Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

No Kochana to musisz szybciutko tę niespodziankę przesadzić w bezpieczniejsze miejsce. Aż strach pomyśleć jak się Em nad kosiarką zamyśli...
U mnie lilii niewiele ale też mają różne stadium pąków. Niektóre są naprawdę małe. Będziemy więc cieszyć się razem. ;:138
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie podobnie lili mało na drugi rok trzeba będzie to zmienić i dokupić.
Budleja piękna, nie przemarza ci? Ja wysiałam z nasion, ale jakoś wolno rosną zobaczymy czy coś z tego będzie.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Aniu !
Ja mam tak posadzone magnolie , białą japońska z bordową wielkokwiatową , efekt niesamowity :tan , szczególnie jak zgrają się z kwitnieniem a nie zawsze wychodzi .To ja już wiem ;:196 , pragnę białego floksika ;:65 , chociaż ten blado-różowy jest też przepiękny ;:215 , mój dalej w pączkach , może dlatego że w sąsiedztwie żywopłotu , sucho było to pewnie iglaki zabrały mu całą wodę , ta niespodzianka w trawniku warta przeprowadzki ;:215
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Aneczko i mnie zadziwia jak się to maleństwo w trawie uchowało :shock: Znając zapędy mojego eM z kosiarką to muszę szybciutko je przesadzić bo zostanie mi po nim tylko zdjęcie ;:306
szostani kupiłam budleje od pana na ryneczku w sierpniu zeszłego roku.Tak pięknie kwitły,że wzięłam po jednej z każdego koloru.Posadziłam wszystkie razem bo bałam się,że przemarzną a tak to może któraś się uchowa.Zima była dość łagodna więc obyło się bez strat,zobaczymy jak będzie w przyszłym roku ;:224
Moniko biały floks dopiero się rozkręca.Słyszałam opinie,że najładniej pachnie ze wszystkich i przyciąga najwięcej owadów.Muszę to sprawdzić ;:108 Wyobrażam sobie jak pięknie wyglądają Twoje magnolie podczas kwitnienia ;:173 Ja mam jedną magnolię i to jeszcze malutką więc może dosadzę jej towarzystwo :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu ja kocham magnolie , mam 6 kolorów/gatunków , najbardziej lubie bordową i żółtą , to jedne z pierwszych kwiatow w ogrodzie i gdy budzą sie magnolie wiem że już na pewno idzie Wiosna :heja
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne liliowce, widzę ,że i u Ciebie juka pięknie kwitnie, to zdecydowanie dobry rok dla nich, bo u mnie nawet te młode kwitną ;:168
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Piękna niespodzianka ;:333 Lubię łubiny i chciałabym mieć wszystkie kolory :wink:

Faktycznie jukka pokazała na co ją stać! ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Powaliła mnie na kolana ilość tych ciemnych floksów ;:oj A niespodziankę przesadź to już za rok będziesz miała spory krzaczek. Łubiny bardzo szybko przyrastają ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu widzę, że remont finiszuje a Ty robisz selekcję, nie lubię tego...chociaż efekt przy takich akcjach jest takich, że trzeba zamówić dodatkowy pojemnik bo jest masa rzeczy do wyrzucenia.
Ogród pięknieje i powala kolorami ;:196
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Moniko mi też zawsze podobały się magnolie ale wcześniej po prostu nie miałam odwagi,żeby posadzić je u siebie bo wydawały mi się dość wymagające.W tym roku kupiłam pierwszą i już wiem,że na tej jednej się nie skończy ;:224
patusia336 rzeczywiście tegoroczna pogoda sprzyja liliowcom.Szkoda,że nie kwitną przez cały sezon bo są prześliczne ;:173
smolka muszę przyznać,że kiedyś nie ceniłam łubinów bo wydawały mi się takie pospolite ale teraz oddaję im honor bo zachwyca mnie różnorodność ich kolorów ;:108
Sabinko niespodzianka już została przesadzona z trawnika bo pewnie po najbliższym koszeniu nie było by co przesadzać :wink: Tych floksów mam kilka takich kęp i muszę je rozsadzić bo robi się im za ciasno a to sprzyja szarej pleśni :?
aage dziękuję kochana za miłe słowa ;:168 Na szczęście większa część segregacji już za mną.Nie było łatwo bo i ja tego nie lubię ale traktuję to jako taką formę oczyszczenia.

A oto moje efekty dzisiejszego bezkrwawego polowania na motyle:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

To już wiem, gdzie uciekły wszystkie motyle z Kalisza. :D
Na moich budlejach ino bąki harcują. ;:131
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie kolorowo za sprawą kwiatków i do tego jeszcze cudowne motyle, och naturo piekna ;:433
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie skręcam się z zazdrości, tyle motylego plonu to dawno nie widzałam :twisted: Czy moja budleja jest jakaś gorsza?? Kwitnie już dobre dwa tygodnie i nie uświadczyłam na niej ani jednego motyla ;:202 Owszem zawsze jest pełno trzmieli i pszczół, ale jeżówki już zwabiają więcej tych piękności niż rzekomy "motyli krzew" ;:223 Zaczekam jeszcze na kwitnienie okazu made in biedronka. Po pąkach widzę, że to jakaś jaśniejsza będzie..może motyle ją polubią ;:173
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

W biedronce były budleje a kiedy i po ile? :D :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szostani, budleje były początkiem maja..ja swoją dorwałam już na półce z napisem przecena i zapłaciłam coś około 5zł..było to małe wybiegnięte coś o rachitycznych pędach. Nie dawałam tym krzaczkom wielkich szans, a jednak przetrwała i zabiera się do kwitnienia :tan żeby jeszcze motyle ją polubiły ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”