Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok

Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok

Post »

Widziałam w szkółce Williama i Catherine. Już, już chciałam kupić ... ale przecież ja mam za dużo róż :;230 W planach mam zamiar jednak dokupić Barkarole, bo zawojowała moje ;:167 u Marysi -Maski. I Irenę, to dla pamiątki po mojej Cioci.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Dorotko wnuki do mnie przybiegają codziennie,więc i lodów nie brak :D ,a kawusi nie pije,ale różnego rodzaju herbatki ziołowe owszem :wink: .
Rozwary nie przycinam,ale obrywam codziennie przekwitłe kwiaty,tworzy ciągle nowe,jednak po jakimś czasie wszystkie przekwitną i na tym koniec,ale jak pięknie przebarwiają się liście jesienią ;:oj ,nie obcinam ich.
Zdjęcie z 8 października 2013 roku.
Obrazek
Co do hortensji to te na zdjęciu to 2 Anabelki po bokach i 2 Grandiflory w środku.

Mam jeszcze 2 szpalerki hortesji i jestem z nich zadowolona
Obrazek
Tu są 2 Limelight po bokach i Kyushu w środku, biedna taka,mogłam tam posadzić 3 Limelight,ale trudno ;:131
Ta pierwsza Limelight jest w większości w słońcu,więc ma jasne liście,druga w cieniu ma bardziej zielone liście i wyższa zawsze jest.To dobrze,bo ją lepiej widać :D

Tu są drzewiaste,nazwy na etykietkach,ale w tej chwili nie pamiętam jakie :oops:
Obrazek

Daysy rozwary mają sporo lat u mnie,były raz przesadzane,ale jakoś widać,że im tam pasuje ;:108
Dokładnie nie pamiętam ile mają lat,ale może...ok 6 lat :?:
Ta czerwona różyczka to Red Fairy,cudna ,jestem z niej zadowolona ;:215
Brak deszczu to jedno,ale te upały to już jakaś masakra ;:223
Ileż ja wody leję :shock: i tak naprawdę to szkoda tej wody,bo ona tak nie wiele daje przy tych gorączkach :cry:

Justynko właśnie w tym problem,że ciągle chce się nowe odmiany,ale niestety nie można mieć wszystkich :?
Barcarole ma piękny kwiat ;:333 ,moja do tej pory rosła mizernie,ale w tym roku wyrosła prawie na 2 m :shock: ,ale miała na pędach tylko pojedyncze kwiaty,czyli ile pędów tyle kwiatów ,raptem 4 :D .Rośnie przy iglakach,czyli ma dość trudne miejsce do rozkrzewiania się ,no i konkuruje z iglakami o wodę,chociaż staram się ją obficie podlewać,może dlatego tak urosła ;:224 .Jakoś nie pamiętam Ireny muszę popatrzeć w necie .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiem coś o podlewaniu, my mamy studnię, więc ta woda jest zbliżona do deszczowej,pozbawiona chloru ale niestety zimna.
Miałyście rację z moimi hortensjami ;:180 , to był brak wody. Pomimo, ze przez 3 dni padało, to jednak nie była to ilość dla nich wystarczająca.
Teraz kiedy panują znowu upały nie mogę nadążyć z podlewaniem. Najgorzej wygląda hortensja, która rośnie w nałonecznionym miejscu. Gubi kwiaty ;:145 mimo, że najwięcej ją podlewam.
Moje rozwary sa malutkie, rosną w 2-ch różnych miejscach, ale i tu i tu niezbyt chca rosnąć. Może się jeszcze nie zadomowiły, nie wiem.
Zobaczymy w przyszłym roku.
Rózyczka czerwona mnie zainteresowała, bo mam podobną kupioną w markecie jako nn-kę, ale to chyba jednak nie ta :D .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy dzisiaj od rana parno,ale słonko takie przymglone chmurkami ,ale nie deszczowymi niestety.
Już nie wiem co mam podlewać,bo gdzie nie spojrzę sucho jak pieprz :evil:
Pod hortensje leję bardzo dużo wody .
Rozwary potrzebują trochę czasu na rozrost.Red fairy to okrywowa róża,silna zdrowa i bardzo obficie kwitnie ;:215 ,a i kolor czerwieni świetny.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moją czerwona kupiłam jako rabatówkę, ale jest całkiem fajna, kwitnie cały czas kolorek ma głęboki, płatki trochę falbaniaste tylko jeszcze jest malutka. W pierwszym momencie własnie skojarzła mi się z Twoją, ale jak się przyjrzałam kwiatom, to niestety różnią się :) .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy tak to jest jak sprzedają takie NN-ki,ale czasem ładne sie trafiają i wcale nie szkodzi,że bez imienia.
bezimienne też są piękne,a z czasem dostają imię :) .
Bardzo lubie ,a właściwie z M lubimy jej zapach,więc wstawię fotkę z córcia,która miała okazje być w centum takiego lawendowego pola ;:oj ,to musiał być zapach,a na pewno mszyce nie miałyby szans :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Te żarówy kwitną sobie i już :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna kobieta ;:333 i piękne zdjęcia.

Halinko nie dziwię Ci się ja też uwielbiam lawendę i to pod każdym względem ,może też i dlatego ,że ona chce u mnie tak pięknie rosnąć,ale nie lubię jej ciąć,zapach jest wtedy tak silny ,że aż się w głowie kręci ,bo wbrew pozorom u lawendy,to nie kwiaty a łodygi i liście mają silny zapach,kwiaty ścinam na bukiety ,a gałązki i listki pakuję w woreczki do szaf.
A mszyce ,to fakt na tej rabacie gdzie róże otoczone lawendą mszyc prawie nie ma :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Halinko piękne zdjęcia córki w lawendzie ;:333 Czy to w naszym kraju?
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękną masz córeczkę ;:333 Zdjęcia super i na pewno nie u nas robione.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Fotki córki ;:333 Takie romantyczne....wśród pól lawendy.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

I ja dołączam do zachwytów i dla urody córki i dla pól lawendy. Jak w Prowansji.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trudno powiedzieć co piękniejsze czy lawenda czy Twoja córka. Powiem tak, uroda Twojej córki góruje nad polami lawendy. :D
Piękna dziewczyna.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

co tam pola lawendowe ale córcię macie ach...............super piękna dziewczyna, tatuś pewnie glowe ma w chmurach taki dumny ma powody.
Haluś przepięknie urządziliście ogród, z tego raju trudno wyjść wiem coś o tym, byłam, widziałam, trawkę deptałam.
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko dzięki ;:196 .
Nie pomyślałam o tym aby ściąć lawendę do woreczków,przecież to fajny pomysł ;:63 .

Anuś ;:196 to nie w naszym kraju ;:185 .

Justynko dzięki ;:196 ,masz racje to nie u nas robione zdjęcie,
córka mieszka na Krymie i właśnie tam koleżanka robi jej takie fajne sesje zdjęciowe :D

Dorotko ;:196 , córka moja ma dar pozowania i to piszę całkiem obiektywnie :oops:

Ewuś ;:196 też jestem zachwycona takimi widokami,pomyśleć,że mieliśmy w tym roku być na Krymie u córki,wpadłabym na pewno w to morze lawendy ;:224 .Niestety pan prezydent Rosji nam uniemożliwił to.Nie wiem kiedy teraz będziemy mogli tam pojechać i kiedy córka z zięciem będą mogli do nas przyjechać ;:145 .

Daysy dzięki ;:196 ,dla matki zawsze jej córka najpiękniejsza :D

Anuś dzięki ;:196 ,widziałam Twój ogród przez płot,kiedyś byliśmy w pobliżu,więc zajrzałam sobie do niego,ale Ciebie nie było.Jak u Ciebie było kwitnąco ;:oj ,pozazdrościć można takich pięknych róż.Moje w większości takie mizeroty ;:219 .
Przedwczoraj popadało,wczoraj też ,aż miło,ale dzisiaj gorąco od rana,więc nie na długo to wystarczy :?
Pozdrów swojego M od nas.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Halinko możesz mi napisać na priv gdzie było zrobione to zdjęcie? :)
Czytałam,że zamówiłaś jeżówki,ja też to uczyniłam i czekam na dostawę tzn na meila potwierdzającego ;:333
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”