asia [Haim] też się zachwycała Oncidium, te dwa autorytety powinny Ci starczyć i nie bądź jakimś odmieńcem

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Wybaczcie, ale po prostu musiałam...
"[...]GAŁKIEWICZ: Ale ja nie mogę zrozumieć! Nie mogę zrozumieć, jak zachwyca, jeśli nie zachwyca.
NAUCZYCIEL: Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca.
GAŁKIEWICZ: A mnie nie zachwyca.
NAUCZYCIEL: To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny. Innych zachwyca.
GAŁKIEWICZ: Ale, słowo honoru, nikogo nie zachwyca. Jak może zachwycać, jeśli nikt nie czyta oprócz nas, którzy jesteśmy w wieku szkolnym, i to dlatego, że nas zmuszają siłą...
NAUCZYCIEL: Ciszej na Boga! To dlatego, że niewielu jest ludzi kulturalnych i na wysokości...
GAŁKIEWICZ: Kiedy kulturalni także nie. Nikt. Nikt. W ogóle nikt.
NAUCZYCIEL: Gałkiewicz, ja mam żonę i dziecko! Niech Gałkiewicz przynajmniej nad dzieckiem się ulituje! Gałkiewicz, nie ulega kwestii, że wielka poezja powinna nas zachwycać, a przecież Słowacki był wielkim poetą... Może Słowacki nie wzrusza Gałkiewicza, ale nie powie mi chyba Gałkiewicz, że nie przewierca mu duszy na wskroś Mickiewicz, Byron, Puszkin, Shelley, Goethe...
GAŁKIEWICZ: Nikogo nie przewierca. Nikogo to nic nie obchodzi, wszystkich nudzi. Nikt nie może przeczytać więcej niż dwie lub trzy strofy. O Boże! Nie mogę...
NAUCZYCIEL: Gałkiewicz, to jest niedopuszczalne. Wielka poezja, będąc wielką i będąc poezją, nie może nie zachwycać nas, a więc zachwyca [....]"
/W. Gombrowicz, Ferdydurke/
A więc, Henryku, analogicznie- oncidium zachwyca i już!!! I tyle w temacie

"[...]GAŁKIEWICZ: Ale ja nie mogę zrozumieć! Nie mogę zrozumieć, jak zachwyca, jeśli nie zachwyca.
NAUCZYCIEL: Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca.
GAŁKIEWICZ: A mnie nie zachwyca.
NAUCZYCIEL: To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny. Innych zachwyca.
GAŁKIEWICZ: Ale, słowo honoru, nikogo nie zachwyca. Jak może zachwycać, jeśli nikt nie czyta oprócz nas, którzy jesteśmy w wieku szkolnym, i to dlatego, że nas zmuszają siłą...
NAUCZYCIEL: Ciszej na Boga! To dlatego, że niewielu jest ludzi kulturalnych i na wysokości...
GAŁKIEWICZ: Kiedy kulturalni także nie. Nikt. Nikt. W ogóle nikt.
NAUCZYCIEL: Gałkiewicz, ja mam żonę i dziecko! Niech Gałkiewicz przynajmniej nad dzieckiem się ulituje! Gałkiewicz, nie ulega kwestii, że wielka poezja powinna nas zachwycać, a przecież Słowacki był wielkim poetą... Może Słowacki nie wzrusza Gałkiewicza, ale nie powie mi chyba Gałkiewicz, że nie przewierca mu duszy na wskroś Mickiewicz, Byron, Puszkin, Shelley, Goethe...
GAŁKIEWICZ: Nikogo nie przewierca. Nikogo to nic nie obchodzi, wszystkich nudzi. Nikt nie może przeczytać więcej niż dwie lub trzy strofy. O Boże! Nie mogę...
NAUCZYCIEL: Gałkiewicz, to jest niedopuszczalne. Wielka poezja, będąc wielką i będąc poezją, nie może nie zachwycać nas, a więc zachwyca [....]"
/W. Gombrowicz, Ferdydurke/
A więc, Henryku, analogicznie- oncidium zachwyca i już!!! I tyle w temacie

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Agitko ale się uśmiałam jestem ciekawa czy Henryka to przekona do pokochania Oncidium

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Henrykbb
No i znowu oberwałem
Czyżbym był aż takim Gałkiewiczem?!
Myślałem,myślałem przez trzy dni i doszedłem do wniosku,że muszę się na Was pogniewać.
Już nigdy nie napiszę prawdy,już nigdy nie napiszę,że coś mi się nie podoba.
...jutro może będą jakieś fotki i takie małe dziwadełko.
Oczywiście dziękuję za wszystkie wpisy.

Myślałem,myślałem przez trzy dni i doszedłem do wniosku,że muszę się na Was pogniewać.
Już nigdy nie napiszę prawdy,już nigdy nie napiszę,że coś mi się nie podoba.

...jutro może będą jakieś fotki i takie małe dziwadełko.
Oczywiście dziękuję za wszystkie wpisy.

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Henryczku nowość w postaci oncidium do pokochania .A ja wiem Ty się z nami droczysz, Ty się nim zachwyciłeś i kupiłeś, a teraz tylko tak mówisz
A czy Twoej ma całe różowa kwiatuszki czy takie jak Adama z białymi końcówkami ? bo powiem że mam ale całe różowe i też się nim zachwycam
tym bardziej że doczekałam się pierwszych u mnie pędów na nim 

A czy Twoej ma całe różowa kwiatuszki czy takie jak Adama z białymi końcówkami ? bo powiem że mam ale całe różowe i też się nim zachwycam

- Henrykbb
Kasiu,trochę dla mnie te kwiatuszki są za małe,za drobne.Chyba zdecydowanie mniejsze niż u Adama.Inaczej też są wybarwione.
Płatki /trzy/są bordowe i obrzeżone na biało,'nosek' żółty z bordową końcówką i też obrzeżony,warżka maleńka,biała i zaróżowiona.
Piszę tak szczegółowo,bo to takie maleństwa,że nie wiem czy uda mi się zrobić jakieś fotki.Opisywałem go "przez lupę".
Wszystko nadrabia zapachem,pachnie pięknie i b.intensywnie.Bez przesady można powiedzieć,że pachnie w całym mieszkaniu.
Płatki /trzy/są bordowe i obrzeżone na biało,'nosek' żółty z bordową końcówką i też obrzeżony,warżka maleńka,biała i zaróżowiona.
Piszę tak szczegółowo,bo to takie maleństwa,że nie wiem czy uda mi się zrobić jakieś fotki.Opisywałem go "przez lupę".
Wszystko nadrabia zapachem,pachnie pięknie i b.intensywnie.Bez przesady można powiedzieć,że pachnie w całym mieszkaniu.
Henryku nie obrażaj się
Czekamy na zdjęcia

Czekamy na zdjęcia

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
Co za mężczyzna
tak opisać kwiatki 
Przecież wiesz, że obrywasz od swoich fanek
Wstawiaj zdjęcia i się nie obrażaj

Przecież wiesz, że obrywasz od swoich fanek

Wstawiaj zdjęcia i się nie obrażaj

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Henryku kilka dni mnie tu nie było a tu taka afera z powodu Oncidium Sharry Baby
może i ono ma malutkie kwiaty, ale za to ile, no i ten zapach warto dla niego mieć je w swojej kolekcji
jak spotkam to też je sobie przysposobie będzie konkurować zapachem z Nelly Ister
Bardzo podoba mi się też Twoje Dendrobium... ostatnio widziałam wiele kolorków D. ale takiego nie było 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Henrykbb
;:106 - to za cały mój komentarz.
Teraz parę fotek.
Pierwsze,moje dziwadło.
Nie położyłem nic dla porównania więc parę wymiarów.To maleństwo,doniczka "6",wysokość od podłoża do końca listków 8 cm.Dwie psb zasuszone a z trzeciej wychodzi coś takiego.To oczywiście Denrd.Phal.,kolor nieznany,ale może się dowiem.

Jest u mnie od nie wiem kiedy /pół roku [?] /,jedną psb zdążyło wypuścić a potem zasuszyć i gdy myślałem,że całe wyschnie,to obdarzyło mnie czymś takim.Zdecydowanie wolałbym nowe przyrosty.
...i co,znowu powiecie,że Gałkiewicz,że znowu niezadowolony ?!...
No a teraz macie tą swoją piękność.
Coś się udało uchwycić na fotkach.Próbowałem na jednolitym tle,ale uciekała mi ostrość.Udało się dopiero na winobluszczu.
Żeby Was przekonać,że go najbardziej kocham,aż siedem fotek

i na koniec portrecik
/ale go super opisałem,nie?! ;:85/
Pozostałe,nowe kwitnienia jutro,bo oncidium tak pachnie,że nawet od samych fotek kręci mi się w głowie. ;:83
I radzę Wam zerknąć jutro,oj będzie się działo,będzie.
Teraz parę fotek.
Pierwsze,moje dziwadło.
Nie położyłem nic dla porównania więc parę wymiarów.To maleństwo,doniczka "6",wysokość od podłoża do końca listków 8 cm.Dwie psb zasuszone a z trzeciej wychodzi coś takiego.To oczywiście Denrd.Phal.,kolor nieznany,ale może się dowiem.

Jest u mnie od nie wiem kiedy /pół roku [?] /,jedną psb zdążyło wypuścić a potem zasuszyć i gdy myślałem,że całe wyschnie,to obdarzyło mnie czymś takim.Zdecydowanie wolałbym nowe przyrosty.
...i co,znowu powiecie,że Gałkiewicz,że znowu niezadowolony ?!...

No a teraz macie tą swoją piękność.
Coś się udało uchwycić na fotkach.Próbowałem na jednolitym tle,ale uciekała mi ostrość.Udało się dopiero na winobluszczu.
Żeby Was przekonać,że go najbardziej kocham,aż siedem fotek

i na koniec portrecik

Pozostałe,nowe kwitnienia jutro,bo oncidium tak pachnie,że nawet od samych fotek kręci mi się w głowie. ;:83
I radzę Wam zerknąć jutro,oj będzie się działo,będzie.
- lucynaf
- 1000p
Jedno zerknięcie do Twojego wątku i tak wyglądam
Mam wrażenie, że te małe płatki na Oncidium są posklejane z powodu przesuszenia
Świetnie je z fotografowałeś
Dendrobium niesamowite
i wcale się nie dziwie, że wolałbyś przyrościk
Może jutro uda mi się na chwilkę w nocy zerknąć co znów kombinujesz

Mam wrażenie, że te małe płatki na Oncidium są posklejane z powodu przesuszenia

Świetnie je z fotografowałeś

Dendrobium niesamowite

Może jutro uda mi się na chwilkę w nocy zerknąć co znów kombinujesz

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Henryku twoje D.P. nie wygląda najpiękniej o ile jest to Dendrobium, bo mnie to przypomina bardziej cambrowate
, Obojętnie co to jest to patrz jaką ma wolę życia
. Ja bym obcięła mu tą końcówkę uschniętego liścia by go nie szpeciło, a jak u niego z korzonkami
Czy próbowałeś terapii w keramzycie
Co do Oncidium Sharry Baby to do szczęścia brak mi tyko zapachu
. Wielkie
za fotki 

Co do Oncidium Sharry Baby to do szczęścia brak mi tyko zapachu

Rajsko,wiejsko,sielsko...II