Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najlepsze życzenia dla Anusi :D
A Mamusia jaka pracowita :shock: nie dość, że ogród obrobiła, to jeszcze tort wyprodukowała... no, brawo Mamusiu :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Jak goście nie zejdą ;-) to Ci dam przepis.

Jest bardzo prosty, nic sie nie przekłada, i w dodatku wykwintny :-) bo nie ma w nim mąki ani proszku do pieczenia.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

No Agnieszko szalejesz z różami!!!! :shock:
... z torcikami też :wink: Mi wychodzi tylko taki z bitej śmietany z żelatyną i galaretkami :lol:
100 całusów dla Ani i zagraj jej coś pięknego na gitarze! :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
x-d-a

Post »

100krotko, ja też dzisiaj spędziłam pracowicie dzień - na jedzeniu, piciu, gadaniu, chodzeniu po ogrodzie, wymianie roślinek, uff! Świetnie było na naszym forumkowym zakończeniu sezonu u Stasi - jestem pełna wrażeń, mój żołądek pełen forumkowych specjałów, a ogród - nowych roślinek :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - moje dziecko ma gitarę i muzykę w ogóle w głębokim poważaniu ;-) ale dorosnie, dorośnie...

Dalu - idę szukać fotorelacji!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mąż na grzybach (cos niezwykłego prawda? ;-) ) a dzieci oglądają Scooby- Doo (głupiutki, ale walczy ze złam, to niech im będzie ;-) ) to zrobiłam paręzdjęć aparatem Zorka Pięć :-)

Róża ozdobna z liśći (?) i ognik - nadal w doniczce. Nadaje sie najbardziej akurat tam, gdzie nie ma miejsca...

Obrazek Obrazek

Facelia schodzi, a trzmielinka oskrzydlona zaczyna sie przyrumieniać :-)

Obrazek Obrazek

Te dwa ponizej wklejam, aby utrwalić dla potomności stan "jak było" - mam nadzieję, że jak siejaśminowiec rozrośnie i usuniemy ten szkaradny płotek na rzecz kostki, to ze zdumieniem będę spoglądać na to zdjęcie. A na drugim jest pogląd na to, co mniej więcej ma robić u mnie Fruehlingsduft, posadzona wczoraj po to, aby nie było widać trzepaka od wejścia. ogrodziłam, aby potomstwo nie zadeptało ;-)

Obrazek Obrazek

Przypisy: - Moja obserwacja: jaśminowiec na stanowisku półcienistym wygląda nawet o tej porze roku całkiem nieźle. Ten kijek przy nim to podpora dla Generała Sikorskiego. A na zdjęciu z Fruehlingsduft, na którym oczywiście nic nie widać, gościnnie wystąpiła zabawka naszego sierściucha :;230 W doniczce jest posadzony Casanova - wyczytałąm, że kiepsko zimuje, spróbuję go pouprawiać w ten sposób - zobaczę na wiosnę, co z niego będzie...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesiennie....nostalgicznie.... pięknie :D
Znów wypatrzyłam fajną podporę u Ciebie: na zdjeciu z różą ozdobną z liści.
Też z all?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie wiem czemu, ale dzieciaki uwielbiają scooby-doo. :wink:
Co w nim takiego jest? :roll:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oliwko, podpórkę kupiłam w centrum ogrodniczym po drugiej stronie miasta, do którego niestety dosć rzadko mam szansę zajrzeć (hm, mój mąż powiedziałby, że na szczęście :-) ) Były tam jeszcze inne naprawdę piękne, i chyba coś sobie upoluję dla świeżo posadzonej Jasminy :-) A przy tej na zdjęciu posadzony jest powojnik Guernsey Cream.

Krzyśku, ja nie wiem. Może dlatego, że Scooby jest bohaterem, jakich w sumie rzadko sie spotyka - głupiutki, trzórzliwy, oportunista i wszystko mu wychodzi przypadkiem ;-)

O matko, po przeprowadzeniu tej wnikliwej analizy złapałam się za głowę...chyba im tego zabronię, bo jeszcze skończą w parlamencie :;230
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Róża ozdobna nawet z liści w tym okresie toż to sukces!!! :P
Ja moje rodzynki tnę ile wlezie bo mnie drażnią te gołe badylki po czarnej plamistości :cry:

A na ognika dmuchaj i chuchaj, żeby w przyszłym roku też tak obficie obsypał się koralikami :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Stokrotko mnie się bardzo spodobała ta fuksja, jak byś obcinała swoje okazy i nie miała co zrobić z sadzonkami to łaskawie polecam się pamięci - chętnie przygarnę obie :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:Róża ozdobna nawet z liści w tym okresie toż to sukces!!! :P
:P
No właśnie - to oksymoron prawie :-) Dlatego tak mi się podoba :-)

Iza - nie ma sprawy, mogę Ci wysłać.

My juz po imprezie. Nie mogę się po prostu powstrzymać, zeby nie wkleić tortu. Nie dlatego, że jakiś genialny, tylko dlatego, że jest dziełem sztuki w kategorii "szpachla, tuning i lifting" :;230 Żebyście wiedzieli, jaki obraz nędzy i rozpaczy wyszedł z piekarnika...ale udało mi się to i owo zatuszować :-)

Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Żeby "... szpachlę, tuning i lifting..." zastosować w praktyce, to też trzeba mieć zdolności! :P
Ja nawet nie wkładam do piekarnika bo wiem, że nic jadalnego z niego nie wyjdzie :lol:

Twój tort dla mnie to mistrzostwo świata! ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ło matko! Cudny torcik, talenta jakieś artystyczne jednak w Tobie drzemią :wink:
Sesja fotograficzna warta zadumy :wink: a Scooby... no cóż... daje nam w niedzielę dłużej poleżeć w wyrku :lol:
Właśnie dziecię starsze urządzało mi wykład na temat braku logiki w tejże kreskówce... co nie przeszkadza mu w jej oglądaniu, oczywiście :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorzatka, logiki? Tam nawet porządnie narysowanej kreski nie ma ;-)

Zdolności może jakieś trzeba mieć, ja to bym wolała mieć takie, jak moja szwagierka, której dowolnie skomplikowane ciasto wychodzi z pocałowaniem ręki, i nie dosć, że jest przepyszne, to jeszcze wygląda konkursowo... albo takie zdolności jak niektóre forumowiczki, co to, prawda, swoje dzieci za smoki przebierają, i jeszcze bezczelnie twierdzą, że to ot tak, od niechcenia wyszło :;230
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”