Wiejski eksperyment Pat
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat
O, właśnie! Marysia mi przypomniała o tradycji sadzenia drzew/krzewów dzieciom: moi rodzice nam posadzili owocowe, co bylo umiarkowanie dobrym pomysłem, bo potem nie mieli czasu się nimi zajmowac, więc zdziczały (jako i my
) To ja chyba rzeczywiście te róże dziewczynkom kupię, w końcu na dzieci pieniędzy żałować nie można 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój dziadek miał w ogrodzie drzewka brzoskwiniowe, sadzone na okoliczność narodzin kolejnych wnucząt - to było fajne 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jak brzoskwinia to rakoniewicka. Może owoce nie są najpiękniejsze (ale dziewczyny są już najpiękniejsze) ale drzewko bezproblemowe i z pestki można wyhodować!
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak TU się znów fajnie zrobiło
. Pat, jak coś u mnie wypatrzysz to mów śmiało. I żadnego rewanżu nie oczekuję 
- survivor26

Jako że na wątkach sprzedażowych pisać nie mogę, to niniejszym tutaj bardzo chwalę zakupy u Justyny stąd http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=19628 . dzis przyszla paczka z baaardzo dorodnymi liliowcami i zestawem chciejstw na cieniolubną, a gratisowo zimowity: bardzo się cieszę bo sama bym się na ich zakup nie zdecydowała, a tak naocznie sprawdzę, jak wyglądają i czy mi się podobają
no i tyle dzis mojego na forum, bo młodsza ma jakis sajgon brzuszkowy... chyba za dużo pomidorów wczoraj zjadłam... i wisi na rękach od 11 bez spania 
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Ja przeżyłam szok jak dostałam wczoraj paczkę od Krysi Krysp50.To już druga osoba na forum która wręcz zawstydziła mnie swoją hojnością!Zamówiłam cztery roślinki-dostałam 14 sadzonek,a gratisów nie liczyłam tylko...sadziłam ...sadziłam i jeszcze raz...sadziłam.Mam nadzieję,że w przyszłym roku będę się mogła równie pięknie odwdzięczyć!
Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Pati prosze powiedz ,ze nie wycieliscie jeszcze tego bluszcza
Mój znajomy zajmuje sie budownictwem , a ze mi tak łazi po głowie ten bluszcz to zasiegnełam u niego rady
Jest zupełnie inna metoda na osuszanie domu ....bezpieczniejsza i tańsza i wcale nie musisz pozbywac sie bluszcza...tylko mam nadzieje ,ze zdazyłam
Mój znajomy zajmuje sie budownictwem , a ze mi tak łazi po głowie ten bluszcz to zasiegnełam u niego rady
Jest zupełnie inna metoda na osuszanie domu ....bezpieczniejsza i tańsza i wcale nie musisz pozbywac sie bluszcza...tylko mam nadzieje ,ze zdazyłam
Jestem jeszcze raz tym razem narobiłam lekturę
dom z potencjałem, którego po cichu zazdroszczę
szkoda, że mój M nie chce się wyprowadzic na wieś..
dzieci masz ładniutkie
trzymam kciuki by leczenie u Sary powiodło się sukcesem..
a czytając Twój wątek mam wrażenie, że czytam fajną książkę, pisaną dowcipnie oraz z pięknymi fotkami..
i liczę na to, że będziesz wstawiac zdjęcia tego wiekowego domku
bo lubię oglądac takie wnętrza, które kryją wiele tajemnic
Pozdrawiam
dom z potencjałem, którego po cichu zazdroszczę
dzieci masz ładniutkie
a czytając Twój wątek mam wrażenie, że czytam fajną książkę, pisaną dowcipnie oraz z pięknymi fotkami..
Pozdrawiam
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- survivor26

Doroto, no niestety jest już za późno. Wierz mi, też konsultowaliśmy się z fachowcami, i sposób ktory wybraliśmy jest najbardziej optymalny dla naszego domu (długo by opowiadać o tut. skomplikowanym i dodatkowo popsutym przez nieumiejętne roboty układzie hydrologicznym).
D-M, cieszę się, że Ci się u mnie podoba
Co do wyprowadzki na wies...ile by człowiek nie planował, nie rozmawiał z innymi, ktorzy to zrobili...to trzeba przeżyć
Ja po pół roku, mimo licznych załamań, dołów i cofek, nadal widzę w tej wyprowadzce więcej plusów niż minusów. A o domu bedzie jesienią i w zimie: jest co opowiadać, trochę mniej, co pokazywać, ale póki ogród zyje pełnią lata to i ja i moj wątek skupiamy się na grzebaniu w ziemi
A na miły początek weekendu, parę zdjęć z okolicy, na ostatnim uważne oko może dojrzeć autorkę wątku w roli motyla zaczepno-obronnego, poniżej, czego nie widać, bo zboże zasłania, szybuje motylek mniejszy, wiec to nie moje prywatne szaleństwo, a tylko zabawa z dzieckiem

D-M, cieszę się, że Ci się u mnie podoba
A na miły początek weekendu, parę zdjęć z okolicy, na ostatnim uważne oko może dojrzeć autorkę wątku w roli motyla zaczepno-obronnego, poniżej, czego nie widać, bo zboże zasłania, szybuje motylek mniejszy, wiec to nie moje prywatne szaleństwo, a tylko zabawa z dzieckiem

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Nie moge odżałować tego okazu Pati
No własnie mam nadzieje ,ze metoda która wybraliscie okaże sie skuteczna , ja pisałam o metodzie inniekcji ,ona jest szczególnie polecana do starych budynków, np ratowali tak budynki w Wenecji
,a jest mniej inwazyjna , pracochłonna i tańsza .
Ponoc taki epodkopy , to niebezpieczna sprawa.....
Te widoki.....
.buszujacy w zbozu to Ty 
No własnie mam nadzieje ,ze metoda która wybraliscie okaże sie skuteczna , ja pisałam o metodzie inniekcji ,ona jest szczególnie polecana do starych budynków, np ratowali tak budynki w Wenecji
Ponoc taki epodkopy , to niebezpieczna sprawa.....
Te widoki.....
- survivor26

Basiu wpadaj! bylby tu dla Ciebie raj na ziemi, bo dookola wszędzie kamieniolomy: piaskowca na skalniak od groma 
- survivor26

trzymam Cię za slowo i w takim razie idę do ogrodu owoce pozbierać, jakąś naleweczkę nastawię, może jeszcze konfitur dorobię...(kuszę nadalBarabella pisze:Ty nie kuś, bo po cięzkim tygodniu jadę własnie żeby zobaczyc jak działka wygląda........ ale kiedyś przyjadę..... Rodzinę czasem odwiedzam, a to ten kierunek
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pat, nic nie mów o zbiorach plonów. Dałam się podpuścić i znów mam skrzynię jabłek do przerobienia
. Widoki u Ciebie piękne. Kiedyś też Cię nawiedzę ze swoją bandą 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To jest to co w życiu na wsi lubię najbardziej! Spokój!
Nie wiem czy dobrze zacytuję fotkę..;)
http://img214.imageshack.us/img214/2072/68508895.jpg
sielski widok
choc ja też mam małe pole za oknem..ale jednak na wsi to inaczej wygląda.. 
http://img214.imageshack.us/img214/2072/68508895.jpg
sielski widok
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria