Wiejsko-miejski kogel-mogel

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel

Post »

Witaj Ewuniu
właśnie poczytałam co nowego kupiłaś i co zamówiłaś. Trudno się powstrzymać, wiem jak to jest. Już nie będę pisać o roślinkach, bo widzisz jak to się kończy ;:306
Zdróweczka Ci życzę i pięknych słonecznych dni. Napiszę PW, ale jutro
Miłego wieczoru, dbaj o siebie.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Ewuś roślinki będą pięknie rosły i będą wdzięczne ,że je uratowałaś przed wyrzuceniem.Stojaczek super.Ja z pracami w ogrodzie na spokojnie jednak obawiam się ,że może jeszcze zima nadejść.Przecież były lata jak w kwietniu był śnieg.Noe odkrywam jeszcze roślin.A Pani Kotowa ma racje z salonów ma po zimnej i mokrej trawie chadzać :;230 .Śliczna damulka i jak dostojnie siedzi na kamieniu.Hmm kamień też fajowy.Takie poranne niespodzianki tez bym chciała. :;230

Dziękuję za pamięć i życzenia. ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewunia pierwszy dzień urlopu przeznaczyłam na przeczytanie twojego wątku :D Piękne roślinki masz ale to ci już mówiłam na samym początku lektury :D teraz mam dylemat...czy najpierw szykować miejsce na rózankę,czy nie patrząc na nic już zamówić róże ;:306 oczywiście jak nie kazałaś...to zajrzałam do Kasi :shock: :shock: jesu pierwsza strona i oniemiałam...to tak można mieć bosz to jakiś różany Eden :shock:
I po co ty hoyki oglądasz jak tu do ogrodu czas ruszać :D za takie cambrie jak twoje mogłabym zabić ;:180
Czy twój em zrobił ten posąg Światowida ,który planował ,bardzo go jestem ciekawa?
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Uleńko ależ mów o roślinach,ile wlezie! Ja tak tylko gadam,żeby swoje sumienie uciszyć :wink: Przecież gdybym nie chciała tego agapanta białego,to bym go nie zamówiła :) Pomyślałam sobie,że ładnie będzie wyglądał z niebieskim,w donicy :)
I ja Tobie,kochana, zdrówka życzę :)
Jak we wtorek ruszę w ogród to czapkę założę :)

Aśku te rośliny z worków faktycznie ruszyły niesamowicie,może to dlatego,że stoją na ogrzewaniu podłogowym? :wink: Nieistotne, jeszcze trochę zacznę je hartować a potem do ziemi. Kochana zimy już nie będzie!!! Ruszaj w ogród, ja chcę podziwiać Twoja 15-metrową różankę! ;:196

Beatko miło mi Cię gościć. :) Kochana oczywiście najpierw zamawiać róże :!: Zobaczysz jak Cię to do roboty zmotywuje ;:183
Cieszę się ,że zajrzałaś do Kasi-piękny ogród, prawda?
Hoyki oglądam,bo lubię. Wczoraj do południa pieściłam się z doniczkowymi,nawet nie wiesz ile radości mi sprawiało przesadzanie! Zwłaszcza,że ze względów zdrowotnych nie pcham się na zewnątrz póki co. Hoyki zamawiam nowe,przyjdą szczepki,to je wsadzę i zapomnę,pójdę w ogród,się ukorzenią. Najlepiej mi wychodzi z roślinami jak się nad nimi nie rozczulam :)
Mój M światowida nawet nie zaczął. Wziął kolejną gitarę od znajomej ,do renowacji, tym razem akustyczną. I z gów.. zrobił sprzęt grający. W zamian za pożyczenie profesjonalnego procesora dźwięku to robił. Rozumiesz? Rzępoli mi na tej swojej elektrycznej od tygodnia. I dobrze. Ja w tym czasie forsuje kolejne zrywanie darni ;:300
Zresztą mój M rzeźbi w sezonie wegetacyjnym, z tej racji,że dużo przy tym bałaganu ,nie pozwalam mu na to w granicach naszej działki,musi chodzić na pole, a do tego musi być ciepło :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ewuniu eM uzdolniony człowiek gdyż renowacja gitar w rękach doświadczonego lutnika to nie lada sztuka i jeszcze rzeźbi.na różankę trzeba jeszcze poczekać zachwytami bo najpierw eM musi zabrać i uporządkować teren po materiałach budowlanych.Ale póki co będę zachwycać się Twoimi różyczkami.Ach zapomniałam że póki co testuję szkółki gdzie zmawiam róże na razie po kilka sztuk i będę porównywać sadzonki i przyrost ,aż ostatecznie wybiorę jedną.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze uważałam ,że życie bez pasji jest jakieś takie ...uboższe :D to dobrze ,że twój M ma taką swoją odskocznię ,tak jak ty masz ogród :D Mi z hoykami układa się różnie...no dobrze kilka przez zimę ubiłam i hojoba mi przeszła :oops: :oops: :oops: Z tego co czytałam u Dagi Norel to najlepiej jej rosną w hydro,a w tym temacie to ja jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę :D Własnie przeczytałam ,że jadą do mnie nasionka z akcji :heja :heja muszę lecieć po dobrą ziemię do ogrodniczego :tan
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Aśku ale ja już widzę jak ta różanka będzie wyglądała za te 2-3 sezony! ;:oj Ja zamawiałam w zeszłym roku z R. sadzonki były bardzo dobrej jakości.Zamawiałam sporo róż,bo jeszcze dla trzech sąsiadek,więc miałam przegląd :)

bejka ja mieszałam ziemię wg przepisów dziewczyn z forum- mówię o hoyach oczywiście :) Hoye są piękne nawet jeśli nie kwitną. A na te ,które mają wszelkiej maści ciapki na liściach to mogę się gapić nawet 5 min. :wink: Chcę popróbować z innymi odmianami,do tej pory miałam tylko carnosę. Teraz jestem w posiadaniu Gunung Gading i Zambales. A jeszcze chyba 3-4 zamówię. :) Mam dużo podłogi do zagospodarowania :)

Kurka,niby coś mi się wcześniej w oczy rzuciło o akcji z nasionami,ale pojęcia nie mam o co chodzi i jak się do tego zabrać.W tym roku to już za późno pewnie -zresztą mnóstwo pokupowałam-ale na przyszły rok muszę się zainteresować :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że Cię zahoyowało ;:224 To ciężka choroba ;:224
Kwietnik interesujący :D Pasowałby mi.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia pochwal się co kupiłaś u Ani Amoroso :D Jej wątek też mam zaznaczony,bo kupowałam u niej h.neoebudica i clerodendron prospero :D obie roślinki o dziwo przeżyły u mnie zimę ;:224
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Aniu sweety bo hoye piękne są nawet jak nie kwitną :shock:
A kwietnik kupuj jeśli CI pasuje,ja w piątek chyba pojadę po drugi,prędzej czy później się przyda :wink:

Beatko zamówiłam kerrii, pubi splash , pubi Royal Hawaiian Purple i czekam jeszcze,ma dać mi znać czy będzie mogła podciąć tricolor :D

Jeszcze mi się podoba philodendron scandens variegata lub Brazil. Nie mogę jednak znaleźć na FO żadnej oferty. Gdyby się komuś w oczy rzuciło,to ja bardzo chętnie :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rozumiem, że kupiłaś go w ikei?
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

tak
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia piękne zakupy,a zerknij sobie jeszcze tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=350
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Beato ... ;:24
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia ,a dlaczego mam się w główkę postukać :;230 Pati ma często różne pholodendrony możesz zapytać o swoje chciejstw...kto pyta nie błądzi ;:306 ...a samo pytanie nic nie kosztuje ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”