Wczoraj trochę podlało no może więcej jak trochę , ale dobre i to, no i oczywiście zaraz nazbierała się zgraja chętnych, którzy nic nie robią, a tylko się goszczą owocem pracy innych, mowa tu o oślizłych tych bezdomnych
Niektóre róże rozpoczynają drugie kwitnienie zaczęła już Aphrodite,i Jubile du Prince de Monaco Pierwsza pomyłka z kupionej w tym roku w szkółce dalii .Miała byś ciemnolistna ,a jest zielonolistna i nawet kwiat się nie zgadza miał być różowy z lilia środkiem ,a chodzi o Wishes and dream.Nie powiem kwiat ładny z wielkimi pylnikami ,ale to nie to co zamawiałam . Zastanawiam sie czy nie reklamować jej zobaczymy co dalej pokaże
AGUSIU nie mam morelowej NN mam tylko różową i czerwoną N N .Ta morelowa na fotkach chociaż nie podpisana na niektórych fotkach to Hansestadt Rostock delikatnie pachnie .Ta moja żabka jest już parę latek nawet młode są i łażą po ogródku jednak żadna nie wlezie do wody, a jak podlewam kryją się w kącie. Chyba boją sie wody
ANIU moja ropuszka też ma się dobrze mieszka już parę latek dzieciaczki też sie plątają po ogródku małe średnie i wielkie takie jak na fotce .Isabel jak na razie dobrze sobie radzi. Zastanawiam się czy lepiej by nie kwitła gdybym wyprowadziła z jej okolic Perowskię, ale ona mi się podoba w jej objęciach wiec wciąż sie zastanawiam nad jej eksmisją
ANDRZEJU może to i ropuch/a, ale patrząc w necie na fotkę tej żabki i ropuszki raczej skłaniałabym się ku tej pierwszej.Ona unika wody jak ognia dzisiaj spojrzała na mnie z takim wyrazem na gębie gdy podlewałam [no i po co lejesz przecież jest wilgotno]

Jednak pani ropucha jest większa niż ziemna. Moze uda mi sie ja upolować te ta te
MARYŚ takie nieszlachetne zielsko rozpościera się na murze niech zarośnie ten brzydki tynk który spada. Mam też u siebie zadomowiony wreszcie Wrotycz i Walerianę ,a także polny żywokost .Szkoda ,ze te rośliny nie chcą rosnąć obok siebie tylko każda w innym miejscu ,bo miałabym namiastkę łąki

Czemu nie chciałabyś spotkać na swej drodze takiego ślicznego stworzenia które uwielbia ślimaki oczywiście dżdżownice też wyżera, nawet pisklaki z gniazda
JOASIU masz rację są takie żaby w szczelinach między kamieniami się chowają tak jak ta moja i dopiero gdy przesunęłam kamień szukając ślimaków to ją ujrzałam.Dzisiaj spotkałam ją na ścieżce szkoda ,ze wysechł staw, może znów zapełni sie wodą i zabki do niego powrócą życzę Ci z całego serca

Dzisiaj oglądałam jaki niski poziom wody w Wiśle
BASIU wczoraj znów fajnie podlało i bardzo sie z tego cieszę .Dobrze ,ze nie było tak jak w innych rejonach naszego kraju ,chociaż otrzymaliśmy powiadomienie ALERTowe
EWCIA co to za ogród z trawką roślinki to całe piękno ogródka ma kolorowo calutkie lato i od wiosny do późnej jesieni Goryczki są piękne zastanawiam sie jednak gdzie ulokować je na stałe
ANIU trochę deszczu zawsze lepsze od najobfitszego podlewania. Lilie i liliowce kończą powoli spektakl teraz znów do łask wrócą róże
Budleji jeszcze nikt nie odwiedził a tak cudnie kwitnie nie ma motyli