Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Fajnie Marysiu spędziłaś dzisiejszy dzień ;:215 u Was nadal zima a u nas nadal mrozi bez zimy, nie mocno mrozi to jeszcze czekam z okrywaniem, ale wszystko już mam przygotowane w razie czego ;:108
jagusia111

Post »

To Ci Marysiu dobrze, że grzejesz gazem :D . Ja muszę biegać i dokładać, ale trochę więcej ruchu w zimie nie zaszkodzi :D . Na szczęście nie muszę wychodzić na zewnątrz. Przywiozę sobie zaopatrzenie rano i mam na cały dzień. Przy nieocieplonym domu ogrzewanie gazowe kosztowałoby majątek ;:224 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja na razie z mojego kuchennego balkoniku :wink: uprzątnęłam moje doniczki ,żeby nie pomarzło moje patyczkowe przedszkole. Zapowiadali wczoraj 10 więc trochę się bałam. Nie wiem czy było aż tyle ,ale chyba nie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, owe stworki widoczne są pośrodku ogrodowej ścieżki. ;:108 Zupełnie jakby gramoliły się na powierzchnię spod śniegu. :uszy
Tyle przyjemności Cię w ostatnich kilkudziesięciu godzinach spotkało, że aż miło poczytać. ;:215
No i zimę masz bielutką, ;:333 a moja już zszarzała. ;:222 Tylko niewielki przymrozek się szykuje na nocną porę. No i wiatr paskudnie wieje. ;:145
Dobrej nocy. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dobrze ,że masz kurki bo bardzo ocieplają atmosferę ,nawet z ekranu jakoś cieplej,chociaż ja nie narzekam ,bo mam cieplutko w domku,w piecach trzaskają szczapy ,suszą się codziennie jabłuszka,kiszą się barszcze czerwone i żurki,kisi się kapusta i co więcej chcieć :uszy ,u Ciebie sporo śniegu,u mnie go prawie nie ma ,a wiatr tak goli po twarzy ,że nie można go znieść ,w ogrodzie jeszcze nie wszystko zapięte na ostatni guzik,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu bardzo zazdroszczę ogrodowego spotkania. Wiem jak sympatyczna jest Ania ;:168
Miłego dnia ze słoneczkiem ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

To Marysiu fajnie miałaś :D dzień miło spędzony w miłym towarzystwie ;:108
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w ostatni dzień listopada!

Jeszcze grudzień, który z pewnością jak zwykle szybko przeleci, bo przygotowania do świąt i same święta pomogą nam w tym. W styczniu dni są coraz dłuższe i zaczynamy myśleć o zbliżającej się wiośnie, w sklepach przeglądamy kolorowe torebki z nasionami i przyglądamy się naszym parapetom. Odkurzamy złożone szklarenki domowe i wzajemnie się podpuszczamy... siać już czy nie ;:306 Jak już posiejemy to już przynajmniej w domu mamy wiosnę ;:306

Iwonko lekko mrozi a cienki kocyk okrywa rośliny jak długo to nie wiem, bo w prognozach niby temperatury powyżej zera ale odczuwalna nawet do -8 ;:oj Opady śniegu też widzę to najważniejsze żeby rośliny nie ucierpiały. Ja w miarę działalności kretów kopczykuję kolejne róże, ale w tym tempie to będę to robić do wiosny ;:306

Aguś namiastkę palenia w piecu też mamy, bo mamy kominek w którym dość często palimy. Na szczęście jest to domena M, który czyści palenisko i szybę, a i drewno znosi do domu :D Gaz jest wygodny, ale do tanich nie należy ;:131 Na szczęście rozkładając koszty na dwie rodziny jest lżej! grzaliśmy i nieocieplony dom ;:131

Jadziu ciekawa jestem jak się przechowają patyczki w domu, bo ja jednego roku dostałam i pięknie się zieleniły, ale w pewnym momencie padły ;:222 Te -10 to pewnie odczuwalna, bo podobna jest też prognozowana u mnie ;:oj

Lucynko masz wyobraźnię ;:306 W mieście zima szybciej szarzeje, a na wsi dłużej pozostaje nietknięta. Widzę też szansę na dosypanie śniegu. U mnie też zawiewa i temperatura odczuwalna jest trudna do zniesienia ;:131 W najbliższych dniach zmiany na lepsze nie widać.
Miłego i cieplejszego dnia Obrazek

Martusiu jesteś :D U mnie w domu też cieplutko, a jak mocniej wieje to kominek uzupełnia atmosferę tak jak u Ciebie piec ;:215 U mnie barszcz się ukisił już zlany na święta, a po kapustę muszę M namówić na Krzeszowice i ukisić bo już kończę :? Śniegu trochę leży mniej w polach bo wywiało, a i mroźny wiatr po twarzy jak piszesz goli nieprzyjemnie. W ogrodzie to chyba nigdy tak nie będzie, że wszystko zapięte nawet na przedostatni guzik ;:306 Przede wszystkim trzeba jeszcze zadbać o najwrażliwsze rośliny i resztę na wiosnę. Trzymaj się cieplutko i całuję
Obrazek

Julciu o tak masz rację Ania jest bardzo miła i mimo swojego gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają wnosi spokój i taką łagodność!
Dzień jasny, ale czy będzie słońce to nie wiem, bo niebo zasnuło się popielatością :D Tobie życzę spokojnego dnia w pracy ;Obrazek

Owszem Alu a w okresie pozaogrodowym to szczególnie miłe spotkania :D bo w sezonie to z godzinę spędziłybyśmy na grządkach a tak to na rozmowach ;:162 Miłego dniaObrazek

Obrazek

Obrazek

Takie to słońce dzisiaj! teraz nawet takiego nie ma, ale za to w karmniku ruch!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Bardzo podoba się mi ten pomysł z pniakiem jest prosty i superowy!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

To już wiem gdzie wiatr porwał ptaki ode mnie :lol: tak samo słońce, piękny wschód ;:138 Czekam na dzisiejszy obfity śnieg, póki nie przejdzie deszcz :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bożenko ale wbrew pozorom nie taki łatwy do wykonania, bo proste cienkie deseczki łatwo się łączy, a tu było trochę trudności do pokonania, ale udało się ;:215

Michałku ale wrony wywiało gdzie indziej ;:306 Słońce było i poosszło dalej, a chmury nie wróżą obfitych opadów :D U mnie deszczu nie ma w prognozie ;:185 Trzymaj się ciepło :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Niebo miałaś genialne ;:oj . Kopara mi opadła jak to się mówi ;:oj . Cudowne zdjęcia jestem zachwycona ;:138 . Skrzydlaci już buszują w swoich stołówkach ,fajnie ;:215 . Ja jeszcze karmnika nie wyciągnęłam i chyba już muszę to zrobić ;:224 . Fajnie, że mogłaś ostatnio spędzić czas ze znajomą osobą i pospacerować trochę . Grudzień zleci na pewno szybko a w styczniu będzie najgorzej z tymi pokusami ;:306 . Ja planuję zacząć wysiewy w połowie lutego ale czy to się uda ?? ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu , zazdroszczę tego widoku na ptactwo , kupiłam trochę kul i pozawieszam też na ogrodzie jak pojadę .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś super stołówka , tylko naśladować. ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...u mnie także przymroziło, biało było z rana. :wink: Pozostał mrozik i pewnie tak będzie do wieczora. Wolę jednak to białe. :D . Stołówka ptasia widzę ma powodzenie, czy nadążasz dokarmiać. ;:oj . Chyba kupię sobie gotową stołówkę na balkon. Tylko widzę u mnie same wróble, choć przy braku kolorowych i te cieszą. A może do ładnego karmnika i kolorowe się zlecą. ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”