Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Aniu, kurki kręcą się w pobliżu bo wiedzą, że jak coś ciekawego wykopiesz to na pewno się z nimi podzielisz :D .
U mnie jest tak samo.
Z tym, że kopie głównie kurka. No i niestety nie jest już śnieżnobiała :;230
A swoją drogą ciekawe co kicię skłoniło do wybrania tego miejsca. No bo ani wygodne, ani przytulne.
Chyba, że w tym miejscu najlepiej jest odbierane promienowanie z kosmosu :;230
Eh, za kotem nie dojdziesz.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No wesoło :lol: ale jak jeszcze siewki przykryte, znaczy malutkie ;:224 może nie będzie tak źle ;:108
Moje dziecko za to suczkę ze schroniska sprowadziło, wzrostem podobne do Rufka ;:108 wyobrażasz sobie teraz moje rabatki ;:223 Już dzisiaj krokusy zdeptane ;:145 Hostek jeszcze nie widać, ale też im nie wróżę najlepiej ;:224
Tak więc Aniu trzymajmy się ;:196
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Noooo ,zeby nie było ja bardzo lubię zwierzątka ;:170 ,ale kociaka w pomidorkach bym nie zdzierżyła .a sio paskudo ;:14
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu Droga ;:167 ja mam to samo z moimi kotkami :;230

Obrazek

W dodatku moje kotki, to ogrodniki i uwielbiają kopać w ziemi :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu dawno nic nie pisałam u Ciebie tylko po cichutku podczytywałam, ale ja zobaczyłam jak Ci kotek pomidorki grzeje to musiałam się odezwać. :D
Może jakieś patyczki grubsze powsadzaj między te pomidorki to wtedy ta pokryweczka tak się nie zapadnie pod kotkiem :roll:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Renatko, właśnie już mi radzono z firanką i pamiętam o niej, szczelnie zasuwam i zawijam, żeby w razie czego utrudnić wejście na parapet.

Asiu, u mnie kopią w miarę równo i są tak samo brudne, dowód rzeczowy poniżej. A co skłoniło kota - słońce, grzejące mocno przez szybę. W dni pochmurne nie ma parcia na parapet.
Obrazek

Pamelko, troszkę się wygięły te siewki, ale nie złamały i dziarsko rosną. Dość dużo ogólnie mam wschodów, poza tunbergią - już raczej nie liczę na nią. A Ty z dwoma psiskami to będziesz miała w ogrodzie większy rozgardiasz niż ja z moimi kurami. No ale co zrobić, przetrwają najsilniejsze okazy, a te delikatniejsze trzeba grodzić. Będziemy mistrzyniami kompromisu :D

Marzanko, mam trochę wyrzuty sumienia że tak psioczę na moje koty, no i one nie robią tego złośliwie (mam nadzieję).

Halinko, a to ciekawe, moje nie kopią. Ciekawe czego Twoje szukają, czy polują, czy po prostu biorą przykład z właścicielki :wink:

Arletko, witaj ;:196 To też wezmę pod uwagę. Na razie najskuteczniejszą metodą jest zamykanie drzwi - w pełni skuteczne, tylko trzeba pamiętać ;:224

No przyszła. Zawitała na razie niezwykle skromnie, ale jak ja się ucieszyłam na obchodzie ogródka, aż podskoczyłam z radości (dobrze że nikt nie widział, bo wyglądało to dziwnie). Oto ona, wiosna
Obrazek Obrazek

A to ujęcie ogólne, przyznacie że bez szaleństwa :;230 Ot, trzy kleksy na burym tle. A jak cieszą.
Obrazek

Jest mi tylko przykro, że cały dzień spędzam w pracy, a pogoda taka piękna. Na szczęście siostra z pomocą grabi mocno zliftingowała kawałek ogródka, zdjęcia zrobiła, no i odebrała pocztę. A w poczcie same przyjemne rzeczy: śliczna cebula rodzinka od Krysi, nasiona (wiem, wiem, ;:14 ale to tylko trzy torebeczki, w tym balsamka ogórkowata), no i nagroda od fotosika za życzenia noworoczne -książka o photoshopie. Do tego dzisiaj był dzień siewu i kolejne pomidorki trafiły 8na parapet. W sumie posiałam 78 pomidorów, 9 cudownych jagód (Solanum x burbankii) i 3 psianki stuliszolistne. Co za dzień :heja
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Aniu, to pochwal się tymi nagrodzonymi życzeniami.
Na wątku nic chyba o tym nie wspominałaś :roll: .
A nagrody serdecznie gratuluję ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Taką miałam nadzieję, ze siewkom nic złego sie nie stało ;:196 Oj grodzić trzeba, tylko czym. Rufus karnie chodzi po dróżkach, ale suka pojęcia nie ma, ze nie wolna. Po wielkoroć upominana mam nadzieję się nauczy :uszy
Mam nasionka już w torebce, to duży sukces, teraz tylko na pocztę ;:65
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, nie są te życzenia niczym specjalnym, jak je teraz czytam to aż się dziwię że je ktoś zauważył. No popatrz sama: Niech w Nowym Roku Wasze zdjęcia pokazują najlepsze strony życia, najpiękniejsze krajobrazy i najbardziej kochanych ludzi. I niech się zawsze znajdzie ktoś chętny obok Was, żeby je wszystkie obejrzeć.

Pamelko, a może też weźmie przykład z Rufusa, na pewno szybko się nauczy :) O, nasionka dla mnie :) - mam nadzieję że listonosz nie ma świadomości co mi przynosi :P
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Aniu - gratuluje nagrody ;:63
I wiosenkę widzę u Ciebie ,chociaż jeszcze nieśmiało się pokazuje ,ale jak cieszy :D
Kurak jest niesamowity ,nawet przybrudzony wygląda dostojnie .
Zastanawiam się gdzie Ty mieścisz te wszystkie wysiewy .
Masz gumowe parapety :?: :wink:
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Aniu, mnie się bardzo podobają - trafiają w samo sedno ... życia :uszy
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Bożenko. Dla ścisłości dodam, że nagrodzono w sumie 10 osób.
Masz rację że cieszy wiosna, nawet taka nieśmiała. A parapety niestety nie są gumowe. Ale plan jest taki - zająć wszystkie parapety w całym domu, potem część roślin może iść po zahartowaniu do tunelu, gdzie przed pomidorami będzie trochę miejsca na przechowalnię (np. poziomki, melisa itp), trochę młodzieży oddam w dobre ręce, a na na resztę będzie miejsce na parapecie aż do maja. W ostateczności przyjdzie mi gdzieś wynająć powierzchnię u znajomych ;:224

Dzięki Asiu :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, życzenia są wyjątkowe, bo takie ciepłe... serdeczne.
A to, że teraz nie wydają Ci się czymś specjalnym, bardzo dobrze o Tobie świadczy :-) To znaczy, że nie lubisz spoczywać na laurach, tylko dążysz do ideału :-)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak tak Siberio, dobrze że mi przypomniałaś o laurach, muszę sprawdzić czy nie trzeba podlać mojego, dawno nie zaglądałam do zimujących na poddaszu roślin.

Dzisiaj zawiało zimnem i było bardzo ponuro bez słońca. Jedyne ogrodnicze zajęcie na jakie się zdobyłam to wystawienie sadzeniaków na parapet, żeby pobudzić wzrost kiełków. Ziemniaki przywiozłam od cioci ze wsi, pod nazwą amerykany, co zapewne jest lokalną formą. Bo prawdziwe Amerykany to odmiana o różowej skórce, a te są zwykłe -ale mają być smaczne. Oczywiście na moim areale mam mało miejsca na ziemniaki, ale nie popuszczę. Tego smaku świeżo zebranego, młodego ziemniaka nie da się zastąpić.
Na parapecie wzeszła mina, lwia paszcza, zaczyna kiełkować papryka.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu ;:167 a Twój /mój laur (wawrzyn) całą zimę w pokoju przebywał :lol:
Sporo urósł i zastanawiam się, czy za jakiś czas czubka mu nie podciąć, żeby w szerz się rozrastał :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”