Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Małgosiu może to Ty jesteś umęczona podlewaniem, bo ogród ma się świetnie. Śliczne floksy, malwy, dalie, róże i lilie ... no i ta owieczka mocno wystrzyżona do wygłaskania ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu i u mnie sucho bardzo, wyglądam deszczu, ale wciąż sucho..... a wczoraj już tak się na niego zanosiło :roll:
Ogród mimo braku wody kolorowy, bujny i śliczny . Róże, lilie i wszelkie inne kwiaty wspaniale sobe radzą :D
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51

Post »

Małgosiu mam do Ciebie pytanie , te dalie co pokazałaś to są rabatówki czy wysokie , bo na zdjęciu widzę że niskie , ja poluję na takie , bo pamiętam jak Babcia je miała , teraz człowiek ma inny obraz świata i chciałby mieć to co Dziadkowie posiadali ....czy jest możliwa zamiana na moje dalie ? Ja dostałam na wiosnę od sąsiadki i czekam jakie będą , więc chętnie się zamienię jeśli Ci się spodobają :oops:
Bożena
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Za malwy, lilie i cynie masz medal! ;:215 Kiedyś cynie siałam, ale po dwóch porażkach zrezygnowałam. Malwy zawsze u mnie rosną, ale bez mojej pomocy i to takie zwyczajne. Zasiały mi ptaki, chyba ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Już ja bym wolała podlewać, niż setny raz sprzątać zniszczone deszczem rośliny ;:223 Do tego na takim deszczu jak dziś trudno noc z domu wyściubić ;:224
A Twój ogród bynajmniej nie wygląda na udręczony. Wręcz przeciwnie :D
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne rabaty Małgosia, ale przecież już to pisałam ze 100 razy, ciekawe jak psiaki, dawno nie zaglądałam do Ciebie cholercia, zaraz poszperam, mam nadzieję, że znajdę je tam i ucałuję w te małe śliczne pyszczki ;:196

Już znalazłam, śliczne są, dawaj jeszcze, jak admin zobaczy, to protest zrobimy :;230 , bo one ładniejsze są od naszych kwiatów, cacka kochane. ogród masz cudy Gosia, cudny, a ile Ty masz tych hektarów przypomnij mi?
Pozdrawiam, Iwona.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Szczeniaczki to słodkie kluseczki ;:167 Niech rosną zdrowo! Dla wszystkich masz nowe domki?

Rabata różana zachwyca kolorami! ;:167

Ja żadnego chaosu w Twoim ogrodzie nie widzę :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu ale się naoglądałam pięknych kwiatów no i psiunie....ach jakie one śliczne, rozpływam się ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit Mam dobre wiadomości : ochłodziło się i zaczyna siąpić deszczyk. Na razie tak niepewnie, ale mam nadzieję, że się rozkręci.
I mam nadzieję, że tam gdzie było za mokro, jest dzisiaj słoneczko. ;:3

Grażynko - Zuzi świnka jest niewielka. Przechodzi ją łagodnie, ale trochę nas wystraszyła. Już dawno nie widziałam świnki. :wit

Monia - Wpadaj, zapraszam. Czary jak widać potrafią czynić tylko prawdziwe czarownice. :lol:

Paulinko - Dziękuję za miłe słowa. ;:196

Dorotko - Tak, z Zuzią już znacznie lepiej. Łagodną ma postać, więc się cieszę. Do spotkania będzie na pewno jeszcze nie raz okazja. :D

Marysiu - Masz rację, już mam dość podlewania. Żeby tak długo deszczu nie było, to za karę chyba. :wit

Aguś - Podlewam, podlewam...i błagam o deszcz. Jak na razie coś siąpi, więc jest nadzieja. :wit

Limonka - Te dalie są niskim fajnym krzaczkiem. Dostałam je kilka lat temu od koleżanki, a ona dostała je od swojej mamy. Oczywiście, że się podzielę jej ziemniaczkami. Tylko proszę przypomnij mi jesienią. Bo chyba tak będzie najlepiej? :wit

Miłka - Cynię sieję w kwietniu do kuwetki, potem pikuję do gruntu. Jak siałam do gruntu, to mi nie wychodziły.Lubię je za te soczyste, różne kolory. A malwy te zwykłe są najpiękniejsze. Moje są do bani. Co z tego, że mają ładne kwiaty, jak liście chore? :wit

Aniu Sweety - Czytam w Waszych wątkach o mokrej aurze. To taka widzisz niesprawiedliwość, u nas susza i karetki co chwila krążą ( wczoraj było 5 zawałów pod rząd :( ), bo taka pogoda dla ludzi jest wykańczająca. A deszcz w nadmiarze też niedobrze. Co to za lato?

Iwonko - Mam niecałe 2 tysiące metrów. Dziękuję za miłe słowa. Szczeniaczki pokażę jeszcze, strasznie im trudno zdjęcia się robi. :wit

Izuś - Na razie 3 szczeniaczki mają zaklepanych właścicieli. Muszę dać ogłoszenie do gazety, to się szybciej znajdą chętni. ;:196

Aniu - Anym - Dzięki. ;:196

Miłego weekendu życzę wszystkim :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wczoraj spadł kapuśniaczek i zrosił mi ogród. Zaznaczam zrosił :roll: .Jest nadal sucho, ale nie narzekam już tak głośno, bo w tv widziałam dzisiaj rozpacz ludzi z powodu nadmiaru opadów. :cry: Cóż mi szkodzi codziennie podlewać? Na zdrowie mi wyjdzie.

Skoro niedziela, to zaliczyliśmy fajną wycieczkę do Fojutowa. To miejsce w Borach Tucholskich, gdzie jest akwedukt. Jedna rzeka płynie dołem, a nad nią druga. Fajne miejsce. Polecam. To cały kompleks z zajazdem, hotelem z basem,stokiem narciarskim, wspaniałym placem zabaw i cudownie zorganizowanym kompleksem basenowym zewnętrznym. Wypoczynek dla całej rodziny w samym sercu cudownych, aromatycznych lasów. Są nawet tężnie na terenie tego kompleksu z sosnowym aromatem.
Mieszkamy zaledwie 60 km od tego wspaniałego miejsca, i dopiero pierwszy raz tam byliśmy. No cóż, tak już to jest. Cudze chwalicie...

Kilka ujęć Borów moimi oczami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i ujęcia mojego osobistego buszu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Galimatias na kopcu....Zdjęcie nie odda uroku tego kogla - mogla; jak widać mój akt desperacji, kiedy to rzucałam garściami na świeżo uklepany kopiec nasionka nie znanych kwiatów, wyszedł NIEŹLE.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Papageno mnie dalej zachwyca

Obrazek

Moja babcia na floksy mówiła...żytnik :idea:

Obrazek

I na dobranoc moje cudeńka

ObrazekObrazekObrazek

Pozdrawiam niedzielnie i lecę kibicować Argentynie :D
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Widzę maciejkę na kopcu, czyli jest nie tylko kolorowy, ale i pachnący.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgosiu ;:196 ten kogiel-mogiel , ta kwietna łąka cudna ;:167 , u mnie wciąż Twoje czary działają , deszczyk co dzień pada .
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Małgosiu, masz cudnie ukwieciony ogród i mimo braków opadów deszczu wygląda całkiem dobrze ;:333
U nas też go brakowało ale wczoraj popadało i to całkiem obficie, nie musieliśmy podlewać działki :lol:
Szczeniaczki przesłodkie ;:167
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jakie słodkie morduchny, wreszcie widać ślepka :D
Dobrze że wycieczka się udała, uwielbiam wiatraki ;:333
A Twój osobisty busz niesamowity, ładny duży ogród z zabawkami drewnianymi i ładną drewnianą architekturą ogrodową, a kwiecie na kopcu tworzy śliczną łąkę, zbieraj nasiona i wysiewaj co roku ;:215
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Witaj Małgosiu!
Twoje rabaty pięknie ukwiecone ;:173 Kiedyś próbowałam namówić eMa na rabatkę łączącą kilka drzew owocowych. Nie dał się namówić, a u Ciebie taka właśnie świetnie się prezentuje.
Z kopcem poradziłaś sobie na medal ;:333 , chyba najlepiej do niego pasuje taka kwietna łąka. Jeśli dobrze pamiętam jest on w części sadowej?
Mieszkasz w bardzo ciekawej okolicy. A skoro co chwilę odkrywasz nowe miejsca, to tym bardziej jest interesująca :wink:
Szczeniaczki otworzyły oczka! Teraz to dopiero zaczną szaleć. Są milusie ;:167
Dla córci życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a dla Ciebie przesyłam mnóstwo buziaków-stęskniłam się ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”