Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Cóż dodać, przepięknie dywanik z gozdzików przepiękny.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam. ;:128 Deszcz wygonił mnie z działeczki, tak więc znów w domku. Wiem, wiem deszczyk był bardzo potrzebny ale tak mi się wczoraj dobrze pracowało na działce, to był z tych lepszych dni :;230 . Nagle kropelka, potem dwie no i rozpadało się na dobre. Po kilkudniowej nieobecności na działce znów jest co robić, wczoraj myślałam że troszkę podgonię przez dwa, trzy dni i będę mogła się troszkę poobijać..jak widać nie da się . Tak poza tym nic nowego się nie dzieje, dalej czekam na kwitnące róże, piwonie, powojniki..wszystko dalej w pąkach.

Ewuniu..także kocham spokój, ciszę a najbardziej ogród na wyciągnięcie ręki ale tylko latem ;:173 . Zważywszy za i przeciw, wszystko ma dobre i złe strony. Co do azalii i RH..u mnie piaski, ziemia przed posadzeniem przygotowana specjalnie pod kwasoluby a mimo to trzy, cztery lata i po nich. Jak te padną już następnych nie kupię. ;:185

Basiu..dziękuję ;:168 . Wczoraj przed deszczem jeszcze udało mi się sfocić moje rodki, teraz po tym dość obfitym deszczu pewnie już po kwiatkach. To dla ciebie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwciu..wczoraj też ze dwa razy zagrzmiało, burza jednak przeszła bokiem...pozostał deszczyk i moje nie opielone rabatki. Czekam na poprawę pogody i aby ostro zabrać się za chwasty. ;:219

Alu..u mnie także chwilowy zastój w kwitnących. Mam nadzieję że nie na długo. Coś tam z bylinek jeszcze kwitnie ale dużo już przekwitniętych powycinałam. :wink:

Marysiu..te wielkie kule jak dotąd eM przycinał górę ja dół ;:306 . Oboje obecnie stwierdziliśmy że za wysoko poszybowały w górę. Widać na zdjęciu, jedna jest już bez głowy, druga czeka aby jej uciąć :;230

Iwonko..wstyd się przyznać ale ja w tym roku także coś w niedoczasie ;:131 . Stale mnie coś wzywa do domku, jak nie wizyta u lekarza, to komunia wnuka, nieprzewidziani goście , niepogoda. Nie mogę się rozkręcić z mieszkaniem na działce.. :;230 . Iryski nie wszystkie mi zakwitły. Wczoraj właśnie miałam w planie przesadzić je w lepsze miejsce, deszcz popsuł plany. :wink:
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Bożenko..nie do końca tak słodko po zimie, ilość różyczek znacznie się zmniejszyła. :wink: . Najważniejsze jednak dla mnie że klonik ocalony, odrasta. :heja

Moniko...moje iglaczki są obecnie na etapie zmiany fryzur, po zmianie będą miały szpicek :;230

Aniu..właśnie wczoraj przyglądałam się mojemu murkowi pod kątem spadających kwietnych dywanów ;:oj . Sama nie wiem jak się za to zabrać, coś już tam rośnie..coś z tego by trzeba wywalić, coś przesadzić...wszystkiego szkoda ale coś wymyślę. Boję się tylko aby nie na gorzej. ;:oj

Lucynko...dziękuję za pochwały, aż się zarumieniłam :oops: Jednak to bardzo mobilizujące ;:168

Małgosiu..to jeszcze raz dla ciebie moje gożdziki, bardzo je lubię. ;:128

Obrazek

Joasiu, Aniu..lejecie miód na moje serce ;:168

Pochwalę się moim wnukiem. ;:128

Z działeczki. Ostatnie tulipanki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Różanecznik biały z bordowym środkiem jest cudowny!

Śliczne kolory tam u Ciebie.
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

U mnie własnie taki jest na liście chciejstw...bo jest śliczny...Wszystkie rózaneczniki mi sie podobaja ale ten zdecydowanie jest na czele listy... ;:215 ;:215
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Zuziu wnuczek fajny chłopak , czyli druga z ważnych życiowych uroczystości za wami ;:215 Mówią, że po Komunii dzieci dorośleją i bardziej starają się odróżnić dobro od zła ;:173
jeszcze miałaś tulipanki... moje już są tylko wspomnieniem ... Pozdrawiam ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu, piękne rododendrony, dziękuję za fotkę! :) Wnuczek duży chłopczyk! Wysoki bardzo ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zuziu, ale masz wypieszczony ogródek ;:138 ;:138 , Piękne dorodne rododendrony a klon palmowy cudny. Musisz mieć łagodny klimat, mój niestety zimuje pod folia. Poprzednie zimą mi wymarzały. Gdzieś Cię zgubiłam, ale na szczęście odnalazłam ;:215 . Przyjemnie pospacerować po Twoim ślicznym ogrodzie ;:173 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu chwal się, bo masz przystojniaka wnuka...rany moi już dawno byli tacy ...czas leci.
Działka wygląda elegancko więc masz czas na wyplewienie, tylko pewnie na odpoczynek nie ma czasu, ale sezon jeszcze przed Tobą. Śliczne rododendrony! Pozdrawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cudne rododendrony, Zuziu! Jednak młody 'komunista' bije na głowę wszystko inne, łącznie z kwitnącą działeczką. Przystojniak. ;:138
Nie obraź się za 'komunistę', takie określenie funkcjonuje w mojej rodzinie od chwili, gdy najmłodszy synek w wieku czterech lat widząc dziewczynki w komunijnych sukieneczkach, zawołał na całe swoje małe gardziołko: "Pać, mama, jakie ładne komuniśtki!"
Pozdrawiam słonecznie. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuziu fajny mężczyzna Ci rośnie. ;:215
Nie wiem jak Ty mogłaś uchowac te tulipany do 17 czerwca? ;:oj Chyba w lodówce. :wink:
Bardzo podobają mi się rododendrony i w głowę zachodzę jak to się stało, że nie mam nawet jednego. ;:185 Oczywiście teraz już za późno, bo miejsca brak.
A jak tam Twoje róże?
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Aneczko!Mamy maj a do 17 czerwca jeszcze miesiąc...na razie cieszymy sie majem i raczej nikomu nie spieszy sie do czerwca....no moze tym ktorzy czekaja na wakacje :wit
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Śliczne kwiaty ,dostojny wnuk,niech się mu darzy ! ;:3 ;:3 ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , Calsap to też mój ulubiony różanecznik , mam nawet dwa .Mój klonik też chyba będzie żył mimo dwukrotnego przesadzenia .Widzę , że tuje skracasz o głowę , ale ja będę bardziej drastyczna i swoje duże, duże dwie, wytnę na amen . :;230 Ciekawa jestem co Ty będziesz pieliła , toż u Ciebie wzorowy porządek .Wnuczek wyrośnie na przystojniaka i nawet się nie obejrzysz kiedy to nastąpi.Pozdrawiam , ja też ostatnio kiepsko sobie radzę z czasem . ;:167
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dumna babcia i tak trzymaj, my babcie tak już mamy, wnusio zadowolony ze święta.
Zuziu wzięło mnie na Rh i azalie, jesienią przeniosłam swoje towarzystwo w inne miejsce i o dziwo nawet azalie się pięknie ruszyły a Rh spore okazy i nawet też polubiły nowe miejscówki. Dziś objechałam ogrodnicze centra chciałam dokupić 2 Rh i 2 Azalie ale nic ciekawego nie mieli, może jutro.
Nic nie wiem o azaliach japońskich, dla mnie one takie delikatne czy w ogóle dadzą radę zimą? w ogrodach widzę dość ładne, masz jakieś doświadczenia?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”