Justynko - tak myślałam, bo po co trzymać nasiennik z nasionami, jak łatwiej i szybciej ukorzenić sadzonkę.
No a właśnie - co do sadzonek, to ja o Tobie również pamiętam
Tulap - wkleiłam te fotki do specjalistycznego wątku o oleandrach, i ponoć to drugie to również nasiennik, tylko jeszcze nie do końca wykształcony.
Ale może ktoś wymyśli jeszcze coś innego ...
Ewuś - ja dalej czekam na rozszyfrowanie tego czegoś dziwnego, ale oby to był dobry news
Witam niedzielnie o poranku
Przegląd wielu nowości zaczynam od kolekcji, co do której zawsze miałam wątpliwości. Twierdziłam, że te kwiatki nie są dla mnie ...
Dzisiaj sesja ?
sucholubków.
Ale zanim fotki to muszę się przyznać, że to moje pierwsze w życiu sucholubki ?
No i nie wiem czy to w moim rozwoju roślinnym oznacza postęp czy też regres
Jedno jest pewne ? coraz bardziej mi się podobają !!
No to przedstawiam moją sucholubkową komunę, którą opiekuję się od niedawna, bo to nowości u mnie.
Dokwaterowałam wszystkie do duuużej donicy fikusa beniaminka.
Fikusowi jest to obojętne ? bo góra ziemi tak czy inaczej zawsze sucha była, a nowym lokatorom takie warunki jak najbardziej pasują.
No to lokatorzy po kolei ? śliczna, wybarwiona, ale nadal NN
rhipsalis - roślinka nowiutka, śliczniutka, baaardzo mi się podoba
crassula
stapelia - dwa gatunki, trochę się boję kwitnienia, bo ponoć kwiaty lekko śmierdzą, a ja je mam w ... sypialni
żeby się nie pogniewały - oczywiście bardzo czekam na piękne, i mocno egzotyczne kwiatuszki !!
crassula
takie coś, nie mam pojęcia co, NN
jakiś fajny sucholubek NN
crassula śliczna - koralikowa
i na koniec ?
sansewieria mini ? niestety znowu NN
dziwna jest ta odmiana ? bo liście ma okrągłe i płaskie, i rosną prosto, i na boki, i strzeliste, i wykręcone ?
no tak różnorodnej w obrębie jednego gatunku sansewierii, to jeszcze nie widziałam !!
To tyle na sucholubkowo, przynajmniej na razie ?
W donicy jeszcze trochę miejsca jest, więc się nie zarzekam, że tam nic więcej nie wyląduje ?
A ostatnio widziałam w ogrodniczym takie pięęęęękne żywe kamienie
Pięknej niedzieli życzę