Ado, jeśli nie masz gruszy, zawsze możesz wykorzystać jabłonkę lub inne drzewko. Chodzi o to, żeby nie dać się zwariować i umieć też wypoczywać. Ja wiem, ze fajnie się mądrzyć, a sama wczoraj w okropnym upale skopałam kawał trawnika pod nową rabatę, a potem wieczorem umierałam ze zmęczenia. Jeszcze komary mnie pożarły...
Wiesiu, mój powojnik ładnie kwitnie, ale -czego nie widać na zdjęciu - tylko na samej górze. Ma ok. dwóch metrów wysokości i od dołu ma same liście. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje?
100krotko, witam w moim ogrodzie i cieszę się, jeśli moje wysiłki zostały docenione, mój ogród podoba się, ba! jest inspiracją dla innych forumowiczów. Ja jednak też cały czas się od Was uczę i podpatruję Wasze ogrody, w tym -od niedawna- również Twój.
Agnieszko, Magdo, Ptyś nie opuszcza mnie nawet na chwileczkę i jak pracuję w ogrodzie, to oczywiście pomaga mi z całych sił. Wczoraj ja kopałam i on kopał...
Dla wszystkich moich gości - hortensja ogrodowa, jedna z niewielu, które zimą nie przemarzły