Mój fijoł 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 12

Post »

Przyszłam na ogórki :D
Przecież nie mogę pozwolić, abyś sama zjadła całą miskę, to znaczy miskę pełną ogórków, no chodzi mi o ilość ogórków, a nie jedzenie miski
...ten polski to jednak trudny jest...
U mnie powojnik powoli wykwitają, tylko jeden wygląda, jak bukiet kwiatów.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie z powojnikow kwitnie wlasnie drugi Polish Spirit ... w przyszlym roku powinno byc super powojnikowo, bo nie zamierzam ich juz przesadzac na razie :twisted:
Tak sie patrze na Twoje polaczenie Artemisa z Arabella i bardzo mi sie podoba. U mnie Kolo kulki z Arabella rosnie Gletscherfee - tez biala ale jak Arabella zakwitla u mnie, to roza przekwitla i nie widzialam polaczenia a teraz ociaga sie z drugim kwitnieniem.
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Trzcinniki ładniejsze latem :wink: , o tej porze bardziej lubię proso.
Werbena z trawami-super ;:333
Myślę, gdzie wsadzić Tereskę :roll: Ona taka bardziej zwarta, sztywna czy rozłożysta?
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewa, moje botaniczne powojniki też pięknie powtórzyły kwitnienie, a teraz zaczyna Błękitny Anioł. ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwona, z miski powoli ubywa :D Od południa pada, wreszcie wszystko będzie podlane jak należy, tylko przydałoby się potem trochę słońca i ciepła, żebym się mogła jeszcze nacieszyć.
Jule, a mnie się kwitnienie róży cały czas zgrywa z powojnikiem, bo on kwitnie i kwitnie :D A róża, kiedy zechce.
Kasia-proso tak, miskanty i rozplenica bardzo ładne, ale dostałam małą sadzonkę miłki-nie mam żadnego zdjęcia, bo takie drobne ma kwiatki. Śliczne :D Kiedy urośnie w większą kępę, widok może być niesamowity. Teresa rośnie u mnie raczej w górę, pędy się wznoszą i dopiero w górze rozkładają. Na szerokość też przyrasta, ale u mnie ciągnie raczej do słońca :D
Stasiu, ten nowy, Constance, już biedaczyna przekwitł, bo i nie tak wiele miał kwiatków. Ale mam jeden pąk na Markhams Pink ;:306 Maidwell Hall z bardzo wiotkimi pędami (z wiosny) dopiero wiąże pąki.

Jacques Cartier-cały sezon choć po jednym kwiatku :D
Obrazek

Bożena Nemcova. Wyjątkowo "nieporządna", ale kolor...
Obrazek

Clair R.
Obrazek

Jednoroczne proso. Jak nie lubię róż w trawie, tak do tego widoku się przyzwyczaiłam. Proso samosiejka.
Obrazek

Aquarell.
Obrazek

Dame de Coeur.
Obrazek

Utopia. Otrzymałam (dzięki ;:196) dwa takie. Jeden bez problemu sobie rośnie przy róży Aleksander MacKenzie, drugi posadziłam przy First Lady-tam było mokro i w zeszłym roku powojnik przepadł :( Teraz wrócił i chyba będzie żył :tan
Obrazek

Astry dostałam od koleżanki w zamian za inne siewki :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć wpadłam zobaczyć ,co u Ciebie .Masz jeszcze kwitnące i to sporo .A u mnie na jesieni wyłazi na wierzch cala moja ciasnota i w dodatku nie moge sie powstrzymać od ciągłego kupowania .Skutek jest taki ,że te moje rośliny wciąż wędrują po ogrodzie ,a czasem zmieniają właściciela .Zamówiłam sobie 10 żurawek ,są małe więc się zmieszczą .Niektóre forumki mają takie piękne ,że pozazdrościłam ;:306
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, J. Cartier u mnie zachowuje się podobnie. Mam go pierwszy sezon, ale zbudowal ładny krzaczek i cały czas coś wypuszcza ;-) Zdrowiutki, to mu się chwali ;:333
Super wyglada to proso jednoroczne!
Miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A u mnie znowu Cartier nie jest taki sklonny do kwitnienia. W zeszlym roku mial moze z 2 kwiaty - w tym troche lepiej w pierwszym kwitnieniu ale jak przekwitl, to juz koniec. Dziwne bo u Agus kwitnie pieknie a sadzonka z jednego zrodla..... no ale jest zdrowy i to mu sie chwali. Musze go chyba przesadzic, bo moze miejscowka dla niego nie taka.
Awatar użytkownika
katja
500p
500p

Post »

Ewa, miłki znam głównie ze zdjęć. Zachwycona miłkami Mufki :D, posadziłam kilka Eragrostis trichodes :D .
Dzięki za informacje o Teresie. Znajdę jej lepsze miejsce.
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bardzo lubię takie astry jak pokazałaś, też mam trochę astrów jednorocznych. A Łasica wygląda na niewinne kociątko :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, u mnie do końca sezonu jeszcze daleko-dopiero rozpoczynają się powtórki różane :D
Kasia, z tej róży jestem bardzo zadowolona. W dodatku pachnie :D Proso pewnie będzie na wiosnę do oddania, tylko trzeba się przypomnieć.
Jule, u mnie od początku kwitnienie było widoczne. Może nie szaleńcze w pierwszym roku, ale pojawiały się kwiaty. Słabiej radzi sobie pod tym względem biała odmiana, ale kwiaty ma zachwycające.
Kasia, właśnie od Mufki dostałam kawałek miłki :D A Teresę kocham miłością głęboką i wierną, bo nie marznie i pachnie, w dodatku mszyce jej nie lubią.
Michał-wygląd kotów bywa zwodniczy :D Mam zamiar w przyszłym roku posadzić więcej jednorocznych astrów.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jak ja wam zazdroszczę jesiennego kwitnienia róż. Zawsze mi się wydawało, że jesienią roże są jakby piekniejsze i spokojniejsze.
Moje są tylko zielone. Dostały w kość przez letnie upały i nie mam możliwości się nimi teraz pochwalić.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ta różyczka od Jule ma wspaniały cukierkowy kolor. Uwielbiam takie, pewnie dlatego, że w moim lasku ciągle ciemno i szukam barw ;:306 Szkoda że NN.
Awatar użytkownika
katja
500p
500p

Post »

U mnie też sporo róż nie powtarza, na niektórych jeszcze są pąki. Sucho, ziemia piaszczysta, a twarda jak skała. Wczorajszy i dzisiejszy deszcz, a leje od rana, przywitałam z radością :heja .
Ewa, zostałam na działce do niedzieli. Koniec września aktualny. O miodzie pamiętasz?
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda, to okropne, że nie możesz cieszyć się różami teraz. A może one dopiero wystartują? :D New Dawn u mnie zaczęła kwitnąć, ale ma zatrzęsienie pąków, które się jeszcze nie rozwinęły. Prawdziwa powtórka dopiero nastąpi :tan Na pewno brak wilgoci spowodował u mnie spore opóźnienie.
Jola, podobają mi się te niezbyt napakowane kwiatki :D Może zimą znajdę chwilę czasu, żeby poszukać nazwy.
Kasia, ja pamiętam, ale ten mój brat jeszcze nie zaczął kremowania :evil: Zadzwonię do niego jutro, może coś mu wypadło i dlatego nie kręci. Mimo że zmokłam, z deszczu nadal się cieszę :D

Mam słabość do Astrid Lindgren :D
Obrazek

Zaczyna LO. Strasznie wysoka mi wyrosła w tym roku. Mam gdzie ją podpiąć, gdyby chciała być pnąca :D
Obrazek

Aleksander MacKenzie.
Obrazek

Żeniszki posadziłam, lobelia samosiejka.
Obrazek

Brother Cadfael-mało zachwytów, a to taka porządna długo kwitnąca róża. Wysoka, ale wciąż ukwiecona :wink: Niezawodna.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”