Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

O, właśnie! Marysia mi przypomniała o tradycji sadzenia drzew/krzewów dzieciom: moi rodzice nam posadzili owocowe, co bylo umiarkowanie dobrym pomysłem, bo potem nie mieli czasu się nimi zajmowac, więc zdziczały (jako i my :roll: ) To ja chyba rzeczywiście te róże dziewczynkom kupię, w końcu na dzieci pieniędzy żałować nie można :D
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój dziadek miał w ogrodzie drzewka brzoskwiniowe, sadzone na okoliczność narodzin kolejnych wnucząt - to było fajne :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak brzoskwinia to rakoniewicka. Może owoce nie są najpiękniejsze (ale dziewczyny są już najpiękniejsze) ale drzewko bezproblemowe i z pestki można wyhodować!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak TU się znów fajnie zrobiło ;:196 . Pat, jak coś u mnie wypatrzysz to mów śmiało. I żadnego rewanżu nie oczekuję ;:185
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako że na wątkach sprzedażowych pisać nie mogę, to niniejszym tutaj bardzo chwalę zakupy u Justyny stąd http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=19628 . dzis przyszla paczka z baaardzo dorodnymi liliowcami i zestawem chciejstw na cieniolubną, a gratisowo zimowity: bardzo się cieszę bo sama bym się na ich zakup nie zdecydowała, a tak naocznie sprawdzę, jak wyglądają i czy mi się podobają :wink: no i tyle dzis mojego na forum, bo młodsza ma jakis sajgon brzuszkowy... chyba za dużo pomidorów wczoraj zjadłam... i wisi na rękach od 11 bez spania :evil:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ja przeżyłam szok jak dostałam wczoraj paczkę od Krysi Krysp50.To już druga osoba na forum która wręcz zawstydziła mnie swoją hojnością!Zamówiłam cztery roślinki-dostałam 14 sadzonek,a gratisów nie liczyłam tylko...sadziłam ...sadziłam i jeszcze raz...sadziłam.Mam nadzieję,że w przyszłym roku będę się mogła równie pięknie odwdzięczyć!

:wit Bejka
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Pati prosze powiedz ,ze nie wycieliscie jeszcze tego bluszcza
Mój znajomy zajmuje sie budownictwem , a ze mi tak łazi po głowie ten bluszcz to zasiegnełam u niego rady
Jest zupełnie inna metoda na osuszanie domu ....bezpieczniejsza i tańsza i wcale nie musisz pozbywac sie bluszcza...tylko mam nadzieje ,ze zdazyłam ;:180
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Jestem jeszcze raz tym razem narobiłam lekturę :wink:
dom z potencjałem, którego po cichu zazdroszczę :wink: szkoda, że mój M nie chce się wyprowadzic na wieś.. :roll:
dzieci masz ładniutkie :) trzymam kciuki by leczenie u Sary powiodło się sukcesem.. :)
a czytając Twój wątek mam wrażenie, że czytam fajną książkę, pisaną dowcipnie oraz z pięknymi fotkami.. ;:215 i liczę na to, że będziesz wstawiac zdjęcia tego wiekowego domku ;:333 bo lubię oglądac takie wnętrza, które kryją wiele tajemnic :wink:
Pozdrawiam
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doroto, no niestety jest już za późno. Wierz mi, też konsultowaliśmy się z fachowcami, i sposób ktory wybraliśmy jest najbardziej optymalny dla naszego domu (długo by opowiadać o tut. skomplikowanym i dodatkowo popsutym przez nieumiejętne roboty układzie hydrologicznym).

D-M, cieszę się, że Ci się u mnie podoba :) Co do wyprowadzki na wies...ile by człowiek nie planował, nie rozmawiał z innymi, ktorzy to zrobili...to trzeba przeżyć :wink: Ja po pół roku, mimo licznych załamań, dołów i cofek, nadal widzę w tej wyprowadzce więcej plusów niż minusów. A o domu bedzie jesienią i w zimie: jest co opowiadać, trochę mniej, co pokazywać, ale póki ogród zyje pełnią lata to i ja i moj wątek skupiamy się na grzebaniu w ziemi :wink:

A na miły początek weekendu, parę zdjęć z okolicy, na ostatnim uważne oko może dojrzeć autorkę wątku w roli motyla zaczepno-obronnego, poniżej, czego nie widać, bo zboże zasłania, szybuje motylek mniejszy, wiec to nie moje prywatne szaleństwo, a tylko zabawa z dzieckiem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Nie moge odżałować tego okazu Pati ;:145
No własnie mam nadzieje ,ze metoda która wybraliscie okaże sie skuteczna , ja pisałam o metodzie inniekcji ,ona jest szczególnie polecana do starych budynków, np ratowali tak budynki w Wenecji ;:108 ,a jest mniej inwazyjna , pracochłonna i tańsza .
Ponoc taki epodkopy , to niebezpieczna sprawa.....

Te widoki..... ;:173 .buszujacy w zbozu to Ty :uszy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu wpadaj! bylby tu dla Ciebie raj na ziemi, bo dookola wszędzie kamieniolomy: piaskowca na skalniak od groma :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barabella pisze:Ty nie kuś, bo po cięzkim tygodniu jadę własnie żeby zobaczyc jak działka wygląda........ ale kiedyś przyjadę..... Rodzinę czasem odwiedzam, a to ten kierunek :wit
trzymam Cię za slowo i w takim razie idę do ogrodu owoce pozbierać, jakąś naleweczkę nastawię, może jeszcze konfitur dorobię...(kuszę nadal :D )
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pat, nic nie mów o zbiorach plonów. Dałam się podpuścić i znów mam skrzynię jabłek do przerobienia ;:14 . Widoki u Ciebie piękne. Kiedyś też Cię nawiedzę ze swoją bandą :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To jest to co w życiu na wsi lubię najbardziej! Spokój!
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Nie wiem czy dobrze zacytuję fotkę..;)
http://img214.imageshack.us/img214/2072/68508895.jpg
sielski widok :) choc ja też mam małe pole za oknem..ale jednak na wsi to inaczej wygląda.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”