Mój ogród wśród łąk cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Małgosiu może to Ty jesteś umęczona podlewaniem, bo ogród ma się świetnie. Śliczne floksy, malwy, dalie, róże i lilie ... no i ta owieczka mocno wystrzyżona do wygłaskania 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu i u mnie sucho bardzo, wyglądam deszczu, ale wciąż sucho..... a wczoraj już tak się na niego zanosiło
Ogród mimo braku wody kolorowy, bujny i śliczny . Róże, lilie i wszelkie inne kwiaty wspaniale sobe radzą

Ogród mimo braku wody kolorowy, bujny i śliczny . Róże, lilie i wszelkie inne kwiaty wspaniale sobe radzą

-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Małgosiu mam do Ciebie pytanie , te dalie co pokazałaś to są rabatówki czy wysokie , bo na zdjęciu widzę że niskie , ja poluję na takie , bo pamiętam jak Babcia je miała , teraz człowiek ma inny obraz świata i chciałby mieć to co Dziadkowie posiadali ....czy jest możliwa zamiana na moje dalie ? Ja dostałam na wiosnę od sąsiadki i czekam jakie będą , więc chętnie się zamienię jeśli Ci się spodobają 

Bożena
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Za malwy, lilie i cynie masz medal!
Kiedyś cynie siałam, ale po dwóch porażkach zrezygnowałam. Malwy zawsze u mnie rosną, ale bez mojej pomocy i to takie zwyczajne. Zasiały mi ptaki, chyba 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Już ja bym wolała podlewać, niż setny raz sprzątać zniszczone deszczem rośliny
Do tego na takim deszczu jak dziś trudno noc z domu wyściubić
A Twój ogród bynajmniej nie wygląda na udręczony. Wręcz przeciwnie

A Twój ogród bynajmniej nie wygląda na udręczony. Wręcz przeciwnie

- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne rabaty Małgosia, ale przecież już to pisałam ze 100 razy, ciekawe jak psiaki, dawno nie zaglądałam do Ciebie cholercia, zaraz poszperam, mam nadzieję, że znajdę je tam i ucałuję w te małe śliczne pyszczki 
Już znalazłam, śliczne są, dawaj jeszcze, jak admin zobaczy, to protest zrobimy
, bo one ładniejsze są od naszych kwiatów, cacka kochane. ogród masz cudy Gosia, cudny, a ile Ty masz tych hektarów przypomnij mi?

Już znalazłam, śliczne są, dawaj jeszcze, jak admin zobaczy, to protest zrobimy

Pozdrawiam, Iwona.
Szczeniaczki to słodkie kluseczki
Niech rosną zdrowo! Dla wszystkich masz nowe domki?
Rabata różana zachwyca kolorami!
Ja żadnego chaosu w Twoim ogrodzie nie widzę

Rabata różana zachwyca kolorami!

Ja żadnego chaosu w Twoim ogrodzie nie widzę

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgosiu ale się naoglądałam pięknych kwiatów no i psiunie....ach jakie one śliczne, rozpływam się 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54

I mam nadzieję, że tam gdzie było za mokro, jest dzisiaj słoneczko.

Grażynko - Zuzi świnka jest niewielka. Przechodzi ją łagodnie, ale trochę nas wystraszyła. Już dawno nie widziałam świnki.

Monia - Wpadaj, zapraszam. Czary jak widać potrafią czynić tylko prawdziwe czarownice.

Paulinko - Dziękuję za miłe słowa.

Dorotko - Tak, z Zuzią już znacznie lepiej. Łagodną ma postać, więc się cieszę. Do spotkania będzie na pewno jeszcze nie raz okazja.

Marysiu - Masz rację, już mam dość podlewania. Żeby tak długo deszczu nie było, to za karę chyba.

Aguś - Podlewam, podlewam...i błagam o deszcz. Jak na razie coś siąpi, więc jest nadzieja.

Limonka - Te dalie są niskim fajnym krzaczkiem. Dostałam je kilka lat temu od koleżanki, a ona dostała je od swojej mamy. Oczywiście, że się podzielę jej ziemniaczkami. Tylko proszę przypomnij mi jesienią. Bo chyba tak będzie najlepiej?

Miłka - Cynię sieję w kwietniu do kuwetki, potem pikuję do gruntu. Jak siałam do gruntu, to mi nie wychodziły.Lubię je za te soczyste, różne kolory. A malwy te zwykłe są najpiękniejsze. Moje są do bani. Co z tego, że mają ładne kwiaty, jak liście chore?

Aniu Sweety - Czytam w Waszych wątkach o mokrej aurze. To taka widzisz niesprawiedliwość, u nas susza i karetki co chwila krążą ( wczoraj było 5 zawałów pod rząd

Iwonko - Mam niecałe 2 tysiące metrów. Dziękuję za miłe słowa. Szczeniaczki pokażę jeszcze, strasznie im trudno zdjęcia się robi.

Izuś - Na razie 3 szczeniaczki mają zaklepanych właścicieli. Muszę dać ogłoszenie do gazety, to się szybciej znajdą chętni.

Aniu - Anym - Dzięki.

Miłego weekendu życzę wszystkim

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wczoraj spadł kapuśniaczek i zrosił mi ogród. Zaznaczam zrosił
.Jest nadal sucho, ale nie narzekam już tak głośno, bo w tv widziałam dzisiaj rozpacz ludzi z powodu nadmiaru opadów.
Cóż mi szkodzi codziennie podlewać? Na zdrowie mi wyjdzie.
Skoro niedziela, to zaliczyliśmy fajną wycieczkę do Fojutowa. To miejsce w Borach Tucholskich, gdzie jest akwedukt. Jedna rzeka płynie dołem, a nad nią druga. Fajne miejsce. Polecam. To cały kompleks z zajazdem, hotelem z basem,stokiem narciarskim, wspaniałym placem zabaw i cudownie zorganizowanym kompleksem basenowym zewnętrznym. Wypoczynek dla całej rodziny w samym sercu cudownych, aromatycznych lasów. Są nawet tężnie na terenie tego kompleksu z sosnowym aromatem.
Mieszkamy zaledwie 60 km od tego wspaniałego miejsca, i dopiero pierwszy raz tam byliśmy. No cóż, tak już to jest. Cudze chwalicie...
Kilka ujęć Borów moimi oczami.

i ujęcia mojego osobistego buszu

Galimatias na kopcu....Zdjęcie nie odda uroku tego kogla - mogla; jak widać mój akt desperacji, kiedy to rzucałam garściami na świeżo uklepany kopiec nasionka nie znanych kwiatów, wyszedł NIEŹLE.

Papageno mnie dalej zachwyca

Moja babcia na floksy mówiła...żytnik

I na dobranoc moje cudeńka

Pozdrawiam niedzielnie i lecę kibicować Argentynie

Skoro niedziela, to zaliczyliśmy fajną wycieczkę do Fojutowa. To miejsce w Borach Tucholskich, gdzie jest akwedukt. Jedna rzeka płynie dołem, a nad nią druga. Fajne miejsce. Polecam. To cały kompleks z zajazdem, hotelem z basem,stokiem narciarskim, wspaniałym placem zabaw i cudownie zorganizowanym kompleksem basenowym zewnętrznym. Wypoczynek dla całej rodziny w samym sercu cudownych, aromatycznych lasów. Są nawet tężnie na terenie tego kompleksu z sosnowym aromatem.
Mieszkamy zaledwie 60 km od tego wspaniałego miejsca, i dopiero pierwszy raz tam byliśmy. No cóż, tak już to jest. Cudze chwalicie...
Kilka ujęć Borów moimi oczami.

i ujęcia mojego osobistego buszu

Galimatias na kopcu....Zdjęcie nie odda uroku tego kogla - mogla; jak widać mój akt desperacji, kiedy to rzucałam garściami na świeżo uklepany kopiec nasionka nie znanych kwiatów, wyszedł NIEŹLE.

Papageno mnie dalej zachwyca

Moja babcia na floksy mówiła...żytnik

I na dobranoc moje cudeńka

Pozdrawiam niedzielnie i lecę kibicować Argentynie

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Widzę maciejkę na kopcu, czyli jest nie tylko kolorowy, ale i pachnący.
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Małgosiu
ten kogiel-mogiel , ta kwietna łąka cudna
, u mnie wciąż Twoje czary działają , deszczyk co dzień pada .

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, masz cudnie ukwieciony ogród i mimo braków opadów deszczu wygląda całkiem dobrze
U nas też go brakowało ale wczoraj popadało i to całkiem obficie, nie musieliśmy podlewać działki
Szczeniaczki przesłodkie

U nas też go brakowało ale wczoraj popadało i to całkiem obficie, nie musieliśmy podlewać działki

Szczeniaczki przesłodkie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jakie słodkie morduchny, wreszcie widać ślepka
Dobrze że wycieczka się udała, uwielbiam wiatraki
A Twój osobisty busz niesamowity, ładny duży ogród z zabawkami drewnianymi i ładną drewnianą architekturą ogrodową, a kwiecie na kopcu tworzy śliczną łąkę, zbieraj nasiona i wysiewaj co roku

Dobrze że wycieczka się udała, uwielbiam wiatraki

A Twój osobisty busz niesamowity, ładny duży ogród z zabawkami drewnianymi i ładną drewnianą architekturą ogrodową, a kwiecie na kopcu tworzy śliczną łąkę, zbieraj nasiona i wysiewaj co roku

Witaj Małgosiu!
Twoje rabaty pięknie ukwiecone
Kiedyś próbowałam namówić eMa na rabatkę łączącą kilka drzew owocowych. Nie dał się namówić, a u Ciebie taka właśnie świetnie się prezentuje.
Z kopcem poradziłaś sobie na medal
, chyba najlepiej do niego pasuje taka kwietna łąka. Jeśli dobrze pamiętam jest on w części sadowej?
Mieszkasz w bardzo ciekawej okolicy. A skoro co chwilę odkrywasz nowe miejsca, to tym bardziej jest interesująca
Szczeniaczki otworzyły oczka! Teraz to dopiero zaczną szaleć. Są milusie
Dla córci życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a dla Ciebie przesyłam mnóstwo buziaków-stęskniłam się
Twoje rabaty pięknie ukwiecone

Z kopcem poradziłaś sobie na medal

Mieszkasz w bardzo ciekawej okolicy. A skoro co chwilę odkrywasz nowe miejsca, to tym bardziej jest interesująca

Szczeniaczki otworzyły oczka! Teraz to dopiero zaczną szaleć. Są milusie

Dla córci życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a dla Ciebie przesyłam mnóstwo buziaków-stęskniłam się