Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Powiem jeszcze,że wiosna jest piękna, a te maleńkie czubeczki wystające z ziemi witam jak dawno nie widzianych gości ;:oj Wzruszam się przy tym i codziennie podziwiam te przybywające milimetry :D Zaryzykowałabym stwierdzenie,że mnie to wprost podnieca ;:224
Lubię również kolor niebieski,czerwony,różowy,biały...wszystkie kolory lubię w ogrodzie ;:oj No sama zobacz jaka ze mnie...pospolita ogrodniczka :uszy
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

a ja dalej przy tym płocie, czekam aż mi gospodyni zdjęcie zrobi...widzę, że tłok się zrobił na parkanie, może by kto gapiom kawy wyniósł, albo i co mocniejszego, bo ranki zimne? :)

I zacznę zapuszczać pazury, żeby mieć narzędzie do szukania anemonów w ogrodzie....siwą strzechę na głowie hoduję już od paru lat :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Siwą... mówisz ? hmmm a ja myslałam, że ten kolorek inaczej sie nazywa... ale ja też wiejski głupek to sie na pewno nie znam ;:306
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie,

W rzeczy samej, galimatias się tu zrobił, że hej!
A ile talentów się objawiło... ;:224 Skóra mi ścierpła jak zajrzałam do kryminału Alicji vel a_nie
a_niech to! Toż to talent reżyserski pierwszej wody! Mrożący krew w żyłach początek i to ptactwo na drucie... (zjadłoby się ze trzy sztuki :twisted: :twisted: :twisted: Wielki szacun.

Druga sprawa, to zainaugurowany przez Pat rosnący tłumek "wiejskich głupków" z rozdziawionymi paszczami. Nie wierzcie im! To farbowane lisy! ;:170 Oni tylko udają zdziwienie, a tymczasem sami mają bardzo piękne ogrody.

Tylko że... mi się ta galeria gapiów przy płocie coraz bardziej podoba ;:74 Chyba podwędzę gdzieś flaszeczkę wiśniówki i rozdam po kusztyczku (dla megi 1402 z Koln jakiegoś sznapsa, może Jegermaister?). Sama też chętnie się napiję ;:74

Do sprawy kryminału jeszcze powrócę.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj zacznę tak:
Samiście sobie winni, wypuszczając dżina z butelki, albo też, jak mówią niektórzy,"Pandorę z puszki" ;:224.Siedząc z Wami do późnej nocy nie jestem w stanie lecieć do płota z gorącą kawką z duchem już w środku nocy, choć byłoby to po Bożemu, zważywszy ilość rozpostartych na płocie osób oraz chłód, a teraz jeszcze mokre nogi. Może zacznę rozwieszać termosiki już z wieczora, tylko czy nie ściągnę jeszcze miejscowych podpieraczy płotów, zwanych tu "chlorkami" (nie od chloru, a od chlania ) ;:218. Pewnie tak ;:209. Ale nic to, idzie duże ocieplenie ;:209. Muchy się budzą ;:oj.

Wybieram się na proszony obiad, więc ... A jak wrócę, to "Nasza jest noc, bo oprócz niej nie mamy nic..."

Miriam, jak ja lubię takie skrupulatne czytanie :!: Wszystkie smaczki wyczaiłaś ;:138. (Też tak czytam ). Trzeba nam chyba dźwiękoszczelnych kabin, żeby wobec własnej rodziny na głupiego nie wyjść ;:219.
Wzruszyłam się tym Twoim wzruszeniem ( połączonym z podnieceniem ;:218 ) nad każdą malizną wyłażącą spomiędzy zmierzwionych badyli :!: Dobrze, że wzruszasz się oczami, nie musisz więc zapuszczać długich pazurów ;:306.

Pati, cyknięte, rozprostuj zmarznięte paluszki ;:306. Kawka wisi na płocie w termosiku. Jeśli hołdujesz zasadzie szperania w glebie w poszukiwaniu kłów i kiełków - hoduj szpony, no i lakier w kolorze strażackiej czerwieni trzeba nabyć ;:170.

Ave, jakie zacne grono "wiejskich głupków" nam się zbiera, fiu, fiu ;:224. Niedługo płota zabraknie :!: Pozycję zwisu na cudzym płocie z rozdziawioną gębą uprawiam w sezonie nałogowo ;:209. Żeby tylko te psiska tak się nie wydzierały ;:219.

Z Lisicą porozmawiam sobie po powrocie.

Do zobaczenia wieczorkiem - Jagoda
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Ja jak zawsze jestem opóźniona w czytaniu nowinek ;:224 ale cóż nie nadążam, jeszcze nie mam Waszej normy :)
Jak zawsze wspaniała fotografia z ogródkiem, do wyżej wspomnianego opisu wracam aby nadrabiać to co komentują inni :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jaguś nie ma Cię więc to chyba proszony obiad z kolacją, poczekamy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

A ja zabieram termosik z płota, przeskakuję i rozsiadam się na ławeczce, a co! Jak kaweczka to w miłych okolicznościach przyrody! :lol:
I podobnie jak Miriam wypatruję kolejnych zielonych milimetrów jak kania dżdżu.... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja również za termosik "dzienkuje szanownej Pańci... dobra pancia, dobra..." Dzięki temu od płota sie odkleiłam i jest szansa na spanie we własnym łóżku.. to dobranocek ;:303
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tylko grzecznie pytam o herbatkę, może być z "duchem" a co tam i tak wiszę na płocie nikt się nie zorientuje dlaczego taka jestem przewieszona przez płot.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór :!:
Najpierw odpowiem szanownym Respondentkom.

Lisico, dobrze, że pomyślałaś o trunkach dla rozgrzewki, szczególnie wzruszył mnie ten sznaps dla Megi, która daleko i na obczyźnie. Megi ;:136. No i ten gitarowy akompaniament :!: Ciekawe, jak się podobał słuchaczom na płocie ;:224. Widział kto lisa, grającego na gitarze ;:oj.

Agnieszko, nadrabiaj ;:303.

O, Robaczek, farbowany lis z cudownego ogrodu, ale obdarzony sprytem iście lisim: capnął termosik i ani myśli marznąć. Siedzi sobie i wypatruje zielonych milimetrów. A tych jak nie widać, tak nie widać ;:209.

Ave, słodkich snów ;:19.

Grażynko, kolejny farbowany lisie z Kaszubskiej Prowansji, myślisz, że to dobry kamuflaż dla Twojej pozycji na płocie :?: No to ;:304, herbata z duchem.

Jest jeszcze jeden farbowany w słodkie kolorki lis, który zainicjował galerię rozdziawionych zwisów, a tymczasem tu i ówdzie udziela porad ogrodniczych ;:306.

Tak Was Lisica zdemaskowała ;:306.

A teraz o proszonym obiedzie. Spożywany był przy rozmowie o przemijaniu ludzi i idei, o tym, jak łatwo być VIP'em i jak trudno przestać nim być, o tym, kto i dlaczego psuje służbę zdrowia, o tym dlaczego dobrych się odsuwa, a marnych mianuje itp. itd. I nawet opić sprawy nie było jak, mimo portugalskiego czerwonego, bo ... kierownica :!: Wracałam do domu w tumanach mżawki i mgły, jak z kart "Psa Baskervillów". Ech, sic transit gloria mundi ;:223.

I tylko koty i ich pytające spojrzenia : co Ci jest :?: trochę poprawiły mi nastrój.
Niech już będzie jutro - Jagoda

Kwiatek dnia: Oni patrzą na nasienie językiem psychozy ( TV rozmowa o in vitro )
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja tu dzisiaj pierwsza zajrzałam późnym porankiem?
Chciałam nieśmiało zauważyć że ja za tym płotem Jagusiowym stoję od jesieni. Całą zimę przestałam prosząc cichutko - załóż wątek, załóż wątek...
A teraz będę wypatrywać zielonych kiełków, ciesząc się z każdej zielonej ociupinki jak panna Mary-Kapryśnica w Tajemniczym Ogrodzie.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

amba19 pisze:To ja tu dzisiaj pierwsza zajrzałam późnym porankiem?
Chciałam nieśmiało zauważyć że ja za tym płotem Jagusiowym stoję od jesieni. Całą zimę przestałam prosząc cichutko - załóż wątek, załóż wątek...
A teraz będę wypatrywać zielonych kiełków, ciesząc się z każdej zielonej ociupinki jak panna Mary-Kapryśnica w Tajemniczym Ogrodzie.
ja stoję nadal, bo mi ktoś sprzed nosa termos z kawą zwinął i się na ławeczce rozsiadł :evil: Proponuję, aby gospodyni, obdarzona niemałym zmysłem budowlano-technicznym w ramach wiosennych prac ogrodowych rozważyła pociągniecie rurociągu z kawą do płotu....

A skoro już tak tu stoimy, to jest szansa na pierwsze zdjęcia z przedwiośnia? :wink:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu miejsce dla Ciebie trzymam, to podejdź do płota,nie mogę patrzeć jak marzniesz.Drugi rurociąg z herbatką proszę /bez ducha/.Jak nie będzie herbatki to długo nie powiszę . Jeśli masz rozbudować apartamenty i zbudować kawowy rurociąg to proszę pomyśl o maleńkim WC. Bo dziewczynom po tej kawie nie wytrzymają pęcherze. Słyszałyście, niedługo "ma być" +15,super.Oczywiście nie na północy o nie, tak dobrze nie ma, Kaszubki muszą zasłużyć na ciepełko. W tej chwili świeci cudne ;:3 aż chce się iść do pracy.Dzisiaj szef po urlopie wraca więc na chwilę schodzę z płota ale miejsce rezerwuję. Bilansik skończony tylko przepisać na czysto i zrobić opisówkę, będę miała czym się pochwalić.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ahoj, forumowa przygodo :wit

Ambo, Pati, Grażynko :!: :!: :!:
Koniec z Waszą stójką w zwisie :!: Amba ma dokończyć przywracanie zdrowotności Zosi lub Tosi, Pati - ostrzyć piły i siekierki, Grażynka - kończyć papierkową robotę :!: I lupy w dłoń, bo a nuż coś spod śniegu wylezie ;:218.
Zdjęć pozimowych nie ma, bo gdzieniegdzie leży to białe i ogród wygląda jak wyliniały wielbłąd ;:219.
Rurociągu też nie będzie, wystarczy, że trzeba ryć wilcze doły pod róże i inne, co to ich już miałam nie kupować :evil:.

Żeby Waszą uwagę od płotu odciągnąć - coś całkiem innego.

11 listopada to dla mnie święto państwowe. Wciągam flagę na maszt, bo tego dnia są urodziny Jaśminki.
Obrazek

Bukiet dla Jubilatki.
Obrazek

A Ona sama, dla przypomnienia, wygląda tak:
Obrazek

Piekielna Ibrakadabra dobrała się wieczorem do suchych bukietów. Zabawę miała przednią, a ja teraz mam seansik z odkurzaczem ;:223.

:wit Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”