Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Zapraszam na aktualny spacerek ;:3

Pachną bzy już od wejścia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pod bzami zamieszkały dziś zakupy z targów ogrodniczych z Krakowa- funkie - tak to jest jak się prawie nie ma cienia a chce się je mieć ;:224
Obrazek

Obrazek

....

Reszta fotek jak "bukiet" przestanie szaleć ;:223

Pozdrawiam ciepło ;:3

-- 9 maja 2015, o 21:20 --

Marysiu ;:167 Brakowało mi Cię, chciałam napisać.... jednak musiałam sobie sama pewne rzeczy poukładać i teraz już jest dobrze ;:138 Miodunki od Ciebie i nie tylko ślicznie mi kwitną i krzewuszka, enkiant się zieleni i dzwonki i żelażniak... no radość mam dużą ;:167 Już idę do Ciebie ;:196 Będę w Chorzowie ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196 ;:168
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wiewóreczko, Twoje bzy zarówno wyglądają jak i pachną zabójczo . Mało się odzywam ale bywam u Ciebie i w milczeniu podziwiam :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Matko Chrzestna bardzo się cieszę z Twojej jawnej wizyty zapraszam ;:167 ;:196 W tym roku wyjątkowe są bzy, zwłaszcza fiolet - bo ostatnio miał bunt i tylko biały kwitł. Podejrzewam, że za mocno wówczas go ciachłam po kwitnieniu 8-)

Ciąg dalszy spacerku ;:oj

Obrazek

Rabatka M ;:167
Obrazek

Tulipanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabatka mieczykowo-daliowo - tą korę zdjęłam :oops:
Obrazek

Posadziłam tam m.in mieczyki które kupiłam w kwietniu na targu kwiatowym w Amsterdamie
Obrazek

Boluś zawsze zadowolony
Obrazek

Zuzia
Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:19
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie :wit

Mieczyki są zarąbiste i na pewno będą takie jak na fotce ;:333 ja jakoś do nich nie jestem przekonana, bo trzeba je wykopać przed zimą ;:223 Pamiętasz jak z czystolandii przywiozłam kupę mieczyków i co? poszło wszystko gdzieś w kosmos :oops: a tam na polu rosły różne różniste.
Bez o tej porze roku jest wspaniałym dodatkiem do bukietów, eee co ja piszę, nawet sam w wazonie wygląda elegancko :tan no i ten zapach...Moje obrzeża mężuś jeszcze raz zaimpregnował po kupienie, może pobędą dłużej? a mam jedną dalię, która była w paczusi od forumki i teraz czekam aż zakwitnie, bo nie wiem jaki kolor ma, fajna będzie niespodzianka co nie?
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Nie wiem jakim programem zdjęcia dodałaś ale umnie się nie wyświetlają:(
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Na wstępie podziękuję Ci za to biuro. Świetna sprawa. Taaaaki wybór. Nic tylko kasę mieć, czas i wolne :lol: . Po sezonie działkowym będę myśleć.
Ok, a teraz trochę o ogrodzie. Ja Cię kręcę, ale Wam tam musi pachnieć. Nocowaliście już w domku?
Zuzia kwadratowa ;:306 . Ale urocza jak zawsze. Pięknie kwitną Ci tulipany. Ciekawe mieczyki kupiłaś. Jakbyś troszkę częściej zaglądała to byłabym baardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Anetko ;:196 jakie cudne mieczyki zakupiłaś ;:167 i te Twoje bzy , ja mam tylko pełny biały i to tak trochę w cieniu więc kwiatków za wiele nie ma więc podziwiam Twoje . Piszesz że u Ciebie ładna pogoda więc wybierasz się na działeczkę , u mnie zimno jak ch.....l ;:185 nawet sie nie chce z domu nosa wyściubic. Właśnie naszykowałam drewno i mam zamiar w kominku palić ;:110 Tulipanki teź sliczne i te nowe tabatki urocze , kociuchy wygłaszcz odemnie bo choć nie jestem kociara to zwierzątka Twoje są urocze oby dwa . Pozdrawiam Cię serdecznie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

U mnie też zdjęcia się nie otwieraja :( nie widzę ich :(
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Bogusiu na mieczyki to mam duży apetyt - w zeszłym roku byłam na takiej wystawie że czeskie i słowackie do mnie się śmiały ale tam nie można było kupować - więc teraz nadrabiam :roll: Bez uwielbiam i ten zapach do dziś się cieszę że nie dałam go usunąć całkowicie tylko przycięty został przy gruncie i teraz ładny krzaczek rośnie z dwoma kolorami. Paczuche widziałam ale dziś jak zobaczyłam ten pełen stół tarasowów no szaleństwo ;:138 Obrzeża też impregnatem malowałam- zostało mi z domku. Dziś kupiłam między deszczami kolejne mieczyki - poszłam do Majstra bo nawóz na brązowienie i był fajny liliowiec brzoskwiniowy za 15zł ale odłożyłam i poszłam do biedr i wzięłam mieczyki 7szt za 3,5zł :tan Posadziłam wczorajsze mieczyki, dzisiejsze i jeszcze 2 opakowania liatry fioletowej ;:224 Teraz mi się przypomniało że w schowku mam jeszcze mieczyki pomarańczowe z żółtym oczkiem ;:223
;:oj

Madziu w Holandii jeszcze kupiłam fajne tulipany zaraz wstawię. Zuzia już jest starszawa haha a Boluś to dzieciak. Widzę po Zuzi, że dobrze że ma towarzystwo, od jesieni są razem. A propo wycieczek to właśnie się muszę hamować w wydatkami roślinnymi i oszczędzać. Np dziś zamiast wziąść ślicznego brzoskiwniowego liliowca za 15zł, wzięłam paczkę mieczyków za 3,5zł. A z tym Budapesztem to w lutym nie było terminu, więc w tym tygodniu zadecydowaliśmy, że jedziemy 19-21 czerwiec ;:oj

Moniczko bzy w tym roku wyjątkowo dorodne, bo w zeszłym fiolet miał focha. A ta ładna pogoda u mnie... to raz słońce raz deszcz i wiatr i tak że 3 razy w ciągu dnia zmiana co godzinę... Przynajmniej podlało mi mieczyki i liatry fioletowe co sadziłam. Ale hortensja Magical Candle dalej czeka bo już grzmiało i się nie dało wsadzić ;:223 Kociaste tez miały w poważaniu taką pogodę i gdzieś sie wcisły i nawet dziś nie przyszły ;:218

Filigranowa Zuzola wcześniejsze zdjęcia i nowe wstawiam jeszcze raz w innym programie :wink:

Bzy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie tulipanki sobie przywiozłam z Holandii - z giełdy kwiatowej w Amsterdamie - gdzie mieliśmy tylko godzinę czasu wolnego ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kubek na kawe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzia
Obrazek

Boluś
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabatka mieczykowo-daliowa
Obrazek

Takie z Holandii
Obrazek

Hosty z wczorajszej wystawy w Krakowie
Obrazek

Obrazek

Rabatka M
Obrazek

Sadzona w 2013 czereśnia Burlat w tym roku kwitła po raz pierwszy :tan
Obrazek

W marcu kupiłam takie wysokie iryski (cebulki) i posadziłamm do doniczek - teraz mają po 20cm ale do kwiatów to im daleko
Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:47
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

:tan teraz widze zdjęcia ;:333
Piekna wiosna u Ciebie taka kolorowa ;:333
Bez ;:oj ach ten zapach pamietam z dzieciństwa teraz w okolicy nie spotykam nigdzie bo "skubnęłabym" gałązkę :wink:
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Jak pięknie u Ciebie ;:oj , już tak kolorowo, a dopiero będzie po tych wszystkich pięknościach... cudnie...
kociaki jak zwykle urocze. Przepiękne bzy, szkoda ze dłużej nie kwitną. Niezły włóczykij z Ciebie, niedługo będziesz mieć najbogatszą koleckję w naszym ROD. ;:3 Naprawdę piepiękne zakupy.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Zuzola :wink: Uwielbiam bzy i kupiłam nawet tej wiosny w biedr z kartonika, takie tyciunie ale fajne odmiany. Jedna o ciapatych liściach. Poszukam fotki mikrusów i wrzucę :wink:

Madziu a byłaś już w tym nowym centrum ogrodniczym Jawor na Darwina? Fajne i ciekawe roślinki tam mają :roll:

Dziś dorwałam po pracy właśnie w Jaworze, takie 2 budleje odm Santana ciapatki śliczne :tan

Obrazek

Zuzia :;230
Obrazek :;230

Obrazek

Hortensja Moonlight, 3 budleje i grusza Komisówka - ładnie i smacznie ;:224
Obrazek

niedzielne mieczykowe zakupy
Obrazek

Konwalie z liliowców
Obrazek

Pierwsza czereśnia na odm Burlat
Obrazek

Pozdrawiam ciepło :D
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Witaj ponownie. :D
Bylam w Jaworze (nawet maczalam ręce przy jego powstaniu :) ) ale bylam na otwarciu to trochę pusto bylo teraz moze więcej jest roślinek, ale ja uwielbiam targ w Tychach jakoś nic w moim odczuciu ich nie pobije.
Sliczna budleja ;:oj ... wiesz bardzo prosto sadzonkuje się ją w sierpniu. Przyjęcie 90%.
Pozdrawiam
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Szkoda,że zapachu konwalii nie da się przesłać, musze sobie bukiet zakupić;). :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Madziu ja byłam pierwszy raz miesiąc temu i było mało wszystkiego, dziś już duży wybór i dużo roślinek na zewnątrz ;:oj Byliny, drzewa, krzewy,krzewy owocowe, róże nawet cebule kwiatowe i dalie ;:oj Klony mi się tam takie ciapate w róż, podobają szczepione na pniu ale drogie :( Budlejke będę sadzonkować ;:138 Do Tych bez auta to kiepsko, bywałam ale w grudniu :;230
Mówisz, że miałaś udział... to dobry uczynek masz na koncie ;:196 Brakowało takiego miejsca w mieście ;:oj

Filigranowa w liliowcach mam jeszcze na ze 3 bukiety konwalii ;:oj Bez i konwalie to ja mogłabym cały rok wąchać :roll:

Pozdrawiam ciepło :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”