Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu ślicznie, cudnie, pięknie i w ogóle ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne rabatki. ;:108 Najbardziej spodobała mi się werbena patagońska w niezłym miejscu ją wsadziłaś, bardzo ładnie się prezentuje. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bogusiu co za piękne widoki u Ciebie! Aż by się chciało pospacerować po ogrodzie. :) Ja skorzystałem z całkiem dobrej pogody i zacząłem delikatne prace w ogródku. :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Kochani i cieszę się,ze zaglądacie do mojego ogrodu, w oczekiwaniu na wiosnę!Dzisiaj znowu przymroził - 1,7C . Może to i dobrze, powstrzyma trochę roślinki przed zbyt wczesną wegetacją ;:108
Boję się jednak o posadzone późną jesienią piwonie , bo już pokazywały noski a ja je odkryłam . Muszę sprawdzić , co się z nimi dzieje???
Iwonko! spoglądam na zdjęcia i za okno ,na szaro- bury ogród- co natura potrafi zdziałać ;:108
Szarości przemienią się niebawem w różnobarwne dywany
Rafale :wit Werbena patagońska , przypadkowo znalazła swoje miejsce właśnie tu, w miejscu gdzie mają stanąć ruiny murku ;:306 Niemniej , mimo,ze miejsce przypadkowe - ciekawie prezentowała się. Ubolewam, bo nie zebrałam nasion a jest piękna. Mam nadzieję,że może wyrosną sadzonki z samosiejek???
Krystianie, sprawiłeś mi wielką radość odwiedzinami :tan Ja też coraz częściej zaglądam do ogrodu . To najlepsza psycho i fizykoterapia :tan
Skromnie przedziera się do mnie słoneczko ;:108
Na dobry dzień ,kilka fotek!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj Bogusiu :wit ;:168 U Ciebie jak zawsze nastrojowo i dech zapiera. Werbena faktycznie w tym miejscu strzał w dziesiątkę ;:65 ;:108 Siałaś ją? Ja w ubiegłym roku wysiałam do gruntu, ale ani jeden zielony skraweczek się nie pokazał ;:14
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko! miło mi Ciebie gościć. Wyobraź sobie ,że kilka dni temu wspominałam Ciebie, zamierzałam napisać - ale ciągle brakuje czasu.
Werbenę siałam do skrzynki , chyba w marcu . Nasionka dostałam od Sławka/slanka-flora/. Sporo miałam sadzonek. Niestety , ubolewam , ponieważ nie zebrałam nasionek . Jakoś tak było,ze gdy pamiętałam to było po deszczu.
Mam cichą nadzieję ,ze może będą samosiejki w ogrodzie ;:108
Do mnie dzisiaj zawitała zima. Przez cały dzień napadało sporo śniegu, wnuczka nawet ulepiła bałwana. Niestety do tej pory nie było takiej możliwości , bo nie było śniegu.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: Do mnie dzisiaj zawitała zima. Przez cały dzień napadało sporo śniegu, wnuczka nawet ulepiła bałwana.
A ja zawsze zaglądam do Ciebie, bo od Twoich stron zawsze idzie do nas dobra pogoda :-(
A tu ... zima?
Ja nie chcę!
Będę dmuchał mocno na zachód by powstrzymać chmury :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju! :wit Tak, tak już po zimie, prawie nie ma śladu. Bałwan w stadium przeprostów ;:306 . Słoneczko nie żałuje swoich promieni, ogrzewa intensywnie. Posyłam to ciepełko w Twoim kierunku ;:108

Wczoraj było tak..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[b...]dzisiaj jest tak[/b]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Bałwan patrzy z niedowierzaniem w niebo i na "twarzy" ma wypisane pytanie: ALE O CO CHODZI? ;:306

Bogusiu, wspominki cudne, jak zawsze, te łany za każdym razem robią wrażenie. Aż ciężko uwierzyć, że u Ciebie choć przez chwilę była taka zima, u nas tylko deszcz i taki drobniutki grad padał. Ogólnie za oknem bardziej listopad niż luty, ale z dwojga złego, jeśli już ma być szaro i brzydko, to dobrze, że cokolwiek pada, przynajmniej ziemia się napije. Pozdrawiam cieplutko!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

No to zima do Ciebie powróciła, u mnie na szczęście nie powróciła choc są przymrozki. ;:108
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Ojej śnieg :D . Ja już mu dziękuję. U nas wczoraj wiało a dziś spokojnie. Ja już czekam na wiosnę.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, jak miło...mam gości! Zapraszam serdecznie!
Aniu! tak uśmiałam się z tego bałwana, gdy go rano zobaczyłam . No tak, aura płata figle to i bałwan zdezorientowany. Wczoraj zadyma, obfite opady...dzisiaj słonecznie , niemal wiosennie. Z bałwana już niewiele zostało ;:306
Rafale niewiele zostało śniegu , Ja już nie chcę zimy!!!! ;:108
Martusiu! zdecydowanie śnieg był bardziej potrzebny ,gdy były mrozy. W związku z tym ,ze w moim stawie woda opadła o 40 cm i istnieje duże prawdopodobieństwo dalszego spadku, a tym samym wątpliwości co do zanurzenia pompy do podlewania ogrodu - cieszę się z każdych opadów. Ja też czekam na wiosnę , w skrzyneczkach zieleni się ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani! w oczekiwaniu na święta, rozpoczęłam hand made ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Jak ten czas szybko leci. :shock: Niedawno rozbierałem choinkę, a tu już była środa popielcowa. :shock: A teraz patrzę, że Ty już zrobiłaś śliczne ozdoby. :shock: To znaczy że już niedługo wiosna. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafale, zgadza się czas płynie nieubłaganie. Też o tym myślałam, niedawno choinka a już pora rozpocząć wielkanocne ozdoby ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”