No Kochana to musisz szybciutko tę niespodziankę przesadzić w bezpieczniejsze miejsce. Aż strach pomyśleć jak się Em nad kosiarką zamyśli...
U mnie lilii niewiele ale też mają różne stadium pąków. Niektóre są naprawdę małe. Będziemy więc cieszyć się razem.
U mnie podobnie lili mało na drugi rok trzeba będzie to zmienić i dokupić.
Budleja piękna, nie przemarza ci? Ja wysiałam z nasion, ale jakoś wolno rosną zobaczymy czy coś z tego będzie.
Witaj Aniu !
Ja mam tak posadzone magnolie , białą japońska z bordową wielkokwiatową , efekt niesamowity , szczególnie jak zgrają się z kwitnieniem a nie zawsze wychodzi .To ja już wiem , pragnę białego floksika , chociaż ten blado-różowy jest też przepiękny , mój dalej w pączkach , może dlatego że w sąsiedztwie żywopłotu , sucho było to pewnie iglaki zabrały mu całą wodę , ta niespodzianka w trawniku warta przeprowadzki
Aneczko i mnie zadziwia jak się to maleństwo w trawie uchowało Znając zapędy mojego eM z kosiarką to muszę szybciutko je przesadzić bo zostanie mi po nim tylko zdjęcie szostani kupiłam budleje od pana na ryneczku w sierpniu zeszłego roku.Tak pięknie kwitły,że wzięłam po jednej z każdego koloru.Posadziłam wszystkie razem bo bałam się,że przemarzną a tak to może któraś się uchowa.Zima była dość łagodna więc obyło się bez strat,zobaczymy jak będzie w przyszłym roku Moniko biały floks dopiero się rozkręca.Słyszałam opinie,że najładniej pachnie ze wszystkich i przyciąga najwięcej owadów.Muszę to sprawdzić Wyobrażam sobie jak pięknie wyglądają Twoje magnolie podczas kwitnienia Ja mam jedną magnolię i to jeszcze malutką więc może dosadzę jej towarzystwo
Aniu ja kocham magnolie , mam 6 kolorów/gatunków , najbardziej lubie bordową i żółtą , to jedne z pierwszych kwiatow w ogrodzie i gdy budzą sie magnolie wiem że już na pewno idzie Wiosna
Powaliła mnie na kolana ilość tych ciemnych floksów A niespodziankę przesadź to już za rok będziesz miała spory krzaczek. Łubiny bardzo szybko przyrastają
Aniu widzę, że remont finiszuje a Ty robisz selekcję, nie lubię tego...chociaż efekt przy takich akcjach jest takich, że trzeba zamówić dodatkowy pojemnik bo jest masa rzeczy do wyrzucenia.
Ogród pięknieje i powala kolorami
Moniko mi też zawsze podobały się magnolie ale wcześniej po prostu nie miałam odwagi,żeby posadzić je u siebie bo wydawały mi się dość wymagające.W tym roku kupiłam pierwszą i już wiem,że na tej jednej się nie skończy patusia336 rzeczywiście tegoroczna pogoda sprzyja liliowcom.Szkoda,że nie kwitną przez cały sezon bo są prześliczne smolka muszę przyznać,że kiedyś nie ceniłam łubinów bo wydawały mi się takie pospolite ale teraz oddaję im honor bo zachwyca mnie różnorodność ich kolorów Sabinko niespodzianka już została przesadzona z trawnika bo pewnie po najbliższym koszeniu nie było by co przesadzać Tych floksów mam kilka takich kęp i muszę je rozsadzić bo robi się im za ciasno a to sprzyja szarej pleśni aage dziękuję kochana za miłe słowa Na szczęście większa część segregacji już za mną.Nie było łatwo bo i ja tego nie lubię ale traktuję to jako taką formę oczyszczenia.
A oto moje efekty dzisiejszego bezkrwawego polowania na motyle:
Właśnie skręcam się z zazdrości, tyle motylego plonu to dawno nie widzałam Czy moja budleja jest jakaś gorsza?? Kwitnie już dobre dwa tygodnie i nie uświadczyłam na niej ani jednego motyla Owszem zawsze jest pełno trzmieli i pszczół, ale jeżówki już zwabiają więcej tych piękności niż rzekomy "motyli krzew" Zaczekam jeszcze na kwitnienie okazu made in biedronka. Po pąkach widzę, że to jakaś jaśniejsza będzie..może motyle ją polubią
Szostani, budleje były początkiem maja..ja swoją dorwałam już na półce z napisem przecena i zapłaciłam coś około 5zł..było to małe wybiegnięte coś o rachitycznych pędach. Nie dawałam tym krzaczkom wielkich szans, a jednak przetrwała i zabiera się do kwitnienia żeby jeszcze motyle ją polubiły