Ewciu - a no widzisz, jak wszyscy to wszyscy, babcia też
Gnojówka górą - za rok też robię, po co mi jakieś tam oborniki
Klon też niedawno dostał gnojówki i proszę - stał jak zaklęty (te dolne listki na gałązce, wyrastające ciasno jeden obok drugiego to jego wiosenny przyrost - 2 cm) a od kilku dni buja
a tu w "całej okazałości"
Okaz nie?

Za to wysoki jest, ma ze 3 m, już 2 lata temu, jak go wiozłam samochodem, to się nie mieścił, musiałam go wystawić przez okno i tak sobie powiewał (trochę go trzymałam, dobrze, że mogłam pojechać takimi bocznymi drogami).
Iza - trawnik nadal nie skończony - nic nie robimy, kompletnie nic. Mało tego, ten siany ze 2 tygodnie temu ledwie wyłazi, i to strasznie słabo (mimo że ciągle tam wodę lejemy). Mam w nosie, jak się wkurzę to przestanę podlewać i zasieję jeszcze raz na jesieni).
Plany są takie, że jak facet, co ma dwie działki za nami (jedna za drugą, w tym samym pasie) się wybuduje, to będzie dom, a jak nie, to domu nie będzie

A tak na poważnie, na tym kawałku do W-wy (czyli jeszcze 2 działki za nami) obowiązuje zabudowa ekstensywna - 80% powierzchni działki wolne i tylko 2 kondygnacje).
Aniu, ja też zapisuję nazwy róż

No co zrobisz - siła wyższa
Ola - powodzenia i uważaj, żeby nie mieć kontaktu z gnojówką, bo potem nie można tego smrodu zmyć... ostrzegam (któregoś razu nalałam do konewki, dopełniłam wodą, ale zorientowałam się, że trochę śmierdzidła chlapnęło na rączkę konewki, więc postanowiłam opłukać rękę, bo przenosiłam konewkę - no i opłukałam... zawartością konewki

w dodatku jeszcze na stopy mi poleciało

)
Asiu - właśnie - jak dżdżownice? Zlokalizowałaś jakieś? Czy to znaczy, że przetrwały zimę? Gnojówka z odpadków... cudo!! Ale przecież miałaś zamiar sąsiadów odstraszać, więc chyba się sprawdziło
Jadziu - żółte róże niestety nie moje, ja tylko się przymierzam do nich i nie mogę zdecydować, którą wziąć...
Fabi - jutro coś tam postaram się porobić
Tymczasem...
Mini-sesja Pomponelki (jakaś płaska jest - tak ma być? )
I White Rose (czy ktoś mi może potwierdzić - czy to jest White Meillandina?

):
Fotkę jakichś winogronek znalazłam - chyba Kristaly:
Sosna bośniacka ma jakieś białe sprzęciki watowate - to jakiś robal, nie?