Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2

Post »

Nusiu - ;:180 ;:196

Karolinko - Jeszcze do zeszłego roku bawiłem się w drapanie i farbowanie ale już od dawna marzyły mi się pisanki takie bardzo kolorowe i ręcznie malowane no i wystarczyło tylko zamówić 30 szt na' All.....o' i są co prawda drewniane ale ładnie i czysto wykonane i na wiele,wiele świąt.Wiem,wiem można kupić jeszcze ładniejsze i o ciekawszych bardziej precezyjnych wzorach ale nie na każdą kieszeń ;:185

Moniko - ;:180

Żanett - ;:180

Justynko - ;:108

Olu - Wydaje mi się,że niektóre mają ludowe wzory?

Grażynko - ;:196

Natalko - ;:196

Alinko - ;:180 a kolaże nic tylko sobie wydrukować i kartki świąteczne gotowe.

Janeczko -Miło mi Cię gościć po dłuższej nieobecności a co do pisanek to: "... już od dawna marzyły mi się pisanki takie bardzo kolorowe i ręcznie malowane no i wystarczyło tylko zamówić 30 szt na' All.....o' i są co prawda drewniane ale ładnie i czysto wykonane i na wiele,wiele świąt" ;:196

Ewo - ;:180 ;:196

Fraszko 1 - Powitać,powitać ;:138

Perlo - Witam szczególnie serdecznie jako mojego nowego Gościa i dziękuję za miłe słowa.

Lucy - Moje Lucky Bamboo też już trzeba będzie ciąć,Tobie również za miłe słowa ;:196

Za liczne odwiedziny w moim wątku i przemiłe treści postów bardzo a bardzo Wam Wszystkim dziękuję ;:180 ;:180
Zapraszam serdecznie do kolejnych odwiedzin a tymczasem równie serdecznie Wszystkie Was,Forumowiczów i Gości pozdrawiam :wit

Zeszłoroczne cebulki lilji z doniczkowego zestawu,które tak ładnie wykiełkowały,rosły a potem jeszcze piękniej zakwitły w tym roku niestety nie wykiełkowały ;:145 Żeby zrekompensować sobie ich stratę i tym samym poprawić swoje samopoczucie kupiłem w I...trzy lilie w doniczce ale już zapączkowane i celowo niepodlewane aby za wcześnie w markecie nie zakwitły i nieprzekwitły.Zaczęły kwitnąć po zasileniu nawozem-podłoże miały bardzo wysuszone-już po paru dniach.Widok rozwiniętych kwiatów cieszył oczy niestety jakby krócej-zaledwie kilka dni w porównaniu z poprzednimi wyhodowanymi z cebulek lilji Mona Lisa a i zapach był jakby mniej intensywny.Zastanawiam się czy lilie Rascal-bo tak się nazywają te niedawno kupione to już taki gatunek,czy też prowadzone z cebulek od momentu zakiełkowania do kwitnienia i nawożone od samego początku kwitną dłużej i mają silniejszy zapach.Poza tym kwiat Mony Lisy jakby delikatniejszy,subtelniejszy ale może mnie się tylko tak wydaje :?:
Na dwóch pędach zakwitły po dwa kwiaty,na trzecim trzy kwiaty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie Mona Lisa wyhodowane w zeszłym roku z cebulek z zestawu doniczkowego zakupionego w L...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie Rascal-wśród nich dwa kwiaty mające tylko cztery płatki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie Rascal-sesja dzienna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te same lilie Rascal-sesja nocna.

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze :wit
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe kwitnienia, ale musisz mieć piękny ich zapach w mieszkaniu :wit .
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arku - artysta pełną gębą ;:180 , wyczucie koloru , światła , bardzo realistycznie uchwyciłeś kwiaty lilii , cudnie po prostu , aż ma się ochotę wsadzić w nie nos i powąchać tak prawdziwie wyglądają
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

U nas jeszcze wiosna na dobre się nie rozpoczęła, a tu już lato. Arek powinieneś na jakiś konkurs fotograficzny wystartować. ;:215
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Arku witam :wit :wit
Cudne lilie ;:180 pięknie pokazane ;:433 ;:433
Ja na swoje lilie muszę jeszcze poczekać , jedne wychodzą dopiero z ziemi a inne jeszcze nie posadzone :(
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p
Od: 3 mar 2007, o 18:43

Post »

Arku :wit

Pięknie pokazałeś te lilie,wyglądają jak żywe.Profesjonalna sesja. :uszy ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Cudowne, przepiękne lilie ;:63 Świetnie je pokazałeś ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Arku - być może powtórzę za kimś, ale z jednej rośliny potrafisz dokonać prawdziwego dzieła sztuki. Twoje zdjęcia pokazują nie tylko miłość do roślin, ale i rękę do fotografii. Naprawę - z prawdziwą przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia, mam wrażenie, że widzę te rośliny literalnie przed sobą! ;:180
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arku - uwielbiam lilie ;:138
A przez Twoje obłędne fotki, to tak jak powiedziała Żanetka - kwiaty niemal na żywo ;:oj
Do tego stopnia, że prawie poczułam ich zapach !!
Sprawdziłam też, czy jak to zwykle u mnie przy wąchaniu lilii bywa - nie mam czasem wysmaganego
przez pręciki i ... brudnego nosa :;230
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Takie zdjęcia oglądam zawsze z przyjemnością :D
Naprawdę podziwiam talent i pasję w roślinach.
I oczywiście zazdroszczę zapachu...zwłaszcza, że uwielbiam liliowe aromaty ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
perla
500p
500p
Od: 18 lis 2007, o 10:36

Post »

Nic nowego nie wymyslę ;:3
Lilie piękne pokazane pieknie :D
Ale ze mnie papuga :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arku sesja z żółtymi tulipanami urzekająca ;:138
Umiesz wydobyć kolory "modelu" na różnym tle , widać dużą pasję i wielkie zacięcie .
Efekty jak widać podobają się wielu z nas i chętnie zaglądamy aby nacieszyć oczy i duszę .
Dziękuję i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Pati - Zgadza się,zapach lilii rozchodzi się po całym mieszkaniu chociaż nie jest aż tak intensywny jak lilii Mona Lisa ;:185

Moniko - Dzięki za komplementy ;:180 ale gdzie mi tam do artysty ;:224

Georginjo - Mając na uwadze wybitnie zdolnych amatorów fotografików to nie miałbym z nimi szans ale dzięki za bardzo miłe słowa ;:196

Tereniu - ;:196

Nusiu - ;:196

Natalko - Dzięki,dzięki,dzięki ;:180

Żanetko - Do dzieł sztuki moim fotkom daleko ale duża buźka za słowa uznania ;:196

Ewo - Za milutkie słowa ;:196 a co do pręcików i.....to rzeczywiście trzeba uważać bo np w trakcie ustawiania ich do pozowania "wysmagałem" sobie sweter :;230

Justynko - ;:196

Perełko - Miło mi powitać Cię szczególnie serdecznie jako mojego nowego Gościa w moim wątku ;:138 Dzięki za miłe słowa ;:180

Krysiu - Tobie również bardzo dziękuję za miłe słowa i kolejne odwiedziny. ;:180

Za kolejne i liczne odwiedziny i przemiłe słowa zawarte w Waszych postach bardzo Wam Wszystkim dziękuję ;:180
Zapraszam Was,Forumowiczów oraz Gości do kolejnych odwiedzin w moim wątku i serdecznie pozdrawiam :wit

Dziś przypomnienie niektórych moich zielonych podopiecznych,które wraz z wiosną pokazują na co je stać,czyli parapetowy mix ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje paroletnie kalanchoe kreuje się chyba na bonsai sądząc po powyginanych pędzie głównym i pędach bocznych?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucky Bamboo-bambus szczęścia hodowany w doniczce z wodą doskonale czuje się na parapecie wschodnim o czym świadczą znaczne przyrosty młodych wierzchołkowych pędów,lubi regularne nawożenie a wodę w doniczce trzeba uzupełniać codziennie.Na dwóch ostatnich zdjęciach młody pęd boczny dorodny ale nieco anemiczny prawdopodobnie z niedostatecznej ilości słońca bo rosnący od strony pokoju.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zeszłoroczna czerwona pelargonia wyhodowana z małego i mizernego pędu znalezionego przed marketem zdrowo rosnąca bardzo się rozrosła i obficie kwitła od zeszłej wiosny do późnej jesieni.Od dwóch tygodni po przycięciu,ukorzenieniu się w wodzie i posadzeniu do doniczek czterech młodych pędów,po dwa w jednej doniczce.Na zdjęciu pierwszym roślina mateczna w towarzystwie tyle co posadzonych do doniczek młodych pędów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Młode pędy pelargonii na których w międzyczasie pojawiły się już kwiatostany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Begonia magic color w pełnej wiosennej krasie.Pojawiło się mnóstwo młodych liści o magicznym kolorze i nowe,młode kwiatostany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilkuletnia fitonia również w wiosennych ciepłych i świeżych barwach.Lubi w miarę częste nawożenie,nie lubi przesuszania podłoża-szybko więdnie cała roślina.

Życzę miłych wiosennych wrażeń i pozdrawiam serdecznie raz jeszcze :wit
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Siedzę i gapie się na ostatnie fotki , kontrast ;:202 , kolor , ;:202 faktura ;:202 matulu ;:202
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Wpadłam z rewizytą i również nadrabiam. :;230