Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Post »

Krysiu
Kalendarz Super !
Też się piszę jeśli można :D :D
Kto wpadł na ten pomysł ?
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KRYSIU jestem pod wrazeniem . Parę dni mnie nie było a tyle zmian u Ciebie . Jak oglądałam żurawkowisko wysypane korą to w pierszym momencie nie skojarzyłam ,że to Twoja rabatka myślałam ,że to u kogoś innego i ma tak samo ułożoną rabatkę . Jestem pod wrażeniem ,jak to wszystko szybciutko poszło . Niedawno haszcze a teraz piękny zakątek się tworzy . Nawet cebulkom się już podoba i chciałyby jak najszybciej zobaczyć swój nowy dom ;:180 dla wszystkich Twoich pomagierów ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Olu. Jak wiedziałaś, że tak napiszę to o co biega. :D Przecież we Wrocławiu na spotkaniach bywasz chyba częściej niż w Poznaniu / bo tam nie ma kto zorganizować :;230 /
Giguś. Witaj wreszcie. Mam nadzieję, że już na działkę się nie wprowadzisz na zimę, więc będziesz częściej na forum :D ;:196
Iwonko. Prawda, że smutne jest życie bez przyjaciół. :D Działka może kiedyś będzie fajna, ale roślinki muszą się rozrosnąć, a na to trzeba paru lat. Sama wiesz o tym. Przecież znów prawie na nowo tworzysz ogród.
Pell - Aguś. Codziennie w poczcie dostajemy przecież maila na ten temat. Dziwię się, że tak mało osób jak dotąd zamówiło kalendarz. Przecież tyle osób jest na forum a z trudem uzbierano około 80 zamówień. Musi być chociaż 100 zamówionych aby można było wydać. Wejdź w link podany w stopce i będziesz mogła złożyć zamówienie.
Jadziu. Byłam u Ciebie, ale wiem że jest u Ciebie Mama i jesteś zajęta. Miło, że znalazłaś czas aby zaglądnąć do mnie.
Igorku. Dzięki za chęci. Jak będziesz już we Wrocławiu to na pewno do nas dołączysz. Zapraszamy. Też próbuję agitować za kalendarzem, ale jak wyżej pisałam dziwię się, że jest tak małe nim zainteresowanie. Miejmy nadzieję, że jednak się uda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Tobie i pomocnikom. ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

[quote="ada.kj"]Olu. Jak wiedziałaś, że tak napiszę to o co biega. :D Przecież we Wrocławiu na spotkaniach bywasz chyba częściej niż w Poznaniu / bo tam nie ma kto zorganizować :;230 /

Krysiu , chciałam abyś połechtała trochę moją próżność .
A co do spotkania w Poznaniu to już wiemy , że Gardenia będzie 25-27.02 i tam na pewno się spotkamy.
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu dlatego Cię podziwiam,bo wiem co to jest zaczynanie gospodarowanie na tak zarosniętej działce,ile trzeba w to włożyć pracy i wysiłku ale dla takiego efektu jak u Ciebie to warto..chylę czoła przed Tobą i Twoimi przyjaciółmi...Z niecierpliwością czekam na wiosnę aby podziwiać T ;:65 woją działkę....
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Krysiu podpatruje Twoje zmagania z działką w miarę wolnego czasu i mocno Ci kibicuję..
Marek i Grzegorz wielkie brawa za pomoc za dobre serducho.. ;:138
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jaki kalendarz? :oops: Gdzie go ujrzę?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich gości. Niestety jesień zrobiła się wstrętna - dziś we Wrocławiu cały dzień padało i lało na przemian. Szaro, buro, że nic się nie chce. W następnym tygodniu zapowiadają już spadek temperatury, więc trzeba będzie się brać za kopczyki u róż. Tylko niech przestanie padać.
Adrianko. Dziękuję w imieniu swoim i kolegów. :D
Olu. Czyżby Gardenią miał się zacząć następny rok spotkaniowy ? Może się uda przyjechać. To jeszcze tyle czasu, a na razie trzeba będzie przeżyć zimę. Już mnie to dołuje. Nie lubię zimy.
Przecież wiesz, że Ciebie i Grzesia już dawno adoptowaliśmy na wrocławiaków. ;:196
Niusiu. Dziękuję. To miłe co piszesz. Też sama jestem ciekawa jak będzie działka wyglądać z kwitnącymi roślinkami. Chciałabym, żeby była już wiosna, ale trzeba jakoś będzie wytrzymać te kilka miesięcy. ;:196
Izuniu. Dzięki. Czułam wsparcie wirtualne od wielu forumowiczów i to było bardzo mobilizujące do dalszej pracy. Na szczęście zdążyłam z przeprowadzką większości roślin w tym roku, aura też pomogła. Wszystkim, którzy pomagali należą się bardzo duże brawa za ich serce i chęć pomocy. To takie rzadkie jest w dzisiejszym zabieganym i skomercjalizowanym świecie coś bezinteresownie zrobić.
Miłeczko. Kliknij w link w mojej stopce i będziesz wiedziała. Zamówienie na kalendarz można składać już tylko do niedzieli. I tak termin został przedłużony. Szkoda byłoby, aby taka fajna inicjatywa spaliła na panewce.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=38884

Miłko poczytaj , jest już 8 stron ale większość to zamówienia więc szybko pójdzie.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę w poznańskim wątku pilotowała temat spotkania na Gardenii .
To szybko zleci a przez ten czas można w brydża pograć i trochę kaski odłożyć na wiosenne zakupy :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Melduję, że zamówiłam :-)
Spotkania ze wszystkimi się nie mogę doczekać. Niech będzie i Gardenia, ale ja to się nie nadaję na takie wycieczki. Tłum na mnie działa drażniąco i potem muszę tydzień odpoczywać :;230
Wiadra mają się dobrze i nie mogą się doczekać, kiedy będą stanowić osłonkę dla dalii w donicach!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Krysiu :wit wielcy ludzie wrocławiacy taka pomoc to jest coś,piękne
rabatki masz porobione wiosną jak zacznie rosnąc to dopiero
będzie co oglądać.Gratuluję wytrwałości w działaniu.Pozdrawiam ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich.

Olu. Będę zaglądać do wątku poznańskiego. Może w tym roku uda mi się pojechać na Gardenię.

Miłko - widziałam, że zamówiłaś. Jeszcze brakuje 6 osób aby złożyły zamówienie aby opłacało się wydrukować. Cieszę się, że wiaderka znajdą zastosowanie - poszłyby inaczej na złom.

Stasiu. Masz rację - taka pomoc jest nieoceniona. :D

Byłam dziś na działce i udało mi się pookrywać róże. Co prawda nie ma jeszcze mrozów, ale bałam się, że nagle chwyci zima, którą już na następny tydzień zapowiadają i później ciężko i nieprzyjemnie będzie cokolwiek robić na działce. Róże wyglądają ładnie, niektóre nawet zaczęły wypuszczać pączki. O ile łatwiej okrywa się róże jak nie ma koło nich bylin. Można spokojnie robić kopczyki nie obawiając się, że coś się obok zniszczy. Z reguły kopczyki robiłam z kompostu, ale ponieważ tu go jeszcze nie mam, więc tylko ziemią. Wszystkie różyczki dostały do dołków suszony obornik, więc wiosną zaczną z niego korzystać.

I kilka dzisiejszych zdjęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Różyczki w zimowych ubrankach.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i pozostałe rabatki wykorowane.

Przygotowałam jeszcze dziś gałązki wykopanych bukszpanów do przykrycia roślinek wrażliwych na niskie temperatury. Nie mam w tym roku gałązek świerkowych, a mam całą kupę gałęzi bukszpanów. Liczę, że też spełnią swoją rolę przy zabezpieczeniu wrażliwych roślinek :D
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu pięknie już wygląda Twoja działeczka... ;:63 a co sąsiedzi mówią na takie tempo prac i wspaniałą ,piękną pomoc przyjaciół.No i oczywiście na przemianę działki,bo moi sąsiedzi się trochę zmobilizowali do pracy.... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”