Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Tak Dorotko, to już ostatnie tulipany. Wcześniejsze już przekwitły.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, wspaniała altanka, te gałęzie dębowe tworzą fajny efekt, i wiklina, mój ulubiony surowiec budowlany :D
Roślinki prawie na takim samym etapie jak u mnie. A zakupy pierwszorzędne, zwłaszcza piwonia, pewnie nie możesz się doczekac kiedy nadarzy się pierwsza okazja do podziwiania jej kwiatów ;)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu! U mnie już po maturze - ufff! Teraz zostaje tylko czekać na wyniki.
Altana prezentuje się świetnie! Nawet mój M jest pod wrażeniem. Rewelacyjne zakupy zrobiłaś. Sporo sadzenia miałaś... U Ciebie wciąż kwitną tulipany..., a u mnie już właściwie po nich - aż szkoda. Muszę się do Ciebie uśmiechnąć o jasnotę, mam kwitnącą na żółto - więc możemy zrobić wymianę.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Izo, mojemu Kamilowi zostały jeszcze dwa ustne. Jutro i za tydzień. Najgorsze jest to, że trzeba długo czekać na wyniki. Zobaczymy jak to będzie.
Cieszę się, że altanka Wam się podoba. Mam nadzieję,że kiedyś w niej posiedzimy...razem.
Z jasnotą nie ma problemu, wymienimy się. Z nowymi nasadzeniami trochę było roboty. Nie wszystko pokazałam na zdjęciach.
Dzisiaj pookrywałam niektóre roślinki, bo ma być przymrozek. Mam nadzieję, że ominie moją działkę. Szkoda tych roślin, które już tak ładnie zaczęły rosnąć.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Ewo witam I ściskam Cię bardzo mocno ;:168 Rozumiem doskonale brak czasu i huk roboty.A u Ciebie jeszcze matury.Trzy dni temu kupiliśmy bussa pomaranczowego z Kandyt więc byliśmy przejazdem.Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie .Na szaber zapraszam jak najbardziej ,jak tylko będziesz przejazdem.Altana jest bajeczna .Pozdrawiam i odzywaj się czasami. :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewo piękna ta altanka już się wpraszam na kawkę pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziewczyny, miło Was gościć u siebie. Cały czas jeszcze sieję roślinki. Część już wzeszła, a część jeszcze czeka w kolejce. Niestety brak czasu. W tej chwili pięknie kwitną różaneczniki i azalie. Piwonie się przygotowują. Oprócz tego wiele drobniejszych jest w pełni kwitnienia. Piękny jest ten maj.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie, że piękny!
Trzymam kciuki za Kamila!
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Po ostatnich deszczach maj zieleni się i rozkwita. Jak posiejesz nasiona teraz, to bardzo szybko wykiełkują, bo ziemia już ciepła i wilgotna. Mnie zostały do wysiania jeszcze ozdobne słoneczniki, a do wysadzenia w warzywniku rozsada papryki.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Ewa ! Normalnie jestem pod wrażeniem Twojej działki :shock: Teren masz piękny, duży i wielkie możliwości...Mnóstwo pracy już włożyliście i efekty widać...Skarpa coraz bardziej zarasta roślinkami..Pięknie.....A altana powaliła mnie na kolana :shock: Fantastyczna!!! Ja na swojej działce ROD też mam skarpę i powolutku obsadzam ją roślinkami....
Czy ten czosnek to rośnie u Ciebie jako ozdobny??????
ewab123 pisze:Obrazek
Żebyś Ty wiedziała ile ja tego mam /miałam :twisted: / u siebie. Jak wczesną wiosną zobaczyłam, że caaaała skarpa zarosła tym czosnkiem to myślałam, że.... :twisted: Roślinek co prawda było jeszcze niewiele na skarpie i po zimie nie zdążyły się jeszcze dobrze sie obudzić ..tak że nic nie było widać tylko ten czosnek...... Myślałam, że się z nim nie uporam....siedzi głęboko w ziemi, ale co mi pozostało...Stoczyłam z nim walkę :lol: Na obrzeżach skarpy jeszcze jest, ale też go wywalę...
:
Zobacz jak to wyglądało...Tak porośnięta była skarpa.. :evil.. Mam tylko nadzieję, że się nie rozsieje :?
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam Ewuś? Odetchnęłaś już? Ciekawa jestem jak tam nowe nabytki roślinne się sprawują.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziewczyny, jak zwykle dziękuję za wizytę . Już zapomniałam prawie o maturze syna, a teraz przez półtora tygodnia nie miałam dostępu do kompa, bo miałam dziewczynkę z Niemiec i mieszkała w tym pokoju z komputerem. Dzisiaj ją wsadziłam do autokaru i już mam spokój. W ogródku walczę z trawą. Po tych deszczach rośnie jak najęta. Rośliny posadzone niedawno wyglądają ładnie, więc chyba się przyjęły. Idę teraz do Waszych ogrodów, bo muszę nadrobić zaległości.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziewczyny, jak zwykle dziękuję za wizytę . Już zapomniałam prawie o maturze syna, a teraz przez półtora tygodnia nie miałam dostępu do kompa, bo miałam dziewczynkę z Niemiec i mieszkała w tym pokoju z komputerem. Dzisiaj ją wsadziłam do autokaru i już mam spokój. W ogródku walczę z trawą. Po tych deszczach rośnie jak najęta. Rośliny posadzone niedawno wyglądają ładnie, więc chyba się przyjęły. Idę teraz do Waszych ogrodów, bo muszę nadrobić zaległości.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! Znów o nas zapomniałaś...? Mam nadzieję, że wszystko w porządku tylko walczysz z chwastami :wink: Pokaż swój piękny ogródek. 20.06 jadę na targi do Starego Pola z Anią-Raczek. Czy rozejrzeć się za czymś dla Ciebie?
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Ewa :) Oj dawno mnie nie było u Ciebie :oops:
Izuniu zazdraszczam tej wyprawy na targi :)
Zostawiam kwiatka i życzę miłego dnia :lol:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”