Hej wszystkim
Minerlko, muszę przyznać, że masz piękne drzwi. Jak patrze na zdjęcia to wydaje mi się, że to bardzo solidna, elegancka i świetnie wymierzona konstrukcja.

Na tyle na ile widzę zawiasy też super

U mnie ziemia już nawieziona, ale pracy było z tym co nie miara. Żeby w ogóle wjechać do środka taczką musiałam na korytka zakładać deski a na nie kłaść palety. Dopiero jak zbudowałam takie niby-pomosty mogłam coś robić, ale się udało, choć trochę to czasu zajęło. Tak wygląda to teraz

Te żółte pasy (zielona ramka) to taki mały trick podpatrzony u pewnego działkowca. Gdy już wysieje się nasiona usypuje się wokół nich (lub bezpośrednio na lini siewu - jak kto woli) linie z żółtego piasku. Nawet jeśli będziemy podlewać to linie powinny być widoczne do momentu pojawienia się siewek. To taki patent dla tych, którzy często zapominają gdzie co wysiali.

Mnie się to często zdarza gdy sieję kilka gatunków roślin w jednym czasie. Potem mam problem bo nie wiem co, gdzie i jak daleko było zasiane a nawet zdarza mi się posiać tam coś drugi raz zanim cokolwiek wyciągnie głowę spod ziemi. A tak mam wszystko pięknie "graficznie" zaznaczone
Pozdrawiam
Natalii